Αδύναμο σπέρμα; Οχι πια με αυτές τις τροφές

Όταν ένα ζευγάρι δυσκολεύεται να συλλάβει, μερικές φορές οφείλεται στο αδύναμο σπέρμα και στο χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων του άνδρα.

Σύμφωνα με το Healthline.com, πολλοί άνδρες δεν γνωρίζουν ότι έχουν χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν συμπτώματα, εκτός από το γεγονός ό,τι μπορεί να έχει προβλήματα γονιμότητας.

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων, από την άλλη πλευρά, δεν είναι μόνιμη κατάσταση επειδή μπορεί να αντιμετωπιστεί ή να διορθωθεί. Ενώ υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα για να βοηθήσουν, υπάρχουν επίσης φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις αλλαγές στον τρόπο ζωής όσο και την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων.

Ξηροί καρποί 

Οι ξηροί καρποί, ιδιαίτερα τα καρύδια, όχι μόνο αυξάνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων αλλά και βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος, κάτι που είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας για τη γονιμότητα ενός άνδρα. Οι ξηροί καρποί περιλαμβάνουν υγιεινά λίπη που βοηθούν στο σχηματισμό της κυτταρικής μεμβράνης του σπέρματος.

Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών. Ο σχηματισμός της κυτταρικής μεμβράνης για τα σπερματοζωάρια απαιτεί υγιές λίπος. Τα καρύδια, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην παραγωγή σπέρματος αυξάνοντας τη ροή του αίματος στους όρχεις. Τα καρύδια περιέχουν επίσης αργινίνη, η οποία βοηθά στην παραγωγή σπέρματος.

Αυγά

Τα αυγά περιέχουν δύο συστατικά που είναι γνωστό για αυξάνουν το σπέρμα, τη βιταμίνη Β12 και το σελήνιο. Δεδομένου ότι είναι συχνά δύσκολο να βρει κανείς το χρόνο για ένα ήρεμο πλήρες πρωινό, μπορείτε να τα βράσετε από το βράδυ και να τα πάρετε μαζί σας.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι σημαντικές για την ανδρική γονιμότητα. Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β1 και C, καθώς και μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη του σπέρματος. Η βρωμελίνη, ένα σπάνιο ένζυμο που προάγει την κινητικότητα του σπέρματος και ενισχύει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, υπάρχει επίσης. Εκτός από αυτό, οι μπανάνες σας βοηθούν να παραμείνετε σε καλή διάθεση και να ελέγξετε τις σεξουαλικές σας ορμόνες.

Φασόλια

Τα φασόλια παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή και την ποιότητα του σπέρματος, κάτι που μπορεί να αποτελεί έκπληξη. Αυτό συμβαίνει επειδή περιλαμβάνουν ψευδάργυρο, μια βιταμίνη που ενισχύει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και βελτιώνει την κινητικότητα. Όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιήσετε για να καταναλώσετε τα φασόλια σας, θα αποκομίσετε σημαντικά οφέλη.

Φυλλώδη σκούρα πράσινα λαχανικά

Υπάρχουν πολλά σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά για να διαλέξετε, όπως φύλλα κολοκύθας, σπανάκι κτλ. Αυτά τα λαχανικά, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που έχουν ποικίλα πλεονεκτήματα για την υγεία και δυναμώνουν το σπέρμα. Αυτό είναι ένα φανταστικό κίνητρο για να ξεκινήσετε να τρώτε λαχανικά αν δεν το κάνετε ήδη.

Τόνος

Ο τόνος περιέχει σελήνιο, το οποίο είναι γνωστό ότι αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τόνο σε τακτική βάση θα πρέπει να προτιμούν κονσέρβες τόνου, γιατί περιέχουν λιγότερη ποσότητα του ενδεχομένως βλαβερού υδράργυρου απ’ ό,τι ο φρέσκος τόνος..Περιλαμβάνουν επίσης ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα και τη συγκέντρωση, σύμφωνα με ειδικούς γιατρούς.

Για να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σας, πρέπει επίσης να ασκείστε με συνέπεια, να σταματήσετε το κάπνισμα, να μειώσετε το άγχος, να κοιμάστε καλά, να αποφεύγετε ορισμένα φάρμακα και να αποφεύγετε την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.

Διαβάστε επίσης 

Τι ώρα πρέπει να τρώμε βραδινό, για να μην παχύνουμε;

23 συμβουλές απώλειας βάρους που λειτουργούν πραγματικά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.