Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και άλλες άσπρες σκόνες από το ντουλάπι σας

Αλεύρι, ζάχαρη, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλια αλλά και άμυλο καλαμποκιού, είναι ξεχασμένα εδώ και μήνες, ίσως και χρόνια στα ντουλάπια σας.

Η ημερομηνία λήξης είναι ενδεικτικό για το μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις άσπρες σκόνες, αλλά έχουν διατηρήσει τη φρεσκάδα τους; Το κέικ που θα φτιάξετε μήπως δεν φουσκώσει και η γεύση του δεν είναι αυτή που πρέπει;
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διατηρείτε φρέσκα αυτά τα βασικά συστατικά, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Προτού καθαρίσετε το ντουλάπι σας από αυτά τα είδη, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να δείτε εάν πρέπει να αντικατασταθούν ή αν μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσετε μια σειρά από νόστιμα αρτοσκευάσματα.

Αλεύρι

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το αλεύρι είναι σχεδόν πάντα σε χάρτινη σακούλα; Ενώ το αλεύρι θεωρείται ότι δεν χαλάει, σίγουρα θα χαλάσει αν μείνει σε αυτό το σακουλάκι για πολύ. Στην πραγματικότητα, το αλεύρι θα παραμείνει φρέσκο ​​μόνο για περίπου τρεις μήνες εάν δεν αποθηκευτεί σωστά. Γι’ αυτό θα πρέπει να μεταφέρετε οποιοδήποτε αλεύρι που έχετε αγοράσει, σε αεροστεγές δοχείο αφού το ανοίξετε. Με αυτό τον τρόπο θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του έως και δύο χρόνια.

Εάν χρησιμοποιείτε εναλλακτικούς τύπους αλευριού, όπως αλεύρι βρώμης ή αμυγδάλου, φροντίστε να αποθηκεύονται επίσης σε ένα παρόμοιο αεροστεγές δοχείο, γιατί θα χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα από το λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αν αποθηκευτεί σωστά, το αλεύρι αμυγδάλου έχει διάρκεια ζωής περίπου ένα χρόνο.

Ζάχαρη

Σε αντίθεση με το αλεύρι, η κρυσταλλική λευκή ζάχαρη έχει πραγματικά αόριστη ημερομηνία λήξης, ειδικά όταν αποθηκεύεται σε ξηρό, σκοτεινό μέρος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τροφές όπως το ζελέ και το φυστικοβούτυρο μπορούν να παραμείνουν καλά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα — επειδή η ζάχαρη λειτουργεί ως αποτελεσματικό συντηρητικό .

Ωστόσο, η καστανή ζάχαρη είναι λίγο διαφορετική επειδή σκληραίνει όταν εκτίθεται στον αέρα. Γι’ αυτό θα παρατηρήσετε ότι η καστανή ζάχαρη μετατρέπεται σε τούβλο όταν μείνει στην αρχική της συσκευασία. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την καστανή ζάχαρη, αποθηκεύστε την σε αεροστεγές δοχείο και χρησιμοποιήστε την εντός δύο ετών για βέλτιστη φρεσκάδα και γεύση. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε την μαύρη ζάχαρη στην κατάψυξη , αλλά να έχετε κατά νου ότι θα χρειαστεί να ξεπαγώσει για μερικές ώρες πριν τη χρήση.

Το καλύτερο, ακόμα και για την άχνη, είναι να μεταφέρετε οποιοδήποτε είδος ζάχαρης σε ένα αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης και να το διατηρήσετε στο πίσω μέρος του ντουλαπιού.

Σόδα

Υπάρχουν τόσες πολλές χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο νοικοκυριό σας εκτός από το απλό ψήσιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους λεκέδες στα υφάσματα ή για να διώξετε μυρωδιές του ψυγείου σας. Παρά τις πολλές χρήσεις της, η μαγειρική σόδα έχει σχετικά μικρή διάρκεια ζωής. Στην πραγματικότητα, μόλις ανοίξει ένα κουτί μαγειρικής σόδας, παραμένει καλό μόνο για περίπου έξι μήνες. Για να παρατείνετε λίγο περισσότερο τη διάρκεια ζωής, αποθηκεύστε τη μαγειρική σόδα σας σε οποιοδήποτε σφραγισμένο δοχείο και τοποθετήστε την στο ντουλάπι. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αν η μαγειρική σόδα είναι ακόμα καλή, πασπαλίστε μια κουταλιά της σούπας σε ένα μπολ με ξύδι. Εάν αφρίζει, είναι ακόμα φρέσκια ​​και ασφαλής για χρήση.

Μπέικιν πάουντερ

Οι κανόνες λήξης για το μπέικιν πάουντερ είναι παρόμοιοι με αυτούς της μαγειρικής σόδας. Δεδομένου ότι είναι ευαίσθητο στην υγρασία, το μπέικιν πάουντερ πρέπει να μεταφερθεί σε ένα δοχείο και να φυλάσσεται σε σκοτεινό, ξηρό μέρος για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τη χρήση ληγμένης σκόνης ψησίματος ή μαγειρικής σόδας είναι ότι η συνταγή σας μπορεί να μην φουσκώσει σωστά, με αποτέλεσμα ένα επίπεδο, πυκνό κέικ.

Αλάτι

Αν και το κανονικό αλάτι θα διαρκέσει μια ζωή, το ιωδιούχο ή αρωματισμένο αλάτι θα χαλάσει με την πάροδο του χρόνου επειδή περιέχει άλλα συστατικά. Παρόλο που τα περισσότερα άλατα μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια, τοποθετήστε το σε μια ξύλινη αλατιέρα για να το διατηρήσετε φρέσκο ​​για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εκχύλισμα βανίλιας

Το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας μπορεί πραγματικά να βελτιώσει μια συνταγή και, όπως το αλάτι, έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής. Εάν φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό μέρος, ένα ανοιχτό μπουκάλι εκχύλισμα βανίλιας πιθανότατα θα διαρκέσει για χρόνια, αλλά είναι καλό να το μυρίζετε πριν το χρησιμοποιήσετε. Εάν το εκχύλισμα βανίλιας δεν έχει αυτό το τυπικό, γλυκό άρωμα, το πιθανότερο είναι ότι η γεύση δεν είναι πια τόσο δυνατή και θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο μπουκάλι.

Καλαμποκάλευρο

Το καλαμποκάλευρο είναι ένα άλλο βασικό προϊόν στο ντουλάπι που έχει αποδειχθεί ότι διαρκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χαλάσει, σύμφωνα με το realsimple.com.

Η σωστή αποθήκευση με ελάχιστη έκθεση στην υγρασία και στο φως θα βοηθήσει το άμυλο καλαμποκιού να παραμείνει πιο φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν παρατηρήσετε ότι το άμυλο καλαμποκιού σας έχει μια φοβερή οσμή, ξινή γεύση ή έχει αποχρωματιστεί, καλύτερα να το πετάξετε στα σκουπίδια.

Διαβάστε επίσης

Σε σεξουαλική αδράνεια οι νέοι άνδρες στη χώρα μας; Αποκαλυπτική έρευνα

Οι άκυρες αποκαλύψεις που έκανε ο Παύλος, η σέξι πρόεδρος και ο αδέκαστος Δημήτρης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.