Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε κουρκουμά μαζί με πιπέρι

Η κατανάλωση κουρκουμά με μαύρο πιπέρι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της απορρόφησης της κουρκουμίνης.

Η κουρκουμίνη, η κύρια βιοδραστική ουσία που δίνει στον κουρκουμά τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, μπορεί να μην απορροφάται καλά από τον οργανισμό. Ωστόσο, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα μπαχαρικά μπορούν να λειτουργήσουν αλλάζοντας το μικροβίωμα του εντέρου.

Ο κουρκουμάς, το χρυσαφένιο μπαχαρικό έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.Μπορείτε να κάνετε τον κουρκουμά ακόμα πιο ισχυρό προσθέτοντας μαύρο πιπέρι.

Η έρευνα δείχνει ότι η κουρκουμίνη, μια φυσική ουσία στον κουρκουμά, μπορεί να μην απορροφάται καλά από το σώμα. Αλλά η πιπερίνη, μια ένωση που βρίσκεται στο μαύρο πιπέρι, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της απορρόφησης της κουρκουμίνης.

Η κουρκουμίνη από μόνη της φεύγει γρήγορα από το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε μερικά από τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία, σύμφωνα με την Courtney Schuchmann, MS, RD, LDN , διαιτολόγο στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Η Schuchmann είπε στο Verywell ότι η πιπερίνη δρα «μπλοκάροντας τη μεταβολική οδό της κουρκουμίνης», η οποία βοηθά το σώμα να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει την κουρκουμίνη. Η πιπερίνη λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με άλλα θρεπτικά συστατικά και μπορεί επίσης να αυξήσει την απορρόφηση σιδήρου, βήτα-καροτίνης και σεληνίου.

«Δοκιμάστε να συνδυάσετε κουρκουμά και μαύρο πιπέρι για σάλτσες, κάρυ, μαρινάδες, σάλτσες σαλάτας, ακόμη και σε smoothies για να αξιοποιήσετε πλήρως τα πιθανά οφέλη για την υγεία που αποδίδονται με την κουρκουμίνη», είπε η Schuchmann.

Πρέπει να τρώτε πάντα κουρκουμά και μαύρο πιπέρι μαζί;

Αν και μπορεί να είναι καλή ιδέα να μαγειρέψετε με κουρκουμά και μαύρο πιπέρι μαζί, μην αγχώνεστε αν σας τελειώσει το πιπέρι ή δεν θέλετε να το προσθέσετε.

Ο κουρκουμάς μπορεί να εξακολουθεί να προσφέρει αντιφλεγμονώδη και άλλα οφέλη για την υγεία χωρίς το μαύρο πιπέρι.

«Είναι λίγο πιο εύκολο για το σώμα μας να χρησιμοποιήσει αυτές τις δραστικές ενώσεις στον κουρκουμά συνδυάζοντάς τον με πιπερίνη, αλλά θα εξακολουθεί να είναι ωφέλιμο ανεξάρτητα από το πώς τον καταναλώνουμε».

Το μαύρο πιπέρι δεν είναι το μόνο συστατικό που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να απορροφήσει τον κουρκουμά. Η κουρκουμίνη είναι λιποδιαλυτή, που σημαίνει ότι οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει την κουρκουμίνη.

Ο κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική της Αγιουρβέδα και στις ασιατικές κουζίνες για πολλούς αιώνες, και το μπαχαρικό βρίσκεται συχνά σε συνταγές που περιέχουν ψάρια, κάσιους και άλλες υγιεινές πηγές λίπους.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν καταναλώνουμε κάτι από μόνο του. Όλα αυτά τα πράγματα λειτουργούν μαζί, λέει.

Διαβάστε επίσης

Σαπούνια και αρώματα που απωθούν τα κουνούπια, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες

Συναγερμός για 25 στενές επαφές του 7χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.