Τροφές, που πρέπει να αποφύγετε, πριν από το κολύμπι

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο και σίγουρα πολλοί θα βρεθείτε στις παραλίες, για λίγες ώρες δροσιάς. Αυτό, που ίσως, όμως, δεν γνωρίζετε, είναι ότι υπάρχουν τροφές, που δεν πρέπει να τρώμε πριν από το κολύμπι στη θάλασσα.

Ο λόγος είναι γιατί ορισμένες τροφές μας βαραίνουν και προκαλούν πρήξιμο, γι’αυτό καλό θα ήταν να τις αποφύγουμε πριν πάμε παραλία για το δικό μας πάντα καλό, αναφέρει ο Robert McMurray, εκπρόσωπος Τύπου του American College of Sports Medicine και καθηγητής Επιστήμης Αθλητικής του Διατροφής του University of North Carolina. Όπως εξηγεί, «το νερό δεν προκαλεί κράμπες και στομαχικά προβλήματα. Σκεφτείτε το σαν να περπατάτε μετά το δείπνο. Θα κάνατε όμως ποτέ μια πολύ απαιτητική προπόνηση μετά από ένα μεγάλο γεύμα; Πιθανότατα όχι – το ίδιο ισχύει και για το κολύμπι», αναφέρει ο ειδικός.

Τροφές, που πρέπει να αποφύγετε, πριν από το κολύμπι

Πικάντικες τροφές

Οι πικάντικες τροφές προκαλούν ερεθισμό, αέρια και φούσκωμα. Για αυτό είναι καλό να αποφύγετε πριν την εμφάνισή σας στην παραλία μπαχαρικά όπως είναι το μαύρο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, όπως επίσης και τροφές όπως είναι το τσίλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, η spicy μουστάρδα και η σάλτσα μπάρμπεκιου, σάλτσα ντομάτας και ξίδι Αφήστε τα πικάντικα για το βραδινό σας γεύμα.

Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να προκαλέσει μία αντίδραση που κάνει το ανθρώπινο δέρμα εξαιρετικά ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία. Η έκθεση στον ήλιο μετά την κατανάλωση σέλινου μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες και εγκαύματα στο δέρμα σας, οπότε αποφύγετε να φάτε κάτι με σέλινο, τουλάχιστον μία ημέρα πριν.

Αλάτι: Καλό είναι να περιορίσετε σημαντικά το αλάτι αφού προκαλεί κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα να αισθάνεστε και να είστε πιο φουσκωμένοι. Μην βάζετε πολύ έως καθόλου αλάτι στα γεύματά σας, καταναλώστε πολύ νερό και μείνετε μακριά από τροφές πλούσιες σε νάτριο όπως είναι ξηροί καρποί, τα κατεψυγμένα γεύματα, τα junk food, οι έτοιμες σάλτσες και τα τρόφιμα σε κονσέρβα μεταξύ άλλων και προτιμήστε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό, όπως είναι το δροσιστικό καρπούζι, το αγγούρι και η ντομάτα, το μάνγκο και η παπάγια.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είτε έχετε είτε δεν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη προκαλούν φούσκωμα και πρήξιμο καθώς είναι πιο δύσκολα στην πέψη. Αποφύγετε το γάλα, το γιαούρτι και τα πολύ λιπαρά τυριά και κασέρια για να νιώθετε πιο ανάλαφροι.

Λιπαρά τρόφιμα

Οι λιπαρές τροφές επιβραδύνουν την πέψη με αποτέλεσμα να νιώθουμε φουσκωμένοι και “μπουχτισμένοι” για αρκετή ώρα μετά την κατανάλωσή τους. Οπότε πριν πάτε για βουτιά καλό είναι να μείνετε μακριά από σφολιάτες και πίτσες.

Διαβάστε επίσης

Ασπαρτάμη: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές και ειδικά τα άτομα με διαβήτη

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό με πρωτεΐνη στο πρωινό

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.