Πέντε τρόφιμα, που είναι καλύτερο να αγοράζετε κατεψυγμένα

Τα φρέσκα τρόφιμα μπορεί να θεωρείται πως έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά ή είναι πιο ποιοτικά, ωστόσο αυτό δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση. Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα τα οποία όταν καταψύχονται διατηρούν περισσότερες από τις διατροφικές τους ιδιότητες αλλά και την γεύση τους.

Παράλληλα, σε μια περίοδο ακρίβειας τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι σίγουρα πιο οικονομικά από τα φρέσκα ενώ μειώνουν και την ανάγκη συχνών επισκέψεων και αγορών στο σούπερ μάρκετ καθώς διατηρούνται περισσότερο. Εδώ είναι μερικά τρόφιμα τα οποία είναι καλύτερα κατεψυγμένα απ’ ότι φρέσκα.

Η διατροφολόγος Rhiannon Lambert μιλώντας στη Sun, ανέφερε, ότι πολλά τρόφιμα διατηρούν τη θρεπτική τους αξία αφού καταψυχθούν και επέμεινε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με την αγορά ορισμένων κατεψυγμένων προϊόντων αντί για φρέσκα. Ισχυρίστηκε μάλιστα, πως υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που θα μπορούσαν να είναι πιο υγιεινά για να τα αγοράσετε από κατεψυγμένα και όχι φρέσκα – και θα μπορούσε ακόμη και να σας βοηθήσει να περιορίσετε τη σπατάλη τροφίμων

«Τα κατεψυγμένα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ψάρια και τα κρέατα, ακόμη και τα ψωμιά που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα. «Τα κατεψυγμένα είδη τείνουν να είναι φθηνότερα από τα περισσότερα φρέσκα προϊόντα, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα», πρόσθεσε η Lambert.

Κατεψυγμένα τρόφιμα

Η επιλογή κατεψυγμένων προϊόντων μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων, είπε η Lambert , καθώς τα πράγματα μπορούν να καταψυχθούν και στη συνέχεια να καταναλωθούν αργότερα.

Εδώ είναι πέντε τρόφιμα που είναι πραγματικά φθηνότερα – και πιο υγιεινά – για να τα αγοράσετε κατεψυγμένα, σύμφωνα με την ειδικό.

Αρακάς

Πολλοί από εμάς θα έχουμε ήδη ένα σακουλάκι αρακά στον καταψύκτη μας. Αυτό το προϊόν είναι πολύ φθηνότερο να το αγοράσετε κατεψυγμένο από το φρέσκο ​​και είναι μια εύκολη προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα. Περιέχει επίσης αρκετή ποσότητα φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών, καθώς και μεταλλικά στοιχεία για την υγεία της καρδιάς, όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο.

Σκόρδο

Το ψιλοκομμένο σκόρδο, το οποίο είναι φθηνότερο από το φρέσκο, σας απαλλάσσει από τον κόπο του ξεφλουδίσματος. Η διαδικασία της κατάψυξης του σκόρδου δεν καταστρέφει την πολύτιμη δραστική ουσία του αλισίνη, η οποία καταπολεμά τους ιούς μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα άλλο από αυτά τα λαχανικά που είναι εύκολο να μπουν στο γεύμα σας και έχουν μεγάλη θρεπτική αξία ακόμα και όταν είναι κατεψυγμένα. Η κατανάλωση αυτής της υπερτροφής μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία του εντέρου σας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, καθώς και να υποστηρίξει τη διαχείριση βάρους, την υγεία του εγκεφάλου, τις φλεγμονές και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Ψάρια

Η κατανάλωση ψαριών κατεψυγμένων, μπορεί να είναι πολύ πιο προσιτή. Η κατάψυξη δεν θα μειώσει τη θρεπτική τουΣ αξία και συνάμα θα αποκομίσετε τα οφέλη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και της βιταμίνης D και B2 που περιέχει.

Μούρα

Τα μούρα, τα οποία ακόμη κιαι κατεψυγμένα διατηρούν πολλά από τα αντιοξειδωτικά τους. Δυστυχώς τα ολόκληρα -με τα κουκούτσια- φρέσκα μούρα αλλοιώνονται μετά από λίγες μέρες, αλλά η αγορά κατεψυγμένων τα κάνει να διαρκούν πολύ περισσότερο.

Σύμφωνα με μια μελέτη του South Dakota State University, τα κατεψυγμένα βατόμουρα περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Και τα κατεψυγμένα σμέουρα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία θα δώσει ώθηση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Διαβάστε επίσης 

Μπορείτε να βάλετε το τυρί στην κατάψυξη;

Ασπαρτάμη: Το ζήτημα είναι στην ποσότητα; Τι λένε ειδικοί στο HS

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.