Οι καλύτερες τροφές για την ακοή και για να συνεχίσετε να ακούτε τα πάντα

Το να διατηρήσετε την ακοή σε νεανικά επίπεδα, είναι ένα στοίχημα για πολλούς ηλικιωμένους, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η διατροφή και κάποιες τροφές φαίνεται ότι διαδραματίζουν ευεργετικό ρόλο.

Εάν ανησυχείτε για την απώλεια ακοής ή πρέπει να φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας ή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα αυτιά σας θα συνεχίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά.

Οι καλύτερες τροφές για την διατήρηση της ακοής

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φολικό οξύ έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την ακοή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το κάλιο είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι η ποσότητα του υγρού που ταξιδεύει γύρω από το σώμα σας (συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού αυτιού σας) είναι στα σωστά επίπεδα, όπως αναφέρει το fitness.com.

Τροφές με κάλιο και φολικό οξύ για την ακοή

Πλούσιες σε κάλιο τροφές είναι μεταξύ άλλων οι μπανάνες, το σπανάκι, τα πορτοκάλια και τα βερίκοκα.

Το φολικό οξύ, εν τω μεταξύ, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της κυτταρικής ανάπτυξης του σώματός σας. Η ποσότητα του φολικού οξέος στο σώμα μας μπορεί να μειωθεί σημαντικά μετά την ηλικία των 50 ετών, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμπεριλάβετε τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ στη διατροφή σας τα επόμενα χρόνια. Τα σπαράγγια, το σπανάκι και το μπρόκολο είναι καλές πηγές φυλλικού οξέος.

Διαβάστε επίσης

Στις 10 καλύτερες κουζίνες η ελληνική – Τα καλύτερα φαγητά της και το πιο “ανόητο”, σύμφωνα με το CNN

Ένα από τα φθηνότερα φάρμακα για τον διαβήτη μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.