5 σνακ για ενέργεια με λίγες θερμίδες

Τα σνακ που καταναλώνετε κάθε μέρα σας κρατούν χορτάτους μέχρι το επόμενο πλήρες γεύμα σας; Αν όχι, μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσετε να τρώτε πιο έξυπνα. Εάν τρέφεστε όλη την ημέρα με θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υγιή λίπη και αντιοξειδωτικά, όχι μόνο θα περιορίσετε την πείνα το μεσημέρι, τις διακυμάνσεις της διάθεσης και τις ενεργειακές κρίσεις, αλλά θα δώσετε επίσης μια ώθηση στο μικροβίωμα του εντέρου σας.

Όπως αναφέρει στο realsimple.com, η διατροφολόγος Kristy Del Coro, MS, RDN, LDN, τα υγιεινά σνακ είναι απαραίτητα για να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σου και να μην νιώθεις εξάντληση και εκνευρισμό –αλλά και για να μην πέσεις “με τα μούτρα” στο μεσημεριανό ή το φαγητό, αυξάνοντας τις πιθανότητες να φας μεγαλύτερες ποσότητες. Οι διατροφικές μας επιλογές και οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας, εξηγεί η Del Coro.

Ιδέες για υγιεινά σνακ

Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε ένα σνακ, εμπνευστείτε από αυτές τις νόστιμες και ικανοποιητικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε ή να διατηρήσετε την υγεία σας διατηρώντας τα επίπεδα ενέργειάς σας σταθερά όλη την ημέρα.

Μπάρες με βρώμη

Δοκιμάστε μπάρες που είναι τόσο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Ξεκινήστε με βρώμη και λιναρόσπορο, τα οποία περιέχουν πρεβιοτικά, συνήθως διαλυτές ίνες που λειτουργούν ως τροφή για τα υγιή βακτήρια του εντέρου μας. Στη συνέχεια προσθέστε βούτυρο αμυγδάλου, για να δημιουργήσεις μια απλή βάση μπάρας. Απογειώστε την μπάρα σας με σπόρους chia, ψιλοκομμένα καρύδια ή αποξηραμένα φρούτα.

Γιαούρτι με δημητριακά ολικής αλέσεως

Το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά όχι μόνο είναι νόστιμο, αλλά είναι και εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να συνδυαστεί με διαφορετικά υλικά ώστε να δημιουργήσετε ένα θρεπτικό σνακ γεμάτο ενέργεια που ανταποκρίνεται στις λιγούρες σας. Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική μορφή πρωτεΐνης και βιταμινών, παρέχοντάς σας ενέργεια αργής αποδέσμευσης που το καθιστά μια πολύ καλή επιλογή που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο πρωινό σας ή να καταναλώσετε ως σνακ.

Δοκιμάστε να προσθέσετε στο γιαούρτι σας δημητριακά ολικής αλέσεως, ή μια χούφτα φρέσκα μούρα με λίγη βρώμη για ένα σνακ που θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετό διάστημα.

Μάφιν με μπανάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε μερικά μάφινς μπανάνας που θα παίρνετε στ ογραφείο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι μπανάνες θα τροφοδοτήσουν τα βακτήρια του εντέρου σας ενώ θα χρησιμεύουν ως αντιφλεγμονώδη τρόφιμα. Πόντοι μπόνους, αν στη συνταγή σας αναμίξετε σπόρους chia ή βούτυρο ξηρών καρπών Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα μάφιν με λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως για επιπλέον φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στη μείωση της απότομης αύξησης του σακχάρου στο αίμα.

Ξηροί καρποί

Ανάμεσα στα πολλά οφέλη που έχουν για την υγεία συγκαταλέγονται η τόνωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, η τόνωσης της διάθεσης, η πρόκληση αισθήματος κορεσμού αλλά και η συμβολή τους στην επιβράδυνση της διαδικασίας του γήρατος. Χρειάζεσαι κι άλλη απόδειξη ότι μια μικρή χούφτα ξηροί καρποί είναι ένα τέλειο σνακ;

Στικ λαχανικών

Αν δεν σε ιντριγκάρουν να καταναλώσεις τα κλασικά σου λαχανικά στην κλασσική τους μορφή, μπορείς να τα κόψεις σε λωρίδες και τσουπ να τα προσθέσεις στην τσάντα του γραφείου ή το Lunch Box. Αγγουράκι, καρότο και ντοματούλα γίνονται οι φίλοι σου που δεν λείπουν από το διάλειμμα στη δουλειά και την καθημερινότητα σου. Αν πεινάς λίγο πιο πολύ, μπορεί να τα συνδυάσεις με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Διαβάστε επίσης

 Ο σωστός τρόπος για να πλένετε όλα τα είδη λαχανικών

Γιατί πρέπει να τρώμε ελιές – Τι προσφέρουν στην υγεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.