Οι καλύτερες τροφές για δυνατή στύση και ενίσχυση του σπέρματος

Ενισχύστε την αρρενωπότητά σας, την στύση σας αλλά και το σπέρμα, με κάποιες υπερσεξουαλικές τροφές, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Οι ειδικοί λένε ότι τα τρόφιμα που τρώτε είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική σας υγεία και μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα, από τη δύναμη στύσης μέχρι την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

«Πολλά τρόφιμα μπορούν να παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ενώσεις που υποστηρίζουν τη σεξουαλική υγεία των ανδρών», λέει η ψυχοθεραπεύτρια και ειδικός σεξουαλικής υγείας Lisa Lawless , PhD, στο Best Life . «Πρόκειται για τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, προάγοντας έτσι τη σεξουαλική διέγερση και λειτουργία».

Ποιες τροφές, λοιπόν, είναι οι καλύτερες για τη στύση και το σπέρμα;

«Όταν πρόκειται για καλή σεξουαλική λειτουργία για τους άνδρες, το κλειδί είναι να κάνετε πράγματα που είναι υγιή για την καρδιά», εξηγεί. “Οι ισχυρές στύσεις προέρχονται από την υγιή κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, οτιδήποτε είναι καλό για την καρδιά σας θα είναι εξαιρετικό για τη σεξουαλική λειτουργία.”

Οι καλύτερες τροφές για δυνατή στύση και ενίσχυση του σπέρματος

1. Ελαιόλαδο
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχει βρεθεί ότι αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης έως και 17,5%.

2. Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που μειώνει τη φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος προς τα άκρα. Έτσι, αυξάνεται η διέγερση.

3. Καφές
Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσε ότι οι άνδρες που πίνουν δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα – ή 85 έως 170 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης από άλλα ποτά – έχουν 42% λιγότερες πιθανότητες να έχουν στυτική δυσλειτουργία από εκείνους που καταναλώνουν έως και επτά χιλιοστόγραμμα του διεγερτικού καθημερινά.

4. Στρείδια
Τα στρείδια πράγματι βελτιώνουν την αρρενωπότητα λόγω των υψηλών επιπέδων ψευδαργύρου ο οποίος βελτιώνει τη ροή του αίματος στο πέος, με αποτέλεσμα περισσότερη παραγωγή τεστοστερόνης.

5. Ντομάτες
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, οι άνδρες που τρώνε περισσότερες από 10 ντομάτες κάθε εβδομάδα, έχουν 18% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Αυτό οφείλεται στο λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις τοξίνες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο DNA και στα κύτταρα. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η ντομάτα θα μπορούσε να βελτιώσει τη μορφολογία του σπέρματος.

6. Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, μια ένωση που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος και στην προώθηση της υγιούς σεξουαλικής λειτουργίας στους άνδρες.

7. Μαύρη σοκολάτα
Το κακάο αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης σεροτονίνης που τονώνει τη διάθεση—και με περισσότερη σεροτονίνη στον εγκέφαλο, τα επίπεδα άγχους σας είναι χαμηλότερα, η λίμπιντο σας είναι υψηλότερη και έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να φτάσετε σε οργασμό. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη ροή του αίματος και αυξάνουν την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, κάτι που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας.

8. Καυτερή σάλτσα
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Physiology & Behavior διαπίστωσε ότι οι άνδρες που τρώνε πικάντικες τροφές τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από εκείνους που δεν μπορούν να αντέξουν τα καυτερά. Οι ερευνητές είδαν μια σαφή συσχέτιση μεταξύ της συχνής κατανάλωσης καυτερής σάλτσας και των υψηλότερων επιπέδων τεστοστερόνης. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην καψαϊκίνη της πιπεριάς που άλλες μελέτες έχουν επίσης συσχετίσει με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης.

9. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε ενώσεις που ονομάζονται κατεχίνες και οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι απομακρύνουν το λίπος της κοιλιάς και επιταχύνουν την ικανότητα του ήπατος να μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια. Οι κατεχίνες αναγκάζουν τα κύτταρα των αιμοφόρων αγγείων να απελευθερώνουν μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο αυξάνει το μέγεθος των αιμοφόρων αγγείων, οδηγώντας σε βελτίωση της ροής του αίματος. Η ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα ισοδυναμεί με σεξουαλική διέγερση.

10. Κεράσια
Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως τα κεράσια, αυξάνουν την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου στο σώμα και το μονοξείδιο του αζώτου βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας της στύσης. Τα κεράσια, επιπλέον, είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, φυτικές χημικές ουσίες που καθαρίζουν τις αρτηρίες από την πλάκα και το αίμα ρέει ελεύθερα.

11. Σολομός
Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και ο τόνος, ξεχειλίζουν από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που ωφελούν την καρδιά και αυξάνουν τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Αυτή η άνοδος της ντοπαμίνης βελτιώνει την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος, προκαλώντας διέγερση.

12. Καρπούζι
Το καρπούζι περιέχει κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και στη βελτίωση της ροής του αίματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας.

13. Καρότα

Μια μελέτη του Χάρβαρντ ανέλυσε την επίδραση διαφόρων φρούτων και λαχανικών στην ποιότητα του σπέρματος και διαπίστωσε ότι τα καρότα είχαν τα καλύτερα συνολικά αποτελέσματα στον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων – όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ικανότητα του σπέρματος να κατευθύνεται προς το ωάριο.

Οι άνδρες που έτρωγαν περισσότερα καρότα είδαν βελτιωμένη απόδοση του σπέρματος κατά 6,5-8%. Οι ερευνητές του Χάρβαρντ αποδίδουν την ώθηση στα καροτενοειδή, ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις στα καρότα που βοηθούν το σώμα να παράγει βιταμίνη Α.

14. Βρώμη
Τα δημοφιλή δημητριακά πρωινού είναι μια καλή πηγή l-αργινίνης, ενός αμινοξέος που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

15. Πατάτες
Οι πατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου. Αυτή η θρεπτική ουσία ενισχύει την κυκλοφορία, η οποία βοηθά στη ροή του αίματος.

16. Ρόδι
Ο χυμός ροδιού, ο οποίος είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη ροή του αίματος, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων τεστοστερόνης και στην τόνωση της διάθεσης. Συγκεκριμένα, όταν τα άτομα κατανάλωναν χυμό ροδιού για δύο εβδομάδες, είδαν αύξηση 24% στην τεστοστερόνη.

17. Φιστίκια Αιγίνης
Μια μελέτη στο International Journal of Impotence Research διαπίστωσε ότι τα φιστίκια Αιγίνης είναι από τις τροφές που μπορούν να βελτιώσουν την στύση, τη σεξουαλική ικανοποίηση, την οργασμό, τη σεξουαλική επιθυμία και την συνολική ικανοποίηση.

Διαβάστε επίσης

H COVID-19 πυροδοτεί τουλάχιστον 4 αυτοάνοσα νοσήματα

Σήμερα και αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα “10 χρόνια ΕΟΠΥΥ” – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.