Τα 5 πιο υγιεινά κρέατα με υψηλές δόσεις πρωτεΐνης και βιταμινών

Οι ζωικές πρωτεΐνες πιστεύεται ότι είναι πρωτεΐνες υψηλότερης ποιότητας, και υπάρχουν κάποια κρέατα που είναι πολύ πιο υγιεινά από άλλα.

Τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός θα τα βρείτε στις ζωικές πρωτεΐνες και μάλιστα αφομοιώνονται και απορροφώνται πιο εύκολα από τις φυτικές πρωτεΐνες.

Αν και ορισμένοι τύποι κρέατος έχουν υψηλές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών και νατρίου, άλλοι είναι απίστευτα υγιεινοί, προσφέροντας άφθονη πρωτεΐνη και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β, σίδηρο και ψευδάργυρο σε λίγα μόνο γραμμάρια.

Τα 5 πιο υγιεινά κρέατα με υψηλές δόσεις πρωτεΐνης και βιταμινών

1. Χοιρινό φιλέτο

Μερίδα 85 γραμμαρίων: 163 θερμίδες, 7,5 g λιπαρά (2,4 g κορεσμένα λιπαρά), 39 mg νάτριο, 0 g υδατάνθρακες (0 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη), 22 g πρωτεΐνη.

Το χοιρινό φιλέτο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Β, συμπεριλαμβανομένης της θειαμίνης, της νιασίνης, της βιταμίνης Β6 και της βιταμίνης Β12. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας και εμπλέκονται στις διαδικασίες του σώματος από τη σύνθεση του DNA έως την παραγωγή νευροδιαβιβαστών. Δεδομένου ότι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατοδιαλυτές και πρέπει να ανανεώνονται καθημερινά, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε καλές πηγές στη διατροφή σας σε τακτική βάση, όπως χοιρινό φιλέτο, σκούρα φυλλώδη πράσινα και γαλακτοκομικά.

2. Σολομός

Μερίδα 85 γραμμαρίων: 155 θερμίδες, 7 g λιπαρά (1 g κορεσμένα λιπαρά), 47 mg νάτριο, 0 g υδατάνθρακες (0 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη), 21,6 g πρωτεΐνη

Ο σολομός , είτε σε κονσέρβα, είτε καπνιστός ή ψημένος, είναι μια υγιεινή ζωική πρωτεΐνη. Ο σολομός είναι επίσης πολύ υψηλός σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς ακόμη και για την κατάθλιψη.
Μία μερίδα σολομού του Ατλαντικού έχει 7 γραμμάρια λίπους, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι υγιή για την καρδιά, το δέρμα και τις αρθρώσεις, σύμφωνα με έρευνα.

3. Άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς

Μερίδα 85 γραμμαρίων: 184 θερμίδες, 10 g λιπαρών (4 g κορεσμένων λιπαρών), mg νατρίου, 0 g υδατάνθρακες (0 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη), 22 g πρωτεΐνης

Αν και το κόκκινο κρέας μπορεί να έχει μια ανθυγιεινή ποσότητα κορεσμένων λιπαρών, ο εξαιρετικά άπαχος κιμάς έχει τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που προσφέρει το βόειο κρέας με χαμηλή ποσότητα λιπαρών. Είναι επίσης μια προσιτή και οικονομική επιλογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οτιδήποτε, από μαγειρευτά μέχρι τάκος και μπιφτέκια. Ο εξαιρετικά άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς είναι τουλάχιστον 90% άπαχος με 10% ή λιγότερα λιπαρά.

Το βόειο κρέας περιέχει ορισμένα βασικά θρεπτικά συστατικά για διάφορες σωματικές λειτουργίες, την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και τον ενεργειακό μεταβολισμό, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β όπως Β12 και νιασίνη και σελήνιο.

4. Σαρδέλες

Μία κονσέρβα 100 γραμμαρίων: 191 θερμίδες, 10,5 g λιπαρά (1,4 g κορεσμένα λιπαρά), 282 mg νάτριο, 0 g υδατάνθρακες (0 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη), 22,6 g πρωτεΐνη
Οι σαρδέλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12, βιταμίνη D, ασβέστιο και μέταλλα.

Μόνο ένα κουτάκι περίπου 100 γραμμ. έχει 22,6 γραμμάρια ποιοτικής πρωτεΐνης καθώς και το 27% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης για ασβέστιο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για γερά οστά και υγιές δέρμα και είναι επίσης πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη βελτίωση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων.

5. Μπακαλιάρος

Μερίδα 85 γραμμαρίων: 90 θερμίδες, 0,7 g λιπαρά (0,1 g κορεσμένα λιπαρά), 66 mg νάτριο, 0 g υδατάνθρακες (0 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη), 19 g πρωτεΐνη

Ο μπακαλιάρος είναι μια εξαιρετική επιλογή θαλασσινών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, με ήπια γεύση και απίστευτα εύκολο στη χρήση. Με λιγότερο από 1 γραμμάριο λίπους, μόνο 90 ​​θερμίδες και 19 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 3 ουγκιών, είναι μια υγιεινή και πλούσια σε πρωτεΐνες επιλογή για δείπνο.

Διαβάστε επίσης

Αλαλούμ με τα αντιγριπικά εμβόλια – Απάντηση του Υπ. Υγείας προς Δ. Γιαννακόπουλο και φαρμακοποιούς

H ηχηρή απουσία της Τζούλιας, η ανησυχία των διοικητών και η πρόβλεψη του Λεφάκη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.