Διατροφική αποτοξίνωση μετά τις γιορτές – 7 απλές συμβουλές

Μετά τις διατροφικές και όχι μόνο υπερβολές των εορτών, ο Ιανουάριος είναι ο κατάλληλος μήνας για αποτοξίνωση από το φαγητό, που σημαίνει λιγότερα γλυκά και περισσότερη άσκηση! Έτσι, θα αποκτήσουμε και πάλι την καλή φόρμα που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του νέου έτους.

Αν νιώθετε συχνούς πονοκεφάλους, κόπωση, αδυναμία, έντονο φούσκωμα, αν αντιμετωπίζετε ορμονικές διαταραχές και έχετε παρατηρήσει ότι ο μεταβολισμός σας δεν λειτουργεί σωστά και η όψη σας δεν είναι υγιής, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε αναφέρει στο nykaa.com η κλινική διατροφολόγος, Madhavi Irani.

Τι είναι όμως η διατροφική αποτοξίνωση;

Είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι συσσωρευμένες τοξίνες από το σώμα μας μέσα από αλλαγές στον τρόπο διατροφής μας. Αλλάζοντας την διατροφή μας, το σώμα μας έχει την δυνατότητα να αποβάλλει τις αποθηκευμένες τοξίνες από τα νεφρά, το ήπαρ και το παχύ έντερο και να αποκαθιστά την φυσιολογική του λειτουργία, αναφέρει η Irani.

Εντάσσουμε τους χυμούς σε μια ισορροπημένη διατροφή και κάνουμε αποτοξίνωση αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το αλκοόλ.

7 απλές συμβουλές για αποτοξίνωση

  1. Για 3 – 4 ημέρες  προτείνουμε να καταναλώνετε 3 χυμούς λαχανικών   την ημέρα, (10:00, 12:00, 17:00) συνδυάζοντας τους με ενα θρεπτικό πρωινό και μεσημεριανό και ενα ελαφρύ βραδυνό.

2. Επιλέξτε φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης, για ένα πλούσιο πρωινό

3. Αφήστε τον καφέ στην άκρη, προτιμήστε τα βοτανα

4. Αντικαταστήστε 2 -3 ενδιάμεσα γεύματα με φυσικούς χυμούς λαχανικών και 2 ενδιάμεσα γεύματα με φυσικούς χυμούς και λίγα αμύγδαλα

5. Πείτε όχι στα τηγανητά και στην ζάχαρη

6. Νερό, νερό, νερό! Είναι ο Νο 1 κανόνας που πάντα ξεχνάμε. Το νερό αποβάλλει κάθε περιττή ουσία από τον οργανισμό μας και κάνει το δέρμα μας να λάμπει!

7. Συνδυάστε τα παραπάνω διατροφικά tips με καθημερινή άσκηση, τόσο αερόβια όσο και με βάρη.

Διαβάστε επίσης

Σουσάμι: Επίσημα στη λίστα του FDA με τα αλλεργιογόνα τρόφιμα

Τι είναι ο «στεγνός» Ιανουάριος και ποια τα οφέλη για την υγεία;

Τα εκπληκτικά οφέλη που θα δείτε αν κάνετε μια 24ωρη νηστεία κάθε εβδομάδα

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.