Το κόλπο με το νερό για καλύτερη ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για ένα υγιές, ισορροπημένο σώμα όλο το χρόνο, και ιδιαίτερα σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Είναι επίσης ένα συστατικό για τη διατήρηση της απόδοσης κατά τη διάρκεια επίπονων προπονήσεων.

Κάθε άτομο θα έχει διαφορετικές, ατομικές ανάγκες ενυδάτωσης, αλλά γενικά, οι γυναίκες χρειάζονται 2,7 λίτρα νερό καθημερινά και οι άνδρες χρειάζονται 3,7 λίτρα, σύμφωνα με τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής των ΗΠΑ. Αυτό το ελάχιστο μπορεί να είναι πολύ χαμηλό για εσάς και το σώμα σας μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο εάν είστε πολύ δραστήριοι ή ο καιρός έξω.

Το απλό νερό είναι συνήθως ο νούμερο ένα τρόπος ενυδάτωσης, επιπλέον των άλλων ενυδατικών τροφών και ποτών που καταναλώνετε όλη την ημέρα, όπως ο καφές, το γάλα, το τσάι, τα λαχανικά και τα φρούτα.

Ωστόσο, μια πρόσφατη μόδα για την υγεία της ενυδάτωσης, δείχνει ότι η προσθήκη αλατιού στο νερό σας θα μπορούσε να ενισχύσει τα ενυδατικά του οφέλη. Αυτή η τάση στην ενυδάτωση, εξηγεί ο Benjamin Brown, ειδικός κλινικής διατροφής και φυσιολογίας άσκησης και Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής προπονητής της BSL Nutrition, μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του καρδιακού ρυθμού και στην καλύτερη διατήρηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Δεν πρέπει ωστόσο, να πίνετε αυτό το διάλυμα κατευθείαν – αντίθετα, η ιδέα είναι να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα του διαλύματος (σκεφτείτε: ένα κουταλάκι του γλυκού) στην ημερήσια πρόσληψη νερού για να αποκομίσετε τα  προτεινόμενα οφέλη για την υγεία, εξηγεί.

Το αλμυρό νερό βελτιώνει την ενυδάτωση;

Το αλμυρό νερό, ή το νερό της σολέας, σας ενυδατώνει τεχνικά — αλλά με τρόπο που δεν είναι εντελώς απαραίτητος. Βιομηχανικά, προσθέτοντας αλάτι στο σώμα σας, βοηθάτε το νερό που κρέμεται έξω από τα πραγματικά κύτταρα να απορροφηθεί στο κύτταρο, λέει η Nikki Gnozzioand, personal trainer, προπονητής δύναμης και προετοιμασίας και ιδρυτής της Junction Bodyworks στο Νιου Τζέρσεϊ. Ως εκ τούτου, γίνεται χρήσιμο ή βιοδιαθέσιμο για ενυδάτωση. «Το μόνο που κάνει το αλάτι είναι να είναι μια γέφυρα από το εξωτερικό κύτταρο στο εσωτερικό κύτταρο, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό περισσότερο», εξηγεί ο Gnozzio.

«Κόβει» την όρεξη;

Όταν δεν έχετε αρκετό αλάτι στη διατροφή σας, οι αδένες που παράγουν σάλιο, δε λειτουργούν σωστά με αποτέλεσμα να αισθάνεστε συνεχώς πεινασμένοι. Ένα ποτήρι πόσιμο νερό με λίγο αλάτι μπορεί να περιορίσει την παρόρμηση αυτή, δημιουργώντας το αίσθημα του κορεσμού.

Για αποτοξίνωση

Σε πιο δραστικές λύσεις βέβαια, το αλατόνερο προτείνεται για σούπερ κάθαρση. Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγο θαλασσινό αλάτι, πριν κοιμηθείτε είναι η απάντηση στα περιττά κιλά. Οι γνώστες λένε, ότι για να λειτουργήσει το καθαρτικό πρέπει να αποφεύγετε οποιαδήποτε μορφή στερεάς τροφής και να καταναλώνετε μόνο ένα κατασκεύασμα από λεμόνι και σιρόπι (coconut).

Με αυτόν τον τρόπο αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα και χάνετε βάρος. Ωστόσο οι παρενέργειες ενός τόσο επικίνδυνου εγχειρήματος ίσως σας αλλάξουν γνώμη: αφυδάτωση, πόνος στο στομάχι και ανεξέλεγκτη δράση του εντέρου είναι μόνο μερικές από αυτές. Γι’ αυτό πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια ρωτήστε τον γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης 

Τα καλύτερα σνακ 100 θερμίδων για αδυνάτισμα

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τη φλούδα από το καρπούζι; Ειδικός εξηγεί

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.