Λίπος στην κοιλιά: Οι χειρότερες και οι καλύτερες τροφές

Κάτι που πρέπει όλοι να κατανοήσουμε βαθιά είναι ότι το λίπος στην κοιλιά, δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε να προεξέχει στη φιγούρα σας.

Το λίπος στην κοιλιά δεν είναι μόνο αυτό το στριμωγμένο στρώμα ακριβώς κάτω από το δέρμα σας, που μπορείτε να “τσιμπήσετε ένα – δύο εκατοστά”. Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται βαθιά στον κορμό σας. Υπάρχει γύρω από τα έντερα, το συκώτι και το στομάχι σας. Μπορεί επίσης να υπάρχει και στις αρτηρίες σας.

Το λίπος στην κοιλιά μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, αλλά στο καλό σενάριο και αν το λίπος δεν είναι υπερβολικό, δεν χρειάζεστε ειδικές δίαιτες ή ασκήσεις για να το χάσετε – μόνο υγιεινές συνήθειες.

3 ερωτήσεις και απαντήσεις 

Το λίπος στην κοιλιά είναι χειρότερο από το λίπος σε άλλα μέρη του σώματός σας;

Η υπερβολική συσσώρευση λίπους στην κοιλιά είναι πιο επικίνδυνη από το υπερβολικό λίπος γύρω από τους γοφούς και τους μηρούς σας. Το κοιλιακό λίπος σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη τύπου 2. Τα γονίδιά σας μπορούν να συμβάλουν στο να είστε υπέρβαροι και να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε πού μεταφέρετε αυτό το επιπλέον λίπος, αλλά οι κακές επιλογές τρόπου ζωής είναι πιθανό να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Τα λιπαρά τρόφιμα, όπως το βούτυρο, το τυρί και τα λιπαρά κρέατα, είναι η μεγαλύτερη αιτία λίπους στην κοιλιά;

Η κατανάλωση τροφών με πολλά λιπαρά δεν είναι χρήσιμη, αλλά οι υπερβολικές θερμίδες οποιουδήποτε είδους μπορούν να αυξήσουν τη μέση σας και να συμβάλουν στο λίπος στην κοιλιά. Ωστόσο, δεν υπάρχει μια μοναδική αιτία για το λίπος στην κοιλιά. Η γενετική, η διατροφή, η ηλικία και ο τρόπος ζωής μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο. Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών μπορεί να σας βοηθήσει να παλέψετε για την καταπολέμηση του λίπους στην κοιλιά: Διαβάστε τις ετικέτες, μειώστε τα κορεσμένα λίπη, αυξήστε την ποσότητα των φρούτων και λαχανικών που τρώτε και ελέγξτε και μειώστε τις μερίδες σας.

Οι θερμίδες από το αλκοόλ είναι χειρότερες για το λίπος της κοιλιάς από άλλες θερμίδες;

Οι υπερβολικές θερμίδες – είτε από αλκοόλ, ζαχαρούχα ποτά ή μεγάλες μερίδες φαγητού – μπορεί να αυξήσουν το λίπος στην κοιλιά. Το σώμα μας χρειάζεται θερμίδες, αλλά γραμμάριο προς γραμμάριο, το αλκοόλ έχει σχεδόν τόσες θερμίδες όσες το λίπος.

Ωστόσο, το αλκοόλ φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σχέση με την αυξημένη μέση. Σε γενικές γραμμές, αυτό συμβαίνει επειδή όταν πίνετε αλκοόλ, το συκώτι σας είναι πολύ απασχολημένο με το να καίει το αλκοόλ για να κάψει λίπος, αφήνοντάς σας μια …κοιλιά. Μελέτες δείχνουν ότι το αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πείνα, επηρεάζοντας τις ορμόνες που ρυθμίζουν την αίσθηση του κορεσμού.

Πηγή: webmd.com

Διαβάστε επίσης

Προσελκύστε θετική ενέργεια με τα 7 φυτά που φέρνουν καλή τύχη

Πιλοτική λειτουργία του «panic button» για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.