Τρόφιμα που ποτέ δεν πρέπει να αγοράζετε κατεψυγμένα

Εάν αγοράζετε συχνά κατεψυγμένα τρόφιμα, κυρίως για ευκολία δεν είστε μόνοι. Η παγκόσμια βιομηχανία κατεψυγμένων τροφίμων είναι μεγάλη επιχείρηση, με μια πρόσφατη έκθεση να δείχνει ότι θα αυξηθεί από 252,19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 389,90 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Αλλά, προτού πάτε ξανά να αγοράσετε κατεψυγμένα τρόφιμα ίσως θέλετε να μάθετε τι έχουν να πουν έμπειροι σεφ, οι οποίοι μιλώντας στο eatthis.com, αναφέρουν ποια τρόφιμα πρέπει αποφύγετε να αγοράσετε κατεψυγμένα και γιατί.

Τρόφιμα που ποτέ δεν πρέπει να αγοράζετε κατεψυγμένα

Βότανα

Η έμπειρη σεφ Dana Bujalski, λατρεύει να χρησιμοποιεί βότανα για να ζωντανέψει τα γεύματα που φτιάχνει για την ίδια και τους πελάτες της. Ωστόσο, δεν θα τολμούσε, όπως λέει, να αγοράσει κατεψυγμένα βότανα.

“Νομίζω ότι τα βότανα τονίζουν πάντα τα γεύματά, ειδικά όταν είναι φρέσκα. Προσωπικά, δεν μου αρέσουν πολύ ούτε τα αποξηραμένα βότανα”. “Τα κατεψυγμένα βότανα μοιάζουν σαν να είναι ψιλοκομμένα και μετά παγωμένα σε μίνι κύβους. Πάντα αναρωτιόμουν ποιος τα αγοράζει!”

Δεν θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματα σε φρέσκα βότανα; Δοκιμάστε να τα καλλιεργήσετε στο σπίτι σας για να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όταν το χρειάζεστε, πρότεινε ο Bujalski.

Ψωμί

Ενώ τα κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης που μπορείτε να ψήσετε στο σπίτι μπορεί να είναι γρήγορα και εύκολα, η Bujalski λέει ότι θα απέφευγε το κατεψυγμένο έτοιμο ψωμί. Δεν είναι θρεπτικό και έχει πολλές παραπάνω θερμίδες, λόγω των συντηρητικών που εμπεριέχει.

«Αν είσαι λάτρης του ψωμιού, δεν μπορείς να πάρεις τίποτα καλύτερο από το φρέσκο».Τι καλύτερο από ένα φρέσκο ​​και φρυγανισμένο ψωμί από το φούρνο, που εσείς έχετε φτιάξει.

Φράουλες

Εάν έχετε μια συνταγή που απαιτεί φράουλες, αλλά δεν είναι στην εποχή τους, ίσως σκεφτείτε να τις αγοράσετε κατεψυγμένες. Μην το κάνετε, όμως, λέει η Susan Irby, γνωστή και ως The Bikini Chef.

«Οι φράουλες, λόγω της πορώδους φύσης τους, υπερκορεσμένες με νερό κυριολεκτικά διαλύονται όταν παγώσουν». “Δεν συνιστώ να χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες φράουλες ακόμη και σε smoothies.

Είναι πάντα καλή ιδέα να αγοράζετε φρούτα όταν είναι στην εποχή τους, συμπεριλαμβανομένων των φραουλών. Αλλά αν εξακολουθείτε να θέλετε να τα αγοράσετε ή έχετε ήδη μια σακούλα με κατεψυγμένες φράουλες στην κατάψυξή σας, σκεφτείτε να φτιάξετε μια κομπόστα από αυτές.

«Οι κομπόστες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επικάλυψη τηγανιτών», δήλωσε η καθηγήτρια σεφ της Σχολής Μαγειρικών Τεχνών Auguste Escoffier, Sarah Gunderson. «Τα κατεψυγμένα φρούτα μπορούν επίσης να μαγειρευτούν και να αναμειχθούν για να ενσωματωθούν σε μους».

Χτένια

Σύμφωνα με την Irby, η οποία εκπαιδεύτηκε με διάσημους σεφ στην Ιταλία και τη Γαλλία, ορισμένοι παραγωγοί κατεψυγμένων τροφίμων εγχέουν νερό στα χτένια για να τα κάνουν πιο βαριά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να πουλήσουν λιγότερα στην τσάντα για υψηλότερη τιμή.

