ΕΦΕΤ: Προσοχή μην καταναλώσετε αυτά τα σουτζουκάκια

Την άμεση ανάκληση κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ» ζήτησε ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΠΟΛΩΝΙΑ – Α 424 με ημερομηνία ανάλωσης 20-06-24 και ημερομηνία παραγωγής 21-06-23 που παράγονται από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ» (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ).

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην το καταναλώσουν.

Ανάκληση κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

Στο μεταξύ, σουβλάκι κοτόπουλου κατεψυγμένο με πιπεριά όπου διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας (Salmonella spp) ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας κοτόπουλου, με τα στοιχεία: «ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΤΨ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΔΙΣΚΟΣ – Chico από φρέσκο κοτόπουλο» με ημερομηνία παραγωγής 24-01-2023 και ημερομηνία λήξης 24-01-2024, που παράγεται από την εταιρεία FOOD MASTER AEBE.

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε στο σουβλάκι κοτόπουλου η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp, δηλαδή σαλμονέλας.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης 

Ο καρπός που μας κρατά χορτάτους για ώρες και μειώνει τις λιγούρες

Σας λείπει ασβέστιο; Συμπληρώστε το με μερικές αλλαγές στη διατροφή σας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.