10 διάσημοι περιγράφουν πώς σταμάτησαν οριστικά το κάπνισμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα είναι κακό και πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε να το κόψουμε οριστικά. Είτε είστε κοινωνικός καπνιστής που πέφτει μόνο ένα τσιγάρο από φίλους όταν βρίσκεστε στο μπαρ είτε έχετε μια συνήθεια να παίρνετε πακέτο την ημέρα για χρόνια, η νικοτίνη δεν είναι φίλος σας.

Δεν υπάρχει μία τεχνική για να σταματήσουν όλοι το κάπνισμα οριστικά 

«Δεν υπάρχει καμία τεχνική ή κόλπο στο οποίο μπορεί να στραφεί ένας χρήστης καπνού που να προσφέρει σταθερή επιτυχία στη διακοπή του καπνίσματος», λέει στο Best Life ο David S. Utley, MD, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pivot. “Οι χρήστες καπνού λένε ότι οι κύριοι λόγοι για το κάπνισμα είναι η ηρεμία και η ανακούφιση από το στρες. Η νικοτίνη παρέχει μια σύντομη ανάπαυλα – θετική ενίσχυση – ακολουθούμενη από έναν φαύλο κύκλο στέρησης: άγχος, φόβος και ανάγκη για το επόμενο τσιγάρο».

10 διάσημοι περιγράφουν πώς σταμάτησαν οριστικά το κάπνισμα

Εάν προσπαθείτε να σταματήσετε τη συνήθεια, ίσως μπορείτε να εμπνευστείτε από διασημότητες που έχουν διακόψει με επιτυχία το κάπνισμα. Ίσως να παρακινηθείτε ακόμη και για να πετάξετε αυτό το πακέτο έκτακτης ανάγκης που έχετε κρυμμένο στο πίσω μέρος του συρταριού σας!

1. Lady Gaga

Πίσω στο 2020, η τραγουδίστρια και σταρ του A Star is Born αποκάλυψε ότι κατάφερε επιτέλους να τερματίσει τον εθισμό της στη νικοτίνη. αλλά δεν ήταν εύκολο.

«Κάπνιζα 40 τσιγάρα την ημέρα και το σταμάτησα τελείως», έχει πει η Lady Gaga σε συνέντευξή της. “Αλλά ήταν τόσο δύσκολο. Αν δεν καπνίζεις, μην καπνίζεις! Επειδή η διακοπή είναι χειρότερο. Είναι τόσο βάναυσο. Και δεν θα ξανακαπνίσω ποτέ γιατί νομίζω ότι είδα τον Ιησού για μια ολόκληρη εβδομάδα. Ήταν τόσο απαίσιο”.

2. Πολ Ραντ

Ο Paul Rudd, ο αγαπημένος ηθοποιός σε όλους που δεν φαίνεται να γερνάει ποτέ, ακολούθησε μια πιο ήπια μέθοδο για σταματήσει τον εθισμό του στον καπνό για 13 χρόνια.
Ο Rudd είπε ότι το πρόγραμμα υπνοθεραπείας ήταν το πιο κοντινό πράγμα σε ένα μαγικό χάπι για να κόψεις το κάπνισμα και πιστεύει ότι τον βοήθησε να κόψει οριστικά τα τσιγάρα. «Ήταν εύκολο», είπε ο Ραντ, αλλά «συμβουλεύω τους χρήστες καπνού να μην αναζητούν μια γρήγορη λύση ή ένα μαγικό χάπι… Δεν υπάρχουν. «Είναι ένας δια βίου εθισμός».

3. Κάμερον Ντίαζ

Αν και η Κάμερον Ντίαζ είχε πει το 2014 ότι “ένα τσιγάρο κάθε τόσο δεν πρόκειται να σε σκοτώσει”, η σταρ των Charlie’s Angels, στην πραγματικότητα, έκοψε το κάπνισμα όταν έγινε μητέρα υπό το βάρος της γονικής ενοχής.
«Τα παράτησα γιατί οι γονείς μου ήταν αναστατωμένοι που κάπνιζα τόσο πολύ και έδινα το κακό παράδειγμα », είπε η Κάμερον Ντίαζ. «Ήταν θέμα συνείδησης».

Η Κάμερον Ντίαζ κάπνιζε ένα πακέτο την ημέρα για χρόνια. «Ουσιαστικά αυτοκτονούσα», ομολόγησε.

4. Μπάρακ Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα άρχισε να καπνίζει ως έφηβος και συνέχισε σε όλη την προεδρική του εκστρατεία ακόμα και στην αρχή της πρώτης του θητείας στον Λευκό Οίκο. Μέχρι το 2011, είχε ορκιστεί να καπνίζει —όπως σημειώνεται στην ετήσια έκθεση του γιατρού του.

Η οικογενειακή πίεση τον βοήθησε να κόψει τη συνήθεια του. «Φοβάμαι τη γυναίκα μου», είπε αστειευόμενος, σύμφωνα με το NBC News. Δεν ήταν μόνο αυτό, όμως: Μασούσε επίσης τσίχλα νικοτίνης για να απομακρύνει τις λιγούρες του, σημειώνει η Everyday Health.

5. Τζον Χαμ

Ο σταρ του Mad Men αναγνώρισε ότι το κάπνισμα έχει κάποια γοητεία, αλλά κυρίως έχει μειονεκτήματα. «Εντάξει, στη σειρά, αλλά δεν είναι ωραίο να ξυπνάς και να μυρίζεις σαν τασάκι», είπε, προσθέτοντας ότι έκοψε το κάπνισμα στα 24 του.

