5 διατροφικές συνήθειες που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 30

Οι πιο πολλές αλλαγές στην υγεία του σώματος αρχίζουν στα 40, 50 και 60 σας, οι διατροφικές συνήθειες μετά τα 30 καθορίζουν τις μετέπειτα δεκαετίες. Μετά τα 30 είναι μια καλή στιγμή για να αρχίσετε να έχετε υγιεινές διατροφικές.

Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι αν δεν είστε προσεκτικοί, ορισμένες διατροφικές συνήθειες θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταστρέψουν το σώμα σας μετά τα 30 σας.

Από τα 30 και μετά, αρχίζουν κάποιες αλλαγές που είναι εμφανείς, ούτε τις αντιλαμβάνεστε, αλλά συμβαίνουν, όπως:

  • Υγεία των οστών: Μετά την ηλικία των 30, τα οστά σας θα αρχίσουν να χάνουν μέταλλα και πυκνότητα.
  • Μυϊκός ιστός: Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα σας αρχίζει να χάνει άπαχο μυϊκό ιστό και αυτή η διαδικασία ξεκινά μετά τα 30.
  • Σωματικό λίπος: Το σωματικό σας λίπος αυξάνεται επίσης με την ηλικία και ο κίνδυνος κοιλιακού λίπους αυξάνεται επίσης.

Διατροφικές συνήθειες που καταστρέφουν το σώμα σας στα 30 σας

1. Δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο ή βιταμίνη D

Τα οστά αρχίζουν να χάνουν πυκνότητα στα 30. Ένας τρόπος για να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία και να διατηρήσετε τη δύναμη των οστών σας είναι να λαμβάνετε θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τα οστά, όπως ασβέστιο και βιταμίνη D. Το σώμα σας χρειάζεται ασβέστιο για τη δύναμη και την ανάπτυξη των οστών. Η βιταμίνη D παρέχει παρόμοιες λειτουργίες ενώ έχει επίσης προστατευτική επίδραση σε κατάγματα και φλεγμονές. Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, φυλλώδη χόρτα και εμπλουτισμένα γεύματα, καθώς και να λαμβάνουμε επαρκή ηλιοφάνεια ή να λαμβάνουμε συμπληρώματα βιταμίνης D.

2. Αποφεύγετε τροφές που είναι υγιεινές για την καρδιά και το έντερο

Η εστίαση σε δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και λιπαρά ψάρια μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς και η λήψη μιας προληπτικής προσέγγισης για την υποστήριξη της καρδιάς σας είναι μια σοφή ιδέα.

3. Καταναλώνετε υπερβολική πρόσθετη ζάχαρη

Ο καθένας αξίζει μια γλυκιά απόλαυση όποτε θέλει, αλλά η παρακολούθηση της ποσότητας ζάχαρης που καταναλώνετε σε τακτική βάση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το βάρος και το σάκχαρό σας στα 30 σας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο λόγω του επιπλέον λίπους που αποθηκεύεται στο σώμα μας κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας.

Η μετάβαση σε υδατάνθρακες με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, καθώς και η επιλογή υδατανθράκων που περιέχουν έναν συγκεκριμένο τύπο πρεβιοτικού που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει τα κύτταρά σας να ανταποκρίνονται περισσότερο στην ινσουλίνη.

Οι υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη περιλαμβάνουν τρόφιμα όπως το λευκό ψωμί, τα αρτοσκευάσματα με ραφιναρισμένη ζάχαρη, τα κράκερ, τα ζαχαρούχα δημητριακά κ.λπ. Τα τρόφιμα με ανθεκτικό άμυλο περιλαμβάνουν τα φασόλια, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τις πατάτες και τις πράσινες μπανάνες.

4. Πίνετε αλκοόλ όσο στα 20 σας

Σκεφθείτε να αφήσετε πίσω τις μέρες των σπουδών με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στα 20 σας.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με αύξηση βάρους, καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλες μεταβολικές διαταραχέ. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται ως η κατανάλωση περισσότερων από τέσσερα ποτά για τις γυναίκες και περισσότερα από πέντε ποτά για τους άνδρες.

5. Δεν λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη

Επειδή ο μυϊκός ιστός σας αλλάζει ξεκινώντας από τα 30 σας, είναι σημαντικό να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τη μυϊκή οικοδόμηση – όπως πρωτεΐνες.

Προσθέστε μια πλούσια σε πρωτεΐνη πηγή σε κάθε γεύμα, όπως γιαούρτι, όσπρια και φακές, αυγά, τυρί κότατζ, τόφου, ψάρια ή άπαχα κρέατα και πουλερικά. Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης για να αισθάνεστε χορτάτοι και διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα σε αυτή τη δεκαετία.
Με πληροφορίες από eatthis.com

Διαβάστε επίσης

Η αποχώρηση από τη Bayer, η παρακαταθήκη του Γιάννη και η προτίμηση του Αλέξη

Δύο περιπτώσεις γυναικών με λύκο και ψυχικές παθήσεις, μπορεί να αλλάξουν την ψυχιατρική – Έρευνα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.