Σαπούνια και αρώματα που απωθούν τα κουνούπια, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες

Τα κουνούπια είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση, εκτός αν έχετε τα κατάλληλα σαπούνια και αρώματα που θα σας βοηθήσουν να μην σας πλησιάσουν. Τα κουνούπια είναι το πιο θανατηφόρο ζώο στον κόσμο, μεταδίδοντας μια σειρά από ασθένειες που οδηγούν σε περισσότερους από 700.000 θανάτους ετησίως.

Αλλά αν η πρώτη σας σκέψη είναι να πιάσετε ένα κερί σιτρονέλλας, ξανασκεφτείτε το: Πρόσφατες αναφορές έχουν απομυθοποιήσει την αποτελεσματικότητα αυτής της δημοφιλής επιλογής. Αντίθετα, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν τέσσερις εναλλακτικές λύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε.

Σαπούνια και αρώματα που απωθούν τα κουνούπια

1. Ευκάλυπτος λεμονιού

Τα σαπούνια και τα αρωματικά έλαια που παρασκευάζονται με εκχυλίσματα ευκαλύπτου λεμονιού έχουν βρεθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα χημικά εντομοκτόνα στην απώθηση των κουνουπιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Science, τόσο τα εντομοκτόνα όσο και τα σπρέι ευκαλύπτου με λάδι λεμονιού μείωσαν την έλξη των κουνουπιών κατά 60% σε απόσταση ενός μέτρου.

2. Μέντα

Το έλαιο μέντας θα πρέπει να είναι ένα άλλο εργαλείο στο οπλοστάσιό σας κατά των τσιμπημάτων των κουνουπιών, καθώς το έντονο άρωμα του, που είναι ευχάριστο για τον άνθρωπο, τα κουνούπια το απεχθάνονται.

Υπάρχει επίσης ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το έλαιο μέντας μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε υπό έλεγχο τα κουνούπια. Αν ρίξετε μερικές σταγόνες ελαίου μέντας σε στάσιμο νερό θα σκοτώσει οποιαδήποτε προνύμφη κουνουπιών μέσα σε 24 ώρες.

3. Neem

Εξάγεται από τους σπόρους του δέντρου neem. Το έλαιο neem είναι ένα φυσικό φυτοφάρμακο και εντομοαπωθητικό που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια. Τα αποτελέσματα του neem δημοσιεύτηκαν σε μια μελέτη στο Southeast Asian Journal of Tropical Medicine and Public Health.

4. Λεβάντα

Τα κουνούπια μισούν επίσης τη μυρωδιά της λεβάντας και ένα καλής ποιότητας σαπούνι λεβάντας μπορεί να κάνει θαύματα.
Και αν έχετε ένα φυτό λεβάντας, το οποίο επίσης απωθεί τα κουνούπια, τα αποξηραμένα πέταλα λειτουργούν ως ένα διάλυμα κατά της φαγούρας, όπως αναφέρει το bestlifeonline.com.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι στο σύνολό τους, τα φυτικά αρώματα και τα σαπούνια είναι μόνο ένα κατάλληλο αποτρεπτικό μέσο για τα κουνούπια σε περιοχές με χαμηλό κίνδυνο ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια.

Να θυμάστε ότι ενώ αυτά τα σαπούνια και τα αρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην απώθηση των κουνουπιών, δεν προστατεύουν πλήρως από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, ειδικά σε περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς κουνουπιών. Καλό είναι να λαμβάνετε πρόσθετα προληπτικά μέτρα, όπως κουνουπιέρες, απωθητικά σπρέι ή ρούχα με πλήρη κάλυψη.

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός για 25 στενές επαφές του 7χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο

14χρονη με το σύνδρομο Rapunzel έτρωγε τα μαλλιά της – Είχε 700 γραμμάρια τρίχες στο στομάχι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.