Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε το καλοκαίρι

Υπάρχουν κάποιες τροφές που καλό είναι να αποφεύγουμε να τις καταναλώνουμε το καλοκαίρι. Η αύξηση της θερμοκρασίας βάζει τον ανθρώπινο οργανισμό σε δοκιμασία. Μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστότητα, έλλειψη συγκέντρωσης, προβλήματα ύπνου και επίσης αφυδάτωση, δερματικές ευαισθησίες και έλλειψη βιταμινών και ορυκτών. Έτσι, ο καθένας μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός τις πολύ ζεστές καλοκαιρινές μέρες και νύχτες και κυρίως προσεκτικός στις τροφές που καταναλώνει.

Η ομάδα του Meatless Monday προτείνει ορισμένα τρόφιμα που πρέπει απλώς να αποφύγετε να αγοράζετε από παντοπωλεία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για την υγεία σας, το περιβάλλον σας και το πορτοφόλι σας. Αυτά τα τρόφιμα μπορεί να είναι πολύ αλμυρά, πολύ ζαχαρούχα ή πολύ ακριβά. Έτσι, παραλείψτε την προπαρασκευασμένη λεμονάδα, τη σούπα από κονσέρβα και αυτά τα άλλα βασικά είδη παντοπωλείου.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε το καλοκαίρι

Τροφές, που απαιτούν περισσότερη προσπάθεια πέψης, πιστεύεται ότι παράγουν περισσότερη θερμότητα στο σώμα. Ένας τρόπος για να μετριαστεί αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε πλούσιες σε εσπεριδοειδή μαρινάδες για το κρέας ώστε να διασπάσετε τη δομή των πρωτεϊνών, να εμποτίσετε τις ίνες και να τις κάνετε πιο εύπεπτες.

Χρειάζονται πολλά διαφορετικά μόρια και ένζυμα για να μετατρέψουν ένα κομμάτι κρέατος σε κάτι που το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει. Όταν το σώμα σας εκτελεί αυτή τη διαδικασία, δημιουργεί θερμότητα – μια διαδικασία γνωστή ως θερμογένεση. Άλλα τρόφιμα, όπως οι υδατάνθρακες με τη μορφή φρούτων ή ψωμιού, χωνεύονται πιο εύκολα, χρησιμοποιούν πολύ λιγότερη ενέργεια και παράγουν πολύ λιγότερη θερμότητα με θερμογένεση.

Αποφύγετε την υπερβολική καφεΐνη, το τσάι, τον καφέ και το αλκοόλ, καθώς όλα αυτά τείνουν να προωθούν την αφυδάτωση.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η κατανάλωση πολλών ζαχαρωδών χυμών δεν βοηθά στην ενυδάτωση. Περιορίστε τις αλμυρές τροφές, καθώς μπορεί να μεταβάλουν την αρτηριακή σας πίεση σε συνδυασμό με την υπερβολική εξωτερική θερμοκρασία. Αποφύγετε επίσης τα πολύ λιπαρά και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Σούπα σε κονσέρβα

Είναι καλό να την έχετε στο ντουλάπι σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά η αγορά κονσερβοποιημένης σούπας το καλοκαίρι δεν είναι ότι το καλύτερο .Η σούπα σε κονσέρβα περιέχει πολύ νάτριο, καθώς δρα τόσο ως συντηρητικό όσο και ως ενισχυτικό γεύσης, αλλά η