Κόψτε μαχαίρι αυτές τις 6 διατροφικές συνήθειες και αποκτήστε επίπεδο στομάχι

Εάν θέλετε λίγο πιο επίπεδο στομάχι και δυσκολεύεστε να πετύχετε τους στόχους σας, υπάρχουν δύο πιθανοί ένοχοι που μπορεί να σας εμποδίσουν: η κακή διατροφή και το φούσκωμα.

«Γνωρίζουμε ότι οι υπερβολικές θερμίδες από μεγάλες μερίδες φαγητού και ποτά με ζάχαρη μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο λίπος στην κοιλιά, καθιστώντας δύσκολο να έχετε επίπεδο στομάχι», λέει στο eatthis.com η Amber Pankonin, MS, RD, διαιτολόγος. «Το φούσκωμα ή το πρήξιμο του στομαχιού μπορεί να προκληθεί από υποκείμενα πεπτικά προβλήματα, τροφικές δυσανεξίες ή μη επαρκή κατανάλωση ενός συγκεκριμένου θρεπτικού συστατικού».

Η δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε πρησμένοι και μπορεί να σας κάνει να μπερδέψετε το φούσκωμα με το λίπος στο στομάχι.

Είτε προσπαθείτε να χάσετε βάρος γύρω από τη μέση σας είτε απλώς αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να επιτύχετε επίπεδη κοιλιά λόγω φουσκώματος, αυτές οι έξι διατροφικές συνήθειες μπορεί να σας εμποδίζουν να επιτύχετε τους στόχους σας, σύμφωνα με διαιτολόγους.

Κόψτε αυτές τις 6 κακές διατροφικές συνήθειες όταν θέλετε επίπεδο στομάχι

1. Δεν τρώτε αρκετές φυτικές ίνες.

Εάν δεν τρώτε αρκετές φυτικές ίνες κάθε μέρα, μπορεί να έχετε φούσκωμα στο στομάχι. Η έλλειψη φυτικών ινών στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα ή άλλα πεπτικά προβλήματα. Οι φυτικές ίνες μπορούν να βελτιώσουν την κινητικότητα του εντέρου, καθιστώντας ευκολότερο το να πηγαίνετε στην τουαλέτα και ως εκ τούτου να υπάρχει λιγότερο φούσκωμα.

Η Mayo Clinic προτείνει ότι οι γυναίκες πρέπει να προσπαθούν να τρώνε 21-25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα και οι άντρες να στοχεύουν σε 30-38 γραμμάρια.

2. Δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη.

Εάν αμελείτε την πρωτεΐνη, μπορεί να έχετε φούσκωμα και το στομάχι σας να μην είναι επίπεδο.

Η πρωτεΐνη βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα. Αν καταναλώνετε πάρα πολλούς απλούς υδατάνθρακες και ανεπαρκή πρωτεΐνη, αυτό μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών και φούσκωμα.

Η Mayo Clinic σημειώνει ότι η συνιστώμενη διατροφική δόση για την πρόληψη της ανεπάρκειας πρωτεΐνης για έναν μέσο ενήλικα που κάνει καθιστική ζωή είναι 0,8 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους. Για παράδειγμα, ένα άτομο που ζυγίζει 75 κιλά, θα πρέπει να καταναλώνει 60 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη πρωτεΐνη για να αποτρέψει την απώλεια μυϊκής μάζας, κάτι που συμβαίνει μεταξύ 40-50 ετών. Σε αυτή την ηλικία, οι ανάγκες σας σε πρωτεΐνη αυξάνονται σε περίπου 1-1,2 γραμμάρια ανά κιλό.

Εάν προπονείστε τακτικά, χρειάζεστε περίπου 1,1–1,5 γραμμάρια ανά κιλό. Για άτομα που κάνουν ασκήσεις, όπως άρση βαρών, τρέξιμο ή ποδηλασία, μπορεί να χρειαστείτε 1,2–1,7 γραμμάρια ανά κιλό.

3. Τσίχλα-ειδικά τσίχλα χωρίς ζάχαρη.

Όταν μασάτε μία τσίχλα για να διώξετε τη λαχτάρα για φαγητό ή να αποφύγετε τα υπερβολικά σνακ, αυτό μπορεί επίσης να αυξάνει το φούσκωμα του στομαχιού.

Ο αέρας καταπίνεται όταν μασάτε τσίχλα , κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και δυσφορία. «Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη παρασκευάζονται συχνά με αλκοόλες ζάχαρης που μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα, γαστρεντερική δυσφορία, μετεωρισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις διάρροια.

4. Χρησιμοποιείτε καλαμάκι.

Το να πίνετε τον καφέ ή το αναψυκτικό σας με καλαμάκι μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό φούσκωμα. Έτσι, αν θέλετε ένα επίπεδο στομάχι, σκεφτείτε να παραλείψετε το καλαμάκι την επόμενη φορά που θα πιείτε ένα ρόφημα.

Κάθε φορά που ρουφάτε το ποτό σας μέσα από ένα καλαμάκι, όπως το να φυσάτε αέρα σε ένα μπαλόνι, αντλείτε αέρα στο έντερό σας. Αυτή η διαδικασία γίνεται ακόμη χειρότερη όταν πίνετε ανθρακούχα ποτά.

5. Πίνετε πάρα πολλά ανθρακούχα ποτά.

Τα αναψυκτικά μπορεί επίσης να σας προκαλούν φούσκωμα.

Τα ανθρακούχα ποτά, διαιτητικά ή άλλα, προσθέτουν κυριολεκτικά φυσαλίδες στο έντερό σας, που μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε ότι η κοιλιακή σας περιοχή φουσκώνει. Αν και ορισμένα ανθρακούχα ποτά θα μπορούσαν να είναι υγιεινά, όπως το ανθρακούχο νερό, εάν είστε ευαίσθητοι και νιώθετε τακτικά φουσκωμένοι, ίσως το μη ανθρακούχο νερό είναι το καλύτερο για εσάς.

6. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να συμβάλει στο υπερβολικό λίπος στην κοιλιά, το οποίο θα μπορούσε να σας αποτρέψει από την επίπεδη κοιλιά που πραγματικά θέλετε.
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με αύξηση βάρους και μεγαλύτερη μέση, επειδή το αλκοόλ περιέχει περιττές θερμίδες. Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τα τρόφιμα που συχνά συνδυάζονται με αλκοόλ, όπως τα τηγανητά ή τα αλμυρά τρόφιμα, τα οποία συχνά μπορεί να οδηγήσουν σε φούσκωμα.

Μια μελέτη σημείωσε επίσης ότι το αλκοόλ μπορεί να συμβάλει στην υπερκατανάλωση τροφής διεγείροντας τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την αυξημένη όρεξη.

Διαβάστε επίσης

10 τρόποι για να μειώσετε τον λογαριασμό θέρμανσης

“Πληγή” για το ελληνικό δημόσιο η επιδημία COVID-19 – Πόσα δισ. στοίχισε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.