Φυσικά, στη σειρά που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1960, “όλοι καπνίζουν – παντού”, είπε. Ωστόσο, οι ηθοποιοί δεν κάπνιζαν πραγματικό καπνό. «Δεν υπάρχει νικοτίνη σε αυτό που καπνίζουμε», εξήγησε. “Είναι φυτικό. Η γεύση είναι μια διασταύρωση μεταξύ γκαζόν, μέντας και γλάστρας.”

6. Ρούμερ Γουίλις

Η κόρη του Bruce Willis και της Demi Moore, η Rumer Willis είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια από μόνη της. Άρχισε να καπνίζει ως έφηβη, μαζί με τους φίλους της. «Απλώς νομίζαμε ότι ήμασταν τόσο κουλ», είχε πει. Αφού σταμάτησε το κάπνισμα για μερικά χρόνια στα είκοσί της, η Γουίλις είπε ότι ξεκίνησε ξανά «για ένα ή δύο χρόνια» προτού προσπαθήσει να γίνει «περιστασιακή καπνίστρια, που ποτέ δεν λειτουργεί για κανέναν».
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η Willis τελικά άφησε πίσω της τη συνήθεια, εν μέρει χάρη στη χρήση τσίχλας νικοτίνης αλλά και στο να ρίξει μια προσεκτική ματιά στον πραγματικό λόγο που κάπνιζε.

«Υπάρχει ένα τόσο συναισθηματικό στοιχείο σε αυτό», είπε. “Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κάνουμε μια παύση εκείνη τη στιγμή και να πούμε, “γιατί θέλω πραγματικά ένα τσιγάρο; Τι προσπαθώ να αποφύγω;” Πες στον εαυτό σου, «Θα αφιερώσω πέντε λεπτά και αν το θέλω ακόμα, μπορώ να το ξανασκεφτώ». Και μετά από αυτά τα πέντε λεπτά, θα συνεχίσω να προσπαθώ άλλα πέντε λεπτά, πέντε λεπτά τη φορά».

7. Πρίγκιπας Χάρι

Ο πρώην πρίγκιπας Χάρι φέρεται να σταμάτησε το κάπνισμα πριν παντρευτεί τη Μέγκαν Μαρκλ και οι γνώστες πιστώνουν στην ηθοποιό ότι τον ενθάρρυνε να κόψει τη συνήθεια. “Ο Χάρι έχασε βάρος, ξεκίνησε μια πιο υγιεινή διατροφή και παράτησε ακόμη και το κάπνισμα”, είπε μια ανώνυμη πηγή στο People το 2018. “Δεν θα μπορούσε να το κάνει χωρίς την υποστήριξή της”.

8. Τζένιφερ Άνιστον

Η Jennifer Aniston πιστώνει στη γιόγκα ότι τη βοήθησε να ξεπεράσει τη συνήθεια του καπνίσματος. Η ηθοποιός μίλησε για το πώς τη βοήθησε η γιόγκα να κόψει οριστικά το κάπνισμα διαβάζοντας μια εισαγωγή στο βιβλίο Yogalosophy, της δασκάλας της γιόγκα Mandy Ingber, σημειώνοντας ότι εγκατέλειψε επίσης την καφεΐνη.

Ο πρώην της Aniston, Brad Pitt , έχει επίσης παλέψει με έναν εθισμό στη νικοτίνη —και είπε στο GQ τον Ιούνιο του 2022 ότι το μόνο πράγμα που του λειτούργησε ήταν το να κρυώσει τη γαλοπούλα (αν και σύμφωνα με το περιοδικό, είναι επίσης λάτρης των μέντας νικοτίνης).

9. Μπραντ Πιτ

Ο Brad Pitt, έχει επίσης παλέψει με έναν εθισμό στη νικοτίνη —και είπε στο GQ τον Ιούνιο του 2022 ότι το μόνο πράγμα που λειτούργησε οριστικά ήταν το να σταματήσει απότομα και εντελώς το κάπνισμα, αν και σύμφωνα με το περιοδικό, είναι επίσης λάτρης των μέντας νικοτίνης.
“Δεν έχω αυτή την ικανότητα να κάνω μόνο ένα ή δύο την ημέρα. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου”, είπε.

10. Ζιζέλ Μπούντχεν

Το σούπερ μοντέλο μπορεί να είναι γνωστό ως φάρος υγιεινής ζωής τώρα, αλλά παλιά, η Gisele Bündchen κάπνιζε ενάμιση πακέτο τσιγάρα την ημέρα, όπως είχε εξομολογηθεί στο Harper’s Bazaar.

Δεν διευκρίνισε πώς τα παράτησε, αλλά παραδέχτηκε ότι πήρε 15 κιλά στη διαδικασία. «Μεταχειριζόμουν το σώμα μου, που είναι ο καλύτερός μου φίλος, ως τον χειρότερο εχθρό μου», είπε, προσθέτοντας ότι δεν μετανιώνει για την αύξηση του βάρους.

 

Διαβάστε επίσης

Ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2022: Ξεπερνώντας τις προκλήσεις για καλύτερη υγεία

O «κακός» Θεόδωρος, ο επιφανειακός Θάνος και ο σταθερός Δημήτρης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.