Το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου ήταν το ακτινίδιο, αλλά ένας γαστρεντερολόγος συστήνει κάτι διαφορετικό.

Αν και υποτίθεται ότι πρέπει να καταναλώνουμε 25 έως 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, συνήθως καταναλώνουμε στην πραγματικότητα μόνο περίπου 10 έως 15 γραμμάρια την ημέρα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ .

Και ενώ μπορεί να φαίνεται πιο πιεστικό να παρακολουθούμε τα επίπεδα πρωτεΐνης ή να δοκιμάζουμε κάποια άλλη μοντέρνα δίαιτα, η προσπάθεια να καταναλώνουμε αρκετές φυτικές ίνες δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οφέλη για την υγεία των φυτικών ινών μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία του εντέρου, στην πέψη, στη δύναμη των οστών, στο βάρος, στον κίνδυνο για πολλές χρόνιες ασθένειες, ακόμη και στη μακροζωία μας.

Μία από τις πιο ισχυρές πηγές φυτικών ινών είναι στην πραγματικότητα ένα γλυκό, ευέλικτο και νόστιμο φρούτο. Αποδεικνύεται ότι το ίδιο φρούτο είναι επίσης μια επιλογή που συνιστάται για την υγεία του εντέρου και μπορεί απλώς να είναι το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου, σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο Will Bulsiewicz, MD.

Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου;

Το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου, είναι τα σμέουρα.

“Είμαι μεγάλος θαυμαστής των σμέουρων… Πρώτα απ ‘όλα, είναι πολύ νόστιμα”, αναφέρει και προσθέτει: “Έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει περίπου 7 γραμμάρια φυτικών ινών.

Επίσης, όπως αναφέρει «είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης. Παρόλο που υπάρχει ζάχαρη στα μούρα, τα μούρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την πιθανότητα να αναπτύξουμε διαβήτη τύπου 2. Και εάν έχετε διαβήτη , μπορούν να σας βοηθήσουν να τον αντιστρέψετε”.

Τα σμέουρα πέρα από το γεγονός ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες. Αυτοί οι συγκεκριμένοι τύποι υδατανθράκων έχει αποδειχθεί ότι επιδεινώνουν τα συμπτώματα σε όσους έχουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου .

«Με άλλα λόγια, εάν έχετε πεπτικά προβλήματα και προσπαθείτε να ισορροπήσετε την λειτουργία του εντέρου, θα πρέπει να απολαμβάνετε τα σμέουρα», καταλήγει ο Bulsiewicz, σύμφωνα με το eatingwell.com.

Αυτή την εποχή του χρόνου τα φρέσκα μούρα δεν είναι ακριβώς στην εποχή τους, αλλά μπορούμε να τα βρούμε κατεψυγμένα για να τα προσθέσουμε σε smoothies ή στο μπολ δημητριακών με βρώμη και γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης

Ο ανθρώπινος μεταπνευμοϊός – HMPV, γεμίζει τις ΜΕΘ στις ΗΠΑ – Ο ελάχιστα γνωστός ιός

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής μη φαρμακευτική θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.