Προσελκύστε θετική ενέργεια με τα 7 φυτά που φέρνουν καλή τύχη

Γνωρίζατε ότι ορισμένα φυτά και λουλούδια λέγεται ότι φέρνουν καλή τύχη; Μερικά ανθοφόρα φυτά μπορούν να θεωρηθούν τυχερά για πολλούς λόγους, από αναφορές σε μύθους έως ιατρικές χρήσεις ή απλώς επειδή προσφέρουν μία όμορφη αίσθηση σε όσα βλέπει το μάτι.

Το καλό είναι ότι αυτά τα φυτά που φέρνουν καλή τύχη, είναι εύκολο να τα βρείτε και να αναπτυχθούν στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

Έτσι, αν θέλετε να προσθέσετε λίγη καλή τύχη στον κήπο σας – και στη ζωή – δοκιμάστε να φυτέψετε αυτά τα επτά λουλούδια στην αυλή σας.

Τα 7 φυτά που φέρνουν καλή τύχη

Κατιφές

Οι κατιφέδες συχνά συνδέονται με την Παναγία. Οι κατιφέδες βοηθούν στην απώθηση των παρασίτων — και, σύμφωνα με ορισμένες θρησκείες, μπορούν να παρέχουν προστασία από τα κακά πνεύματα, λέει η Amy Enfield, εκπαιδευτής και προγραμματιστής περιεχομένου για το Scotts Miracle-Gro . «Και για άλλους, αντιπροσωπεύουν το χρυσό δοχείο στο τέλος του ουράνιου τόξου, συμβολίζοντας την καλή τύχη», λέει. Οι κατιφέδες χρειάζονται ηλιόλουστο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Θα ανθίσουν από την άνοιξη μέχρι τα πρώτα κρύα.

Αναρριχόμενη τριανταφυλλιά

Αυτό το τριαντάφυλλο είναι αγαπημένο για μικρές ανθοδέσμες, που μπορεί να οδήγησαν στο συσχετισμό του λουλουδιού με την τύχη στην αγάπη, λέει η Kate Karam, αρχιτέκτονας τοπίου. Είναι ιδανική για πέργκολα κήπου ή κληματαριά. Θα πρέπει να φυτευτεί σε ηλιόλουστες θέσεις και να στρωθεί με λίπασμα. «Ποτίστε το κάθε εβδομάδα ή πιο συχνά σε υπερβολική ζέστη», λέει η Karam.

Χρυσάνθεμο

Στην κινεζική κουλτούρα το χρυσάνθεμο προσφέρεται στους ηλικιωμένους ως σύμβολο μακροζωίας και καλής τύχης. Τα χρυσά χρυσάνθεμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα τυχερά, καθώς λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και την ευημερία. Για βέλτιστη ανάπτυξη, φυτέψτε χρυσάνθεμα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη, σε σημείο που δέχονται όσο περισσότερο ήλιο γίνεται.

Παιώνια

Οι παιώνιες «αντιπροσωπεύουν την αγάπη, τη γονιμότητα, την τύχη και την επιτυχία», λέει η Karam στο marthastewart.com.
Για να καλλιεργήσετε παιώνιες, φυτέψτε τις σε εμπλουτισμένο, ελαφρώς όξινο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Φροντίστε να τις ποτίζετε τακτικά.

Αζαλέα

«Οι αζαλέες συνδέονται με την αφθονία, ειδικά όσον αφορά την ομορφιά ή την ευφυΐα», λέει ο Karam. Η Sunset Pink Azalea είναι μια ιδιαίτερα ανθεκτική ποικιλία, καθιστώντας την ένα διαφορετικό είδος τυχερού φυτού. Αυτός ο τύπος αζαλέας ευδοκιμεί σε εδάφη όξινα, καλά στραγγιζόμενα. Θα πρέπει να προστατεύεται από την έντονη έκθεση στον ήλιο σε ζεστές καλοκαιρινές περιοχές και να ποτίζεται αρκετά και τακτικά κατά τις πρώτες καλλιεργητικές περιόδους για να εδραιωθεί το ριζικό σύστημα.

Αμαρύλλις

Οι Βικτωριανοί συνέδεαν την αμαρυλλίδα με τη δύναμη λόγω του ύψους και των στιβαρών μίσχων της. Αυτά τα φυτά αντιπροσωπεύουν επίσης την επιτυχία και μερικές φορές δίνονται ως δώρα για επιτεύγματα, λέει. Ενώ η αμαρυλλίδα εμφανίζεται συχνά τα Χριστούγεννα, αυτά τα κόκκινα (και μερικές φορές ροζ ή λευκά άνθη αρχίζουν με τη μορφή βολβών στα μέσα του φθινοπώρου. Για να φυτέψετε αμαρυλλίδα, τοποθετήστε τη σε μία γλάστρα 20 εκατ. γεμάτη με ένα μείγμα υψηλής ποιότητας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη γλάστρα σε σημείο με έντονο αλλά έμμεσο φως και ποτίστε με φειδώ.

Γαρδένια

Όπως οι αζαλέες, έτσι και οι γαρδένιες αντιπροσωπεύουν την καλή τύχη, σύμφωνα με την Karam. Τα λευκά άνθη και το γυαλιστερό αειθαλές φύλλωμά της ενισχύουν κάθε χώρο. Φυτέψτε τη κοντά σε είσοδο ή εξωτερικό χώρο για να απολαμβάνετε καλύτερα το άρωμα της. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι σε πλούσιο, ελαφρώς όξινο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Διαβάστε επίσης

Πιλοτική λειτουργία του «panic button» για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Τα χτυπημένα και μαυρισμένα μήλα είναι ασφαλή; Τι λέει η επιστήμη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.