Οι 9 συμβουλές που μάθαμε για τον καφέ φέτος

Υπήρξαν πολλές συμβουλές για πολλά, ειδικά για τη διατροφή, και σ’ έναν κόσμο που αλλάζει κάθε χρόνο, ένα πράγμα έμεινε σταθερό το 2022: η αγάπη μας για τον καφέ.

Και φέτος ήταν μία χρονιά ρεκόρ πωλήσεων καφέ. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταναλώνονταν κάθε μέρα φέτος περίπου 400 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ.

Στην ατελείωτη αναζήτησή μας για το τέλειο πρωινό φλιτζάνι, συγκεντρώσαμε τις φετινές συμβουλές των ειδικών για τον καφέ.

Οι 9 συμβουλές που μάθαμε για τον καφέ φέτος

1. Ο καφές δεν πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πίνετε το πρωί

Αν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανάγκη τις ιδιότητες τόνωσης του καφέ το πρωί, οι γιατροί λένε ότι το νερό, όχι ο καφές, πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πίνουμε . Ο λόγος? Ο ύπνος μας αφυδατώνει και το πρωί το σώμα χρειάζεται νερό. Πριν πιείτε τον καφέ σας, τροφοδοτήστε το σώμα με το νερό που έχασε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Χάνουμε σχεδόν ένα πλήρες λίτρο νερό κάθε βράδυ, επομένως ξυπνάμε αφυδατωμένοι», λέει στο wellandgood.com ο ειδικός στον ύπνο και κλινικός ψυχολόγος Michael Breus, PhD. «Η καφεΐνη είναι διουρητικό. Σε κάνει να θέλεις να ουρήσεις. Επομένως, δεν είναι καλή ιδέα να το κάνουμε αυτό – θέλουμε νερό για ενυδάτωση».

2. Πώς να δημιουργήσετε μια πιο υγιή σχέση με την καφεΐνη

Το ρητό «το πολύ καλό πράγμα μπορεί να είναι κακό» ισχύει σίγουρα για τον καφέ. Εκτός από τα οφέλη του καφέ, η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει άγχος, αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης και υψηλότερη αρτηριακή πίεση. Παραμείνετε κάτω από 300 mg καφεΐνης την ημέρα, να ακούτε τα σημάδια του σώματός σας και να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Καφές και στομαχικές ευαισθησίες

Ο καφές είναι ταυτόχρονα διουρητικό και καθαρτικό ταυτόχρονα. Συνδυάστε αυτές τις ιδιότητες με το άγχος που προκαλείται από την καφεΐνη και έχετε μια συνταγή για στομαχικές διαταραχές. Η προσθήκη μιας πρέζας μαγειρικής σόδας στο φλιτζάνι του καφέ σας μπορεί να εξαλείψει τα προβλήματα της κοιλιάς, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Maddie Pasquariello , RD.

«Επειδή η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική με pH8, μπορεί να βοηθήσει να ανεβάσει το συνολικό pH του καφέ σας σε ένα πιο ουδέτερο επίπεδο στο επτά, καθώς και να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του οξέος του στομάχου γενικά.

4. Συμβουλές για τον καφέ από τους μακροβιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και ερευνητή μακροζωίας του National Geographic, Dan Buettner, μπορούμε να αποκτήσουμε πολύτιμες γνώσεις από τις συνήθειες που ακολουθούν οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο στον καφέ.

Αντί να πιούν ένα φλιτζάνι καφέ στο σπίτι για μια γρήγορη ενέργεια, οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με μεγάλης ηλικίας κατοίκους (Νικόγια – Κόστα Ρίκα, Ικαρία – Ελλάδα, Σαρδηνία – Ιταλία, Οκινάουα – Ιαπωνία και Λόμα Λίντα – Καλιφόρνια) τον πίνουν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως σε κοινωνικά περιβάλλοντα. Πίνοντάς το σε μικρότερες ποσότητες, οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αποκομίζουν τα αναζωογονητικά οφέλη του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας — όχι όλα ταυτόχρονα.

5. Ο «καφές μέλι»

Ο «καφές με μέλι» είναι η επιλογή για τους ντόπιους στη Νικόγια, στην Κόστα Ρίκα. Το όνομα «καφές μελιού» αναφέρεται στη μέθοδο με την οποία ο καρπός του καφέ επεξεργαζόταν πριν την εξαγωγή των κόκκων του. Ενώ οι περισσότερες μέθοδοι καφέ περιλαμβάνουν την αφαίρεση του ζαχαρούχου εσωτερικού στρώματος των φρούτων του καφέ πριν από το καβούρδισμα, η μέθοδος του καφέ με μέλι τον ζυμώνει, με αποτέλεσμα μια φυσικά γλυκιά απόδοση κόκκων.

6. Όλα τα οφέλη για την υγεία του αφρώδους καφέ

Ο αφρώδης καφές αποτελείται από εσπρέσο, μεταλλικό νερό, ξύσμα πορτοκαλιού και βασιλικό – δημιουργήθηκε από τον ψήστη καφέ και τον πρωταγωνιστή του TikTok, Dan McLaughlin.

Εκτός από το ότι είναι ένας μοναδικός τρόπος για να πιείτε το πρωινό σας φλιτζάνι, ο αφρώδης καφές είναι εξαιρετικός για το έντερο και την καρδιά. Το μεταλλικό νερό βοηθά στην πέψη μέσω της ενυδάτωσης και μειώνει την αρτηριακή πίεση παρέχοντας μαγνήσιο και ασβέστιο.

7. Αυτοφροντίδα με την πρωινή ρουτίνα καφέ

Για μερικούς από εμάς, η παρασκευή ενός καφέ είναι απλώς μέρος της πρωινής ρουτίνας μας. Για άλλους, είναι πολύ περισσότερα. Το να ετοιμάζετε ένα πρωινό φλιτζάνι καφέ που ταιριάζει στα μοναδικά σας γούστα μπορεί να είναι ηρεμιστικό, καθησυχαστικό και να προσφέρει μια στιγμή συγκέντρωσης πριν από την πολυάσχολη μέρα που ακολουθεί. Η

8. Φτιάξετε καφέ στο σπίτι και μην αγοράσετε στο δρόμο

Εάν μια από τις αποφάσεις σας για την Πρωτοχρονιά είναι να τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας, σκεφτείτε να φτιάχνετε έτσι όπως εσείς θέλετε τον καφέ σας, και μην παίρνετε από τον δρόμο. Αν υπολογίσετε πόσα ξοδεύετε για τον καφέ που αγοράζετε από το καφέ της γειτονιάς (10 ευρώ την εβδομάδα ίσως) και τα επενδύσετε σε μία καλή καφετιέρα, θα δείτε πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε πολύ γρήγορα.

9. Καφές με πρωτεΐνη

Οι διαιτολόγοι συνιστούν να έχετε ως στόχο τα 25-40 γραμμάρια πρωτεΐνης για πρωινό. Η ενσωμάτωση πρωτεΐνης στο πρωινό σας φλιτζάνι καφέ μπορεί να είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχετε τους καθημερινούς διατροφικούς σας στόχους. Είτε είστε αφοσιωμένοι στα γαλακτοκομικά προϊόντα είτε είστε φανατικός με το γάλα βρώμης, υπάρχει πάντα μια συνταγή που καλύπτει όλα τα γούστα.

Διαβάστε επίσης

Tα επιστημονικά highlights του 2022

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε ακόμα και την πιο βρώμικη γυάλινη πόρτα του φούρνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.