Πώς να περιορίσετε την όρεξη σας, μετά την κατανάλωση αλκοόλ

Όταν πίνεις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, εκτός από τον έντονο πονοκέφαλο, παρατηρείται και μία αφυδάτωση. Το αποτέλεσμα της αφυδάτωσης είναι να οδηγηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου σε χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας αίσθημα πείνας.

Η πείνα που νιώθεις δεν είναι πραγματική, αλλά είναι το σώμα ‘ζητάει’ νερό και ανεφοδιασμό με κάτι θρεπτικό, σημειώνουν οι ειδικοί.

Το αλκοόλ μειώνει, επίσης, το σάκχαρο στο αίμα σας, γεγονός που σας κάνει να επιθυμείτε υδατάνθρακες για να σταθεροποιήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, αναφέρει στο  CNN, η διαιτολόγος, Lisa Drayer.

Όπως εξηγεί, ”το αλκοόλ μπορεί, επίσης, να ενεργοποιήσει ορισμένους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλό σας, οι οποίοι θα σας κάνουν να αισθανθείτε πεινασμένοι”.

Πώς να περιορίσετε την όρεξή σας όταν καταναλώνετε αλκοόλ

Για να μειώσετε τις λιγούρες που σχετίζονται με το αλκοόλ, μπορείτε να ξεκινήσετε το βράδυ σας τρώγοντας ένα υγιεινό γεύμα ισορροπημένο με πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες, εξηγεί η Drayer.. Ένα υγιεινό γεύμα θα αποτρέψει το αλκοόλ από το να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματός σας πολύ γρήγορα.

Το πιο πιθανό είναι να καταναλώσετε ένα ανθυγιεινό φαγητό αν είναι εύκολα προσβάσιμο, οπότε μείνετε μακριά από αυτό. Βοηθάει, επίσης, να αποφεύγετε να κρατάτε ανθυγιεινά τρόφιμα στο σπίτι, ώστε να μην επιστρέφετε στο σπίτι και κάνετε επιδρομή στο ψυγείο.

Μπορείτε, τέλος, να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ. Το συκώτι σας επεξεργάζεται περίπου ένα ποτό ανά ώρα, οπότε προσπαθήστε να μην υπερβαίνετε αυτή τη συχνότητα.

Διαβάστε επίσης 

Τι μπορείτε να τρώτε, αν νιώθετε πάντα πεινασμένοι και δεν θέλετε να παχύνετε

Και τώρα δίαιτα: 15 συμβουλές για να αδυνατίσεις

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.