Απλές αλλαγές για να χάσετε κιλά

Πολλούς από εμάς μας κατατρέχει η ιδέα να χάσουμε κιλά, κάτι που ως τακτική δεν είναι ό,τι καλύτερο στην προσπάθειά μας να κατέβουμε τους αριθμούς στη ζυγαριά. Οι ειδικοί, πάντως, λένε ότι μικρές, απλές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα.

Η απώλεια κιλών μπορεί με την πρώτη ματιά να φαντάζει βουνό, ιδίως αν έχετε στόχο να χάσετε πολλά κιλά! Μπορεί να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, ποια διατροφή να ακολουθήσετε, τι είδους γυμναστική να κάνετε κτλ. Υπάρχουν όμως κάποιες απλές αλλαγές, που αν τις υιοθετήσουμε, θα μπορέσουμε να χάσουμε κιλά.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή για λιγότερα κιλά

Οι δίαιτες express και οι διατροφικές ακρότητες δε βοηθούν τελικά κανέναν μακροπρόθεσμα! Τα πράγματα είναι πολύ απλά: για να χάσετε κιλά, θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες απ’ όσες καίτε. Αν αναρωτιέστε ‘Μα, πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω για να χάσω κιλά;’, την απάντηση μπορεί να σας τη δώσει μια απλή αναζήτηση στη Google ή ένας διατροφολόγος.

Η σωστή διατροφή δε βοηθάει μόνο στο να χάσετε κιλά, είναι επίσης καθοριστική για τη διατήρηση της καλής υγείας και για την πρόληψη διαφόρων ασθενειών! Μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, καλά λιπαρά, άπαχη πρωτεΐνη, τρόφιμα ολικής άλεσης, δημητριακά, όσπρια και ξηρούς καρπούς. Μερικές ατασθαλίες φυσικά και επιτρέπονται, αλλά πάντα με μέτρο!

Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για να φαινόμαστε, αλλά και για να είμαστε υγιείς! Για την ακρίβεια, τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία μας είναι τόσα πολλά που η απόκτηση ενός γραμμωμένου σώματος είναι από τα λιγότερο σημαντικά.

Η τακτική άσκηση βοηθάει στο κάψιμο θερμίδων, στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, μειώνει το άγχος, φτιάχνει τη διάθεση, μειώνει το ρίσκο για σοβαρές ασθένειες και πολλά άλλα. Υπάρχουν αμέτρητα είδη γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε, από yoga και pilates, μέχρι spinning και προπόνηση με βάρη. Ακόμα κι αν δεν είστε fan της γυμναστικής όμως, μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα είναι μια πολύ καλή αρχή για να ξεκινήσετε να κινείτε το σώμα σας περισσότερο!

Κοιμηθείτε περισσότερο

Όσο σημαντική είναι η άσκηση για την απώλεια κιλών, άλλο τόσο είναι και η ξεκούραση! Έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου σχετίζεται άμεσα με την παχυσαρκία, αφού στους ενήλικες που κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα απαντώνται μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας. Εκτός αυτού όμως, η έλλειψη ύπνου έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην ικανότητα μάθησης, στη μνήμη και στη λειτουργία της σκέψης. Οπότε, προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-9 ώρες κάθε βράδυ και καθιερώστε μια σταθερή βραδινή ρουτίνα που σας επιτρέπει να πηγαίνετε για ύπνο με ηρεμία.

Πιείτε πιο πολύ νερό

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την εύρυθμη λειτουργία του. Και ποιός δεν ξέρει άλλωστε ότι πρέπει να πίνει τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα;

Εκτός όμως από το γεγονός ότι είναι απαραίτητο για τον οργανισμό, το νερό βοηθάει σημαντικά και στην απώλεια βάρους. Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί το νερό να συμβάλει στην απώλεια κιλών, είναι το ότι μειώνει την όρεξη και βοηθά στο κάψιμο θερμίδων, ειδικά αν καταναλώνεται πριν το φαγητό. Επιπλέον, το νερό είναι το καλύτερο ρόφημα που μπορείτε να πιείτε, αφού είναι το πιο υγιεινό και έχει 0 θερμίδες!

Διώξτε το άγχος

Σίγουρα σε κάποια στιγμής της ζωής σας που νιώσατε πιεσμένοι ψυχολογικά καταφύγατε στο φαγητό για να διώξετε το άγχος και την ανησυχία. Όμως, πέραν του ότι το φαγητό δεν αποτελεί φυσικά τη λύση που αναζητάτε, επιβαρύνει και τη σιλουέτα σας.

Για να αποφύγετε λοιπόν την υπερβολική κατανάλωση φαγητού λόγω άγχους, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες τεχνικές χαλάρωσης. Yoga, διαλογισμός, αναπνοές, βελονισμός, σιάτσου… Οι επιλογές είναι πολλές, σίγουρα θα βρείτε κάποια που σας ταιριάζει και σας χαλαρώνει αποτελεσματικά!

Η απώλεια κιλών είναι πολύ πιο απλή διαδικασία απ’ ότι φαντάζεστε. Με μερικές απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο!

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.