«Είτε με ένεση με νερό είτε όχι, τα χτένια, ειδικότερα, συγκρατούν νερό και, όταν μαγειρεύονται, μερικές φορές μειώνονται στο μισό ή περισσότερο και μπορεί επίσης να γίνουν σκληρά στην υφή», προειδοποίησε η Irby.

Αντ ‘αυτού, αγοράστε φρέσκο!

Μπιφτέκια μπέργκερ

Τα κατεψυγμένα, προκατασκευασμένα μπιφτέκια μπορεί να είναι δελεαστικά όταν προετοιμάζεστε για ένα μπάρμπεκιου. Αλλά θα πρέπει να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό, είπε ο Adrian W. Corkill, εκτελεστικός σεφ και συνιδιοκτήτης του City Post Chophouse στο Georgetown του Τέξας.

«Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκο ​​μοσχαρίσιο κιμά στο παντοπωλείο – η γεύση είναι πολύ καλύτερη από τον κατεψυγμένο», είπε ο Corkill. “Προσθέστε τα δικά σας καρυκεύματα και απολαύστε!”

Ζύμη ζαχαροπλαστικής Choux

Η ζύμη για Choux δεν κρατάει καλά όταν είναι παγωμένη. Όταν ψήνεται, αναπτύσει μια “αέρινη τραγανή κρούστα”, εξήγησε η Gunderson, η οποία είναι επίσης ο επικεφαλής ζαχαροπλάστης στο κατάστημά της, Sal’s of Southern Pines. Μόλις γεμίσουν με σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής, αναπτύσσουν ένα απαλό, κρεμώδες —αλλά ακόμα τραγανό— εξωτερικό. Οι σφολιάτες παγωμένης κρέμας δεν είναι τόσο καλές όσο οι φρέσκες.

«Οι σφολιάτες παγωμένης κρέμας είναι ένα μουσκεμένο, λαστιχωτό κέλυφος αυτού που θα έπρεπε να είναι η αληθινή εκδοχή», λέει. “Το κέλυφος και η γέμιση είναι μια κακή αναπαράσταση των σφολιατών κρέμας που βρίσκονται σε ένα αρτοποιείο ή που φτιάχνονται στο σπίτι.”

Και αυτό ισχύει για οποιοδήποτε άλλο επιδόρπιο που χρησιμοποιεί ζύμη choux, όπως το Éclairs.

Μπρόκολο

Σύμφωνα με τον Irby, το κατεψυγμένο μπρόκολο είναι άθλιο όταν μαγειρεύεται. Επιπλέον, διαφωνεί με την αναλογία των μίσχων προς τα άνθη σε μια σακούλα μπρόκολο.

«Οι παραγωγοί παρέχουν κυρίως στελέχη στην κατεψυγμένη συσκευασία», είπε ο Irby. «Τα στελέχη είναι λαστιχένια και κακής ποιότητας».

Η Jessica Randhawa, επικεφαλής σεφ, δημιουργός συνταγών, φωτογράφος και συγγραφέας του The Forked Spoon, προχώρησε παραπέρα λέγοντας ότι το μπρόκολο είναι ένα ευαίσθητο λαχανικό που «δεν αντέχει καλά στην παγωμένη τροφική αλυσίδα». Σημειώνει ότι το σταυρανθές λαχανικό χάνει πολύ από τη γεύση του όταν καταψύχεται.

Το χειρότερο είναι ότι ένα ευαίσθητο λαχανικό όπως το μπρόκολο τείνει να χάνει τα θρεπτικά συστατικά του όταν καταψύχεται, λέει ο Eric Sornoso, σεφ και blogger συνταγών στο MealFan.

“Η κατάψυξη μπορεί να δημιουργήσει κρυστάλλους πάγου και να σπάσει τα κύτταρα. Αυτό μπορεί να μειώσει τα θρεπτικά συστατικά”, είπε ο Sornoso. «Έτσι, όταν καταναλώνετε αυτά τα κατεψυγμένα λαχανικά, δεν λαμβάνετε τα διατροφικά οφέλη».

Διαβάστε επίσης 

Ναι στη χρήση των νέων φαρμάκων απώλειας βάρους, λένε για πρώτη φορά οι γαστρεντερολόγοι

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ρυζογκοφρέτες από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.