Tips για να διαλέξετε το πιο γλυκό και ζουμερό καρπούζι

Όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι, η πρώτη τροφή που μας έρχεται στο νου είναι το καρπούζι. Δεν υπάρχει κανένα άλλο φρούτο που να έχει κερδίσει επάξια την αναγνώριση ως το “σήμα κατατεθέν” μιας εποχής. Αλλά δεν καταφέρνουμε πάντα να διαλέξουμε το φρέσκο, γλυκό και ζουμερό καρπούζι.

Η Lauren Manaker, MS, RDN, LDN, CLEC, CPT,  συγγραφέας των The First-Time Mom’s Pregnancy Cookbook, The 7-Ingredient Healthy Pregnancy Cookbook και Fueling Male Fertility γνωρίζει τα μυστικά για την επιλογή του ιδανικού καρπουζιού. Μιλώντας στο eatthis.com, μοιράζετε όλα εκείνα τα μυστικά για να μάθετε πώς να επιλέξετε το καλύτερο καρπούζι για εσάς .

Tips για να διαλέξετε το πιο γλυκό και ζουμερό καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που ανεξαρτήτως από το μέγεθος του, είναι πάντα η πρώτη επιλογή για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, είτε αυτή είναι μετά από μια βουτιά στην θάλασσα, είτε για πρωινό ή ακόμα και ως κανονικό γεύμα συνοδευόμενο με άλλα φρούτα ή αλλαντικά και τυριά επιλογής.

Ωστόσο για να μπορεί κάποιος να το απολαύσει σωστά, πρέπει να ξέρει αυτά τα 5 μυστικά που θα τον βοηθήσουν να γλυτώσει την απογοήτευση και να φέρει σπίτι του ένα γλυκό και ζουμερό καρπούζι.

Αναζητήστε μια κίτρινη περιοχή

Η περιοχή εκείνη είναι αρκετά σημαντική αφού ήταν εκείνη που ακουμπούσε το χωράφι κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του. Οπότε, μια λευκή ή ελαφρώς κίτρινη περιοχή δεν είναι καλό σημάδι αφού το καρπούζι θα είναι άγουρο. Γι’ αυτό αναζητάτε μια περιοχή με βαθύ κίτρινο χρώμα, κάτι που αποδεικνύει την δροσεροτητα και ωριμότητα του καρπουζιού.

Αποφύγετε την γυαλάδα

Όταν ένα καρπούζι ξεκινά να ωριμάζει ένα σημάδι που είναι αρκετά εμφανές είναι η γυαλάδα του. Κάτι που δεν θα έχει ένα ώριμο καρπούζι αφού κατά την περίοδο εκείνη ξεκινά να γίνεται θαμπό.

Δώστε προσοχή στο κοτσάνι

Ακόμα ένα από τα πιο εύκολα σημάδια που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι το κοτσάνι του καρπουζιού το οποίο πρέπει να είναι ξηρό, για να επιδεικνύετε η ωριμότητα του. Αν το κοτσάνι είναι πράσινο τότε έχει συλλεχθεί πολύ νωρίς και θα είναι άγουρο.

Χτύπημα

Δεν είναι μύθος όπως πολύ πιστεύαμε, αλλά είναι μια τακτική και χτυπώντας το καρπούζι αναζητάς τον ήχο που θα σε κάνει να καταλάβει ποιο αξίζει να αγοράσεις. Αν το καρπούζι ακούγεται κουφιο είναι έτοιμο να μπει στο καλοκαιρινό σας τραπέζι.

Μέγεθος

Κάτι που πολλοί δεν περιμένουν είναι ότι το μέγεθος μετράει για την επιλογή καρπουζιού. Προτιμάτε πάντα ένα καρπούζι μεσαίου μεγέθους, αλλά να θυμάστε να νιώθετε το βάρος του αφού πρέπει να το νιώθετε πιο βαρύ απ’ ότι φαίνεται.

Διαβάστε επίσης 

Κάψτε το κρυμμένο λίπος και επιταχύνετε τον μεταβολισμό, πίνοντας τσάι

Είναι, τελικά, θρεπτικό το κατσικίσιο κρέας; Η ειδικός λύνει όλες τις απορίες!

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.