Οι καλύτερες συμβουλές της χρονιάς που πέρασε για καφέ, τσάι και κρασί

Ο καφές, το τσάι και το κρασί είναι πάντα στις επιλογές των αναγνωστών και τα οφέλη που παρέχουν στην υγεία εξετάστηκαν και εκθειάστηκαν το 2022 από γιατρούς και διαιτολόγους.

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στη νέα χρονιά και με την προσδοκία ότι θα ξεκινήσουμε φρέσκες, υγιεινές συνήθειες το 2023, δείτε τις πιο πρόσφατες συμβουλές — που υποστηρίζονται από επιστημονικές έρευνες — σχετικά με τον καφέ, το τσάι και το κρασί:

Οι καλύτερες συμβουλές της χρονιάς που πέρασε για καφέ, τσάι και κρασί

1. Η κατανάλωση καφέ μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο

Πολλοί θαυμαστές του καφέ λένε ότι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς ένα πρωινό φλιτζάνι καφέ και οι μελέτες το 2022 έδειξαν ότι μπορεί να ζήσετε και μεγαλύτερη ζωή εξαιτίας αυτής της συνήθειας.

«Η μέτρια κατανάλωση καφέ χωρίς ζάχαρη συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου», σύμφωνα με μια μελέτη στο Annals of Internal Medicine, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο.

Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 120.000 συμμετέχοντες στο Ηνωμένο Βασίλειο που αυτοπροσδιορίζονταν ως τακτικοί πότες καφέ, με ή χωρίς ζάχαρη (πρέπει να το έκαναν για επτά χρόνια). Όσοι έπιναν 1,5 έως 3,5 φλιτζάνια την ημέρα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καφέ.

2. Δύο με τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Σε μια ξεχωριστή μελέτη φέτος, που δημοσιεύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στο European Journal of Preventive Cardiology, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «2-3 φλιτζάνια/ημέρα ντεκαφεϊνέ, αλεσμένος και στιγμιαίος, συσχετίστηκαν με σημαντικές μειώσεις καρδιαγγειακής νόσου και θνησιμότητας. Ο αλεσμένος και ο στιγμιαίος αλλά όχι ντεκαφεϊνέ καφές συσχετίστηκε με μειωμένη αρρυθμία».

3. Η κατανάλωση τσαγιού matcha μπορεί να έχει συναρπαστικά οφέλη για την υγεία

Το τσάι Matcha ήταν «πανταχού παρόν» το 2022, λένε οι New York Times.

Το τσάι matcha μπορεί να προστατεύσει το συκώτι, να υποστηρίξει τη λειτουργία του εγκεφάλου, να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς και να αυξήσει την καύση λίπους. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε κατεχίνες, που είναι ένα είδος φλαβονοειδών. Αυτές οι ενώσεις μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ασταθή μόρια που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών.

4. Η επιλογή φυσικού κρασιού είναι πιο υγιεινή;

Το 2022 ήταν η χρονιά που το φυσικό κρασί άρχισε να γίνεται πιο δημοφιλές από ποτέ. Μάλιστα ονομάστηκε “τάση για φαγητό που καθόρισε τη χρονιά ”

Αν και η κατηγορία φυσικό κρασί εξακολουθεί να είναι ασαφής, οι ειδικοί συμφωνούν ότι το φυσικό κρασί είναι γενικά κρασί που παρασκευάζεται από ζυμωμένο χυμό σταφυλιού ανόθευτο, με μηδενικά πρόσθετα.
Το φυσικό κρασί ακούγεται πιο υγιεινό από το κανονικό κρασί… αλλά είναι; Όπως γράφουν οι NYT , “υπάρχει λίγη έρευνα για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς ότι το φυσικό κρασί οδηγεί σε βελτιωμένη υγεία του εντέρου και το hangover”.

Εάν πίνετε κρασί, επιλέξτε ένα ποτήρι κόκκινο. Μπορεί να σας προστατεύσει από καρδιακές παθήσεις, λόγω των φλαβανολών.

5. Νερό, καφές και τσάι χωρίς ζάχαρη παραμένουν τα πιο υγιεινά ποτά

Υπάρχουν μερικά δοκιμασμένα ροφήματα που έχουν αποδειχθεί ότι είναι τα καλύτερα:

Νερό: Ως το πιο απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, το νερό θα πρέπει να είναι η καλύτερη επιλογή για να σβήσετε τη δίψα σας και να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Δεν έχει θερμίδες, ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά και βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας.

Τσάι χωρίς ζάχαρη: Matcha ή όχι, το τσάι είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές γεύσεις. Το πράσινο ή το μαύρο περιέχουν όλα πολυφαινόλες, οι οποίες είναι φυτικές ενώσεις με πιθανά οφέλη για την υγεία. Απλώς φροντίστε να παραλείψετε τη ζάχαρη και να επιλέξετε εκδόσεις χωρίς ζάχαρη για να αποφύγετε την προσθήκη περιττών θερμίδων.

Καφές χωρίς ζάχαρη: Όπως το τσάι, ο καφές είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πνευματικής εγρήγορσης και της συγκέντρωσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το καταναλώνετε με μέτρο (ένα έως τρία φλιτζάνια την ημέρα), καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές παρενέργειες όπως αϋπνία και νευρικότητα.

Με πληροφορίες από eatthis.com

Διαβάστε επίσης

Πως να ανοίξετε με προσοχή την σαμπάνια την Πρωτοχρονιά – Τραυματισμοί που έμειναν στην ιστορία

10 διάσημοι περιγράφουν πως σταμάτησαν οριστικά το κάπνισμα

O «κακός» Θεόδωρος, ο επιφανειακός Θάνος και ο σταθερός Δημήτρης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.