Κάψτε το κρυμμένο λίπος και επιταχύνετε τον μεταβολισμό, πίνοντας τσάι

Θα μπορούσε η κρυφή απώλεια λίπους να είναι πραγματικά τόσο απλή όσο να πιείτε ένα νόστιμο ζεστό τσάι; Σύμφωνα με άρθρο της Mirror, βασιζόμενο σε έρευνες, σίγουρα θα μπορούσε.

Τα καλά νέα είναι ό,τι ορισμένες ποικιλίες μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να στοχεύσουν το λίπος στην κοιλιά.

Το κρυμμένο λίπος ή το σπλαχνικό λίπος μπορεί να είναι επικίνδυνο επειδή περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα και σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξετε διάφορα είδη προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και ηπατικά προβλήματα.

Υπάρχουν δύο τύποι λίπους: το υποδόριο λίπος και το σπλαχνικό λίπος.

Το υποδόριο λίπος είναι το λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα, το οποίο μπορείτε να πιάσετε σωματικά.Ο άλλος τύπος λίπους βρίσκεται βαθιά μέσα στο σώμα και είναι γνωστός ως σπλαχνικό λίπος.

Το σπλαχνικό λίπος θεωρείται επικίνδυνο επειδή βρίσκεται κοντά σε ζωτικά όργανα όπως το στομάχι και τα έντερα.

Η δίαιτα και η άσκηση θα είναι πάντα ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την απώλεια του σπλαχνικού λίπους, αλλά μερικά τσάγια έχουν επίσης δείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα βοηθώντας στον στόχο και την καύση του κρυμμένου λίπους.

Κάψτε το κρυμμένο λίπος και επιταχύνετε τον μεταβολισμό, πίνοντας τσάι

Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από οποιοδήποτε άλλο τσάι, η οποία μπορεί να συνδέεται με την κρυφή ικανότητα απώλειας λίπους.

Επιπλέον, το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, με τους ειδικούς να πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας άλλος παράγοντας για την απώλεια βάρους.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη 14 ετών σε 4.280 ενήλικες διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα φλαβονοειδή είτε σε τρόφιμα είτε σε ποτά είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής της Βρετανίας, διερευνήθηκαν οι επιπτώσεις του μαύρου τσαγιού στη σύνθεση του σώματος και στο μεταβολισμό.

Στην έρευνα συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες που καθημερινά πίνουν τσάι και  επιστρατεύτηκαν σε μια ελεγχόμενη εξάμηνη έρευνα. Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν τρία φλιτζάνια την ημέρα είτε στερεά μαύρου τσαγιού σε σκόνη είτε εικονικό φάρμακο χωρίς φλαβονοειδή που να ταιριάζει με γεύση και καφεΐνη.

Το βάρος, η περιφέρεια της μέσης και του γοφού μετρήθηκαν για να σημειωθούν τυχόν αλλαγές μεταξύ των ατόμων που πίνουν μαύρο τσάι κατά την περίοδο της μελέτης.

«Σε σύγκριση με τον έλεγχο, η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού για διάστημα τριών μηνών ανέστειλε την αύξηση του σωματικού βάρους, τη μείωση της περιφέρειας της μέσης και της αναλογίας μέσης προς γοφούς», σημείωσε η μελέτη.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η βραχυπρόθεσμη τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού για διάστημα τριών μηνών μπορεί να βελτιώσει το σωματικό βάρος και την κατανομή του σωματικού λίπους, σε σύγκριση με ένα ρόφημα ελέγχου που ταιριάζει με την καφεΐνη».

Τσάι Oolong

Το τσάι Oolong είναι ένα παραδοσιακό κινέζικο τσάι που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά με το κρυμμένο λίπος σύμφωνα με μελέτες σε ζώα, αναφέρει η Mirror.

Σε μια μελέτη σε ποντίκια, το εκχύλισμα τσαγιού oolong καταναλώθηκε παράλληλα με μια δίαιτα υψηλή σε λιπαρά και ζάχαρη. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με ποντίκια που ακολουθούσαν την ίδια δίαιτα που δεν κατανάλωναν κανένα από το τσάι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια που κατανάλωναν τσάι oolong κέρδισαν λιγότερο σπλαχνικό λίπος από εκείνα που δεν κατανάλωναν καθόλου. Σε μια άλλη μελέτη που διεξήχθη σε ανθρώπους, συνολικά 8 γραμμάρια τσαγιού oolong την ημέρα για έξι εβδομάδες καταναλώθηκαν σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα.

«Συνολικά το 70% των σοβαρά παχύσαρκων ατόμων παρουσίασαν μείωση περισσότερο από 1 κιλό στο σωματικό βάρος, συμπεριλαμβανομένου του 22% που έχασαν περισσότερα από 3 κιλά», διαπίστωσε η μελέτη. «Η απώλεια σωματικού βάρους ήταν σημαντική σε σχέση με τη μείωση του μεγέθους της μέσης σε άνδρες και γυναίκες.

«Επίσης, η συσχέτιση μεταξύ της μείωσης του υποδόριου λίπους και του μειωμένου μεγέθους της μέσης ήταν σημαντική στις γυναίκες, αλλά όχι στους άνδρες».

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τσάι oolong βοήθησε στη μείωση της περιεκτικότητας σε σωματικό λίπος και στο μειωμένο σωματικό βάρος και θα μπορούσε να είναι ένα τσάι που βοηθά στην «πρόληψη κατά της παχυσαρκίας».

Διαβάστε επίσης 

Είναι, τελικά, θρεπτικό το κατσικίσιο κρέας; Η ειδικός λύνει όλες τις απορίες!

Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να εντάξεις το γκρέιπφρουτ στη διατροφή σου

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.