H καλύτερη στιγμή για προληπτικό botox ή baby botox – Η βασική διαφορά και ο κίνδυνος από τις πολλές ενέσεις

Ίσως έχετε ακούσει ότι η λήψη botox στα 20 και τα 30 σας μπορεί πραγματικά να σταματήσει τις ρυτίδες στην αρχή τους, σε μια θεραπεία που συχνά αναφέρεται ως “προληπτικό” botox.

Το προληπτικό botox μπορεί πραγματικά να αποτρέψει το σχηματισμό ρυτίδων όταν ξεκινάτε αυτή τη θεραπεία νωρίς;

Τι είναι το προληπτικό botox;

Το Botox είναι μια από τις πιο συχνές θεραπείες για ορατά σημάδια γήρανσης,όπως οι ρυτίδες. Συνήθως, οι άνθρωποι αρχίζουν να εξετάζουν την πιθανότητα να κάνουν botox μόλις οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες τους αρχίσουν να βαθαίνουν και να γίνονται πιο αισθητές. Εν τω μεταξύ, το προληπτικό botox αναφέρεται στην ιδέα ότι μπορείτε να λάβετε ενέσεις Botox πριν από την εμφάνιση των ρυτίδων για να αποτρέψετε τον σχηματισμό τους εξαρχής. Η ιδέα είναι ότι εάν λάβετε Botox πριν αρχίσετε να βλέπετε τις ρυτίδες, το Botox θα αποδυναμώσει τους μύες του προσώπου που προκαλούν το δέρμα να ρυτιδωθεί, επιβραδύνοντας έτσι σημαντικά το σχηματισμό και την εμβάθυνση των ρυτίδων.

«Το προληπτικό botox δεν είναι για όλους», εξηγεί ο δερματολόγος Δρ Konstantin Vasyukevich στο byrdie.com. «Τα άτομα με δυνατούς, υπερδραστήριους μύες έκφρασης του προσώπου, δηλαδή, άτομα με «εκφραστικά» πρόσωπα, είναι αυτά που θα ωφεληθούν περισσότερο από αυτή την ένεση. Αυτοί οι ασθενείς θα είχαν σχεδόν λείο μέτωπο σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά πολύ βαθιές γραμμές όταν τους ζητούν να ανασηκώσουν τα φρύδια ή να συνοφρυωθούν».

Οφέλη από το προληπτικό botox

  • Αποτρέπει την ανάπτυξη βαθιών στατικών γραμμών
  • Μπορεί να καθυστερήσει τις ρυτίδες

Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα πράγματα, οι ρυτίδες είναι πιο εύκολο να προληφθούν παρά να αφαιρεθούν. Επομένως, εάν πιστεύετε ότι θα θέλετε να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες σας στο μέλλον, είναι πιο αποτελεσματικό (και λιγότερο δαπανηρό) να τις προλάβετε παρά να προσπαθήσετε να τις εξαλείψετε αναδρομικά. Οι βαθιές ρυτίδες απαιτούν περισσότερες μονάδες Botox και συνήθως πιο συχνές επισκέψεις στον δερματολόγο για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για προληπτικό μπότοξ;

Δεν υπάρχει ακριβής ηλικία για το πότε πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε μπότοξ. “Μπορείτε να ξεκινήσετε όταν παρατηρήσετε ρυτίδες που σας ενοχλούν – οι οποίες θα μπορούσαν να εμφανιστούν πολύ νωρίς ακόμα και στα 20 ή στις αρχές των 40 ετών. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο σε αυτό, όπως η ηλικία, η γενετική και ο τύπος δέρματος.” λέει ο πλαστικός χειρουργός Dr. Paul Jarrod Frank. Η συνεχής χρήση αντηλιακού από νεαρή ηλικία είναι επίσης ένας τεράστιος παράγοντας.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Botox είναι πιο κοινό σε μικρότερη ηλικία. «Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται τις θεραπείες Botox όταν αρχίζουν να παρατηρούν πρώιμες ρυτίδες στο άνω τρίτο του προσώπου τους, συνήθως από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 30 έως τις αρχές της δεκαετίας του 40», λέει ο Dr. Ben Lee. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν θεραπείες Botox προτού παρατηρήσουν ορατές ρυτίδες, με την ελπίδα να μην εμφανιστούν ποτέ. Στο ιατρείο μας στο Λος Άντζελες, ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που έρχονται να κάνουν προληπτικό botox είναι στα 20 τους”.

Ο κίνδυνος από το υπερβολικό botox

Ο Frank συνιστά να περιμένετε μέχρι να γίνετε λίγο μεγαλύτεροι για να ξεκινήσετε το Botox καθώς η χρόνια εξασθένηση των μυών για δεκαετίες μπορεί να αλλάξει την ανατομία του πρόσωπο.

Προληπτικό Botox εναντίον Baby Botox

Το προληπτικό Botox και το Baby Botox είναι εντελώς διαφορετικές στρατηγικές. Το προληπτικό Botox είναι για άτομα που δεν έχουν αναπτύξει σημαντικές ρυτίδες, ενώ το Baby Botox είναι για εκείνους που έχουν ήδη αναπτύξει τις ρυτίδες και θέλουν να απαλλαγούν από αυτές σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου και όχι με μία θεραπεία. «Το Baby Botox θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προληπτική θεραπεία, αλλά μπορεί να μην είναι ο πιο αποτελεσματικός ή βολικός τρόπος για να διατηρήσετε μια νεανική εμφάνιση», λέει ο Vasyukevich.

Διαβάστε επίσης

Του είπαν να πάρει βιταμίνες και εκείνος το παράκανε – Απίστευτο ιατρικό περιστατικό

Συνήθειες Πολάκη στον ΕΟΔΥ, αλλαγή Φιλίππου και πλεύρισμα Πλεύρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.