Οι καλύτερες ώρες γευμάτων για γρήγορη απώλεια βάρους

Όταν θέλετε γρήγορη απώλεια βάρους, είναι απαραίτητο να αναθεωρήσετε πολλές από τις καθημερινές σας συνήθειες – εκτός από την δίαιτα και την άσκηση – προκειμένου να επιτύχετε τον στόχο σας.

Για παράδειγμα, απλά πράγματα εργασίες όπως η προετοιμασία γευμάτων και η δημιουργία μιας λεπτομερούς λίστας αγορών είναι καλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν όπως και οι καλύτερες ώρες γευμάτων για γρήγορη απώλεια βάρους.

Οι καλύτερες ώρες γευμάτων για γρήγορη απώλεια βάρους

Η διαιτολόγος Melissa Mitri, MS, RD αποκαλύπτει στο eatthis.com ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για γρήγορη απώλεια βάρους και γιατί. Η Mitri εξηγεί ότι το σώμα σας συνήθως αφομοιώνει την τροφή πιο παραγωγικά κατά το πρώτο μέρος της ημέρας. Αυτό το κάνει για να χρησιμοποιεί τα τρόφιμα που καταναλώνετε για ενέργεια αντί να τα αποθηκεύει ως λίπος. Οι ορμόνες σας, όπως η ινσουλίνη, για παράδειγμα, είναι πιθανώς ο λόγος για όλα αυτά, λέει.

Προγραμματίστε ένα παράθυρο φαγητού

Η Mitri διευκρινίζει, “Οι καλύτερες ώρες είναι μεταξύ 7 π.μ. έως 3 μ.μ. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το να τρώτε αποκλειστικά αυτές τις ώρες μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική απώλεια βάρους, έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και βελτίωση της διάθεσης.”

Φυσικά, έχετε λίγο χώρο με αυτές τις ώρες, αλλά συνήθως, είναι καλύτερο να καταναλώνετε τα γεύματα νωρίτερα κάθε μέρα. Τώρα στις 3 μ.μ. μπορεί να είναι μια δύσκολη ώρα. Αν και αυτή η ώρα είναι ιδανική, πολλοί ειδικοί προτείνουν να μην τρώτε μετά τις 8:00 μ.μ., αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες που να το υποστηρίζουν.

Υπό το πρίσμα αυτού, η Mitri προτείνει: “Αντί να εστιάσετε σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είναι πιο αποτελεσματικό να καταναλώνετε την πλειονότητα των θερμίδων σας νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Προγραμματίστε ένα παράθυρο φαγητού οκτώ έως 12 ωρών, όπως 8 π.μ. έως8 μ.μ., έτσι ώστε να νηστεύετε για τουλάχιστον 12 ώρες και να ξεκουράζετε το σώμα και το μεταβολισμό σας. Η ρύθμιση αυτού του παραθύρου νηστείας έχει φανεί ότι είναι πιο ευεργετική για την απώλεια βάρους από οποιονδήποτε συγκεκριμένο χρόνο για το φαγητό.”

Καταναλώστε τις περισσότερες θερμίδες σας στο πρωινό

Έρευνες αποδεικνύουν ότι μπορείτε να χάσετε περισσότερο βάρος επιλέγοντας να τρώτε περισσότερες θερμίδες στο πρωινό και όχι στο βραδινό.

Η Mitri συνιστά να τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη νωρίτερα μέσα στην ημέρα, καθώς αυτή η συνήθεια θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τις ορμόνες της πείνας και την όρεξή σας – και αυτό υποστηρίζεται από έρευνες. “Η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης, στο πρωινό ειδικά, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων μέσα στην ημέρα. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι καίμε περισσότερες θερμίδες μετά το πρωινό γεύμα παρά μετά το δείπνο, κάτι που είναι ένας ακόμη λόγος για να λαμβάνουμε υψηλότερο ποσοστό των θερμίδων το πρωί”.

Για τα υπόλοιπα γεύματά σας, επιλέξτε πηγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Για ένα υπέροχο πρωινό με πρωτεΐνη, σκεφτείτε μια ομελέτα με μια μερίδα φρούτων και γιαούρτι στο πλάι. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε κάποια στερεά πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια κάθε γεύματος, αλλά το πρωινό είναι βασιλιάς και θα πρέπει να είναι το πιο ουσιαστικό, σύμφωνα με την Mitri. Για το υπόλοιπο της ημέρας, ο κιμάς γαλοπούλας, το ψάρι, το άπαχο κοτόπουλο, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, οι φακές, τα φασόλια, το τόφου και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά είναι όλα εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης.

Διαβάστε επίσης

9 διάσημοι ασθενείς με τη νόσο του Lyme, περιγράφουν την εξουθενωτική περιπέτειά τους

Πώς μπορούμε να διακρίνουμε αν έχουμε προσβληθεί από RSV, γρίπη ή COVID-19;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.