Αυτό είναι το καλύτερο ψωμί για το έντερο και πιθανόν το πιο νόστιμο

Αυτό που τρώμε επηρεάζει άμεσα το έντερο και ανάμεσα στα τρόφιμα που κάνουν καλό στο γαστρεντερικό σύστημα είναι ένα συγκεκριμένο ψωμί.

Η χρήση αντιβιοτικών, τα επίπεδα στρες και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το προφίλ υγείας του εντέρου, όπως και την ποσότητα και τον τύπο των βακτηρίων που κυκλοφορούν στον οργανισμό μας, το μικροβίωμα μας. Μια ποικιλόμορφη, ακμάζουσα σειρά από υγιή βακτήρια του εντέρου έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου από το στρες ενώ υποστηρίζει την πέψη, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τον ύπνο.

Το καλύτερο ψωμί για το έντερο

Ο Αμερικανός γαστρεντερολόγος Will Bulsiewicz, MD, συνεργάτης των New York Times και συγγραφέας, προτείνει ως το καλύτερο ψωμί για την υγεία του εντέρου και την πέψη, το ψωμί απο προζύμι.

“Το προζύμι είναι απίστευτο γιατί αυτά τα μικρόβια μεταμορφώνουν το αλεύρι”, εξηγεί ο Δρ. Bulsiewicz, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιδρά η άγρια μαγιά με το αλεύρι και το νερό. «Ζυμώνεται αργά, απελευθερώνοντας βιταμίνες, πρόσθετα θρεπτικά συστατικά και νέες μορφές φυτικών ινών».

Αυτό είναι το καλύτερο ψωμί για το έντερο και πιθανόν το πιο νόστιμο

Το μαγικό με το προζύμι είναι ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη των γηγενών ζυμών που υπάρχουν φυσικά στον αέρα μας για να έχετε ένα εξαιρετικά φιλικό προς το έντερο προϊόν που μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από ψωμί μέχρι ζύμη για πίτσα ή τηγανίτες, αναφέρει το eatingwell.com.

Εκτός από όλα τα οφέλη αυτών των μικροβίων, ταυτόχρονα μειώνονται ορισμένοι από τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε άτομα με πεπτικά προβλήματα. Υπάρχει λιγότερη γλουτένη και λιγότερες φρουκτάνες στο προζύμι”, προσθέτει ο Δρ. Bulsiewicz. “Λοιπόν αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη και δυσκολεύεστε να φάτε κανονικό ψωμί, ίσως να δοκιμάσετε προζύμι. Επειδή αυτό μπορεί να σας κάνει”.

Ωστόσο, εάν έχετε κοιλιοκάκη ή έχετε διαγνωστεί με δυσανεξία στη γλουτένη, μιλήστε πάντα με το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε κάτι νέο, καθώς τα ψωμιά με βάση το σιτάρι, συμπεριλαμβανομένου του ψωμιού με προζύμι, εξακολουθούν να περιέχουν γλουτένη.

Τα οφέλη του από το ψωμί με προζύμι για την υγεία δεν σταματούν εκεί. Χάρη στη μοναδική φυσική διαδικασία ζύμωσης, τα τρόφιμα με βάση το προζύμι είναι επίσης γεμάτα με πρεβιοτικά, προβιοτικά και πέφτουν αρκετά χαμηλά στη γλυκαιμική κλίμακα, ένας δείκτης του πόσο ένα τρόφιμο αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα.

Διαβάστε επίσης

Ο «κιτρινόμαυρος» Κυριάκος, ο πιεστικός Απόστολος και ο άγνωστος Χ στο Υγείας

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.