Οι χειρότεροι τρόποι για να χάσετε βάρος

Τώρα, ο στόχος σας είναι να χάσετε το επιπλέον βάρος των γιορτών όσο το δυνατόν γρηγορότερα και υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αλλά όπως γνωρίζετε, είναι πολύ πιο δύσκολο να χάσεις κιλά παρά να τα πάρεις. Μην αφήσετε αυτά τα 10 κοινά λάθη να σαμποτάρουν την επιτυχία σας.

Οι χειρότεροι τρόποι για να χάσετε βάρος

1. Θέτοντας μη ρεαλιστικούς στόχους

Το να ορκιστείς να χάσεις 10 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να ακούγεται καλή ιδέα, αλλά ο στόχος αυτός δεν οδηγεί στην επιτυχία. Είναι πάρα πολλά για να φύγρουν τόσο γρήγορα. Δεν είναι ρεαλιστικό.

Η απώλεια 1 έως 2 κιλών την εβδομάδα είναι ένας λογικός στόχος, ανάλογα με τον σωματότυπό σας. Αυτή η σταδιακή προσέγγιση είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε βιώσιμες συμπεριφορές που βοηθούν στο να μην επιστρέψει το χαμένο βάρος.

2. Βασίζεστε σε δίαιτες της μόδας

Εάν ένα πρόγραμμα δίαιτας υπόσχεται να λιώσει τα κιλά, ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Μάλλον δεν είναι αλήθεια και δεν αξίζει τον χρόνο και τον κόπο σας.

Οι δίαιτες της μόδας προσφέρουν πολλές υποσχέσεις που κόβουν την ανάσα (π.χ. λιώστε το λίπος της κοιλιάς, κ.λπ.), αλλά προσφέρουν λίγα, αν όχι καθόλου, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

3. Η ενοχή δεν είναι κίνητρο

Το να κατηγορείτε τον εαυτό σας σχετικά με το βάρος σας δεν θα βοηθήσει στη μείωση του αριθμού στην ζυγαριά σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Έρευνες δείχνουν ότι τα αισθήματα ενοχής για το βάρος σας μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και να πυροδοτήσουν μια ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό.

4. Παράλειψη γευμάτων

Εάν η μείωση των θερμίδων ισοδυναμεί με απώλεια βάρους, τότε η παράλειψη γευμάτων θα πρέπει να κάνει θαύματα, σωστά; Όχι ακριβώς. Το φαγητό είναι καύσιμο για το σώμα σας. Δεν μπορείτε απλά να αφήσετε το ρεζερβουάρ σας να αδειάσει.

Μπορεί επίσης να επιβραδύνει το μεταβολισμό, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα καίει λιγότερες θερμίδες – μια φυσιολογική προσαρμογή που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Τώρα, υπάρχουν προγράμματα διαλείπουσας νηστείας που περιορίζουν τις «ωρές φαγητού» και μπορούν να είναι αποτελεσματικά για την απώλεια βάρους και τη διαχείριση. Αλλά αυτά τα σχέδια διατηρούν τη διατροφική πρόσληψη και δεν βασίζονται στην παράλειψη γευμάτων.

Να είστε επιφυλακτικοί με δίαιτες χαμηλών θερμίδων που πέφτουν κάτω από 1.000 θερμίδες την ημέρα.

5. Εμμονή με τη ζυγαριά

Το βάρος είναι εύκολα μετρήσιμο, αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό. Πολύ συχνά, χρησιμοποιούμε τη ζυγαριά ως όπλο – όχι ως εργαλείο και έχουμε εμμονή με έναν αριθμό».

Μην εστιάζετε αποκλειστικά σε αυτόν τον αριθμό που εμφανίζεται στη ζυγαριά καθώς προσπαθείτε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πολλές φορές, το πώς νιώθετε και ταιριάζετε στα ρούχα σας μπορεί να είναι καλύτερο μέτρο.

6. Υπερβολική άσκηση υψηλής έντασης

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Αλλά η υπέρβαση στον διάδρομο ή η άρση βαρών σε μια προσπάθεια να χάσετε γρήγορα κιλά δεν συνιστάται.

Η υπερβολική άσκηση υψηλής έντασης μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα και να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Ο συνδυασμός σκληρών προπονήσεων μαζί με δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί επίσης να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

7. Εφίδρωση από το βάρος

Περισσότερο από το μισό του σωματικού βάρους είναι νερό. Αυτό το γεγονός εξηγεί τον πειρασμό να «ιδρώσετε» κάνοντας γυμναστική με ένα βαρύ φούτερ.

Αλλά η σκόπιμη αφυδάτωση δεν είναι καλή ιδέα. Δεν είναι μόνο το νερό που χάνεις με τον ιδρώτα. Χάνετε επίσης ηλεκτρολύτες, βασικές βιταμίνες και μέταλλα.

Επιπλέον, οποιαδήποτε απώλεια βάρους θα είναι βραχύβια, καθώς αυτά τα κιλά θα επιστρέψουν μόλις ενυδατωθείτε.

8. Δεν πίνετε πολύ νερό

Δεν πίνετε πολύ νερό, αλλά ένα ποτήρι πριν από τα γεύματα μπορεί να ικανοποιήσει την πείνα σας και το αίσθημα κορεσμού. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν και άλλα οφέλη με την κατανάλωση περισσότερου νερού, όπως:

  • Αυξημένη καύση θερμίδων.
  • Καλύτερη πέψη για να απομακρύνετε τα απόβλητα από το σώμα σας πιο γρήγορα.
  • Βελτιωμένη ροή αίματος, η οποία μπορεί να παρέχει ενεργειακή ώθηση για δραστηριότητα.
  • Λιγότερη εξάρτηση από ζαχαρούχα ποτά με πολλές θερμίδες, όπως αναψυκτικά ή χυμό, για να ξεδιψάσετε.

9. Καθαρτικά

Η πρόκληση εμετού ή η λήψη καθαρτικών δεν είναι μια υγιής επιλογή για να χάσετε βάρος. Χαρακτηρίζονται ως συμπεριφορές διατροφικής διαταραχής και μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμιες για το σώμα σας.

Οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Αρρυθμία, καρδιακή ανεπάρκεια και άλλα καρδιακά προβλήματα.
  • Παλινδρόμηση οξέος.
  • Γαστρεντερικά προβλήματα.
  • Χαμηλή αρτηριακή πίεση (υπόταση).
  • Σοβαρή αφυδάτωση και δυσκοιλιότητα .

10. Εστιάζετε αποκλειστικά στο φαγητό και την άσκηση

Ο περιορισμός των θερμίδων και η αύξηση της δραστηριότητας είναι συνήθως οι κινήσεις που πρέπει να κάνει όποιος θέλει να χάσει κιλά. Αλλά και άλλες συνήθειες του τρόπου ζωής δεν πρέπει να αγνοηθούν, όπως η διαχείριση του άγχους και η βελτίωση του ύπνου, έτσι ώστε να επηρεάσουν θετικά τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη και να μην οδηγούν σε υπερκατανάλωση τροφής.

 

Διαβάστε επίσης

Οι καναπέδες, οι απουσίες και το ευχαριστώ στην Μανωλίδου κατά την παραλαβή του Άδωνι

Οι 10 ιώσεις που μας ταλαιπωρούν τον χειμώνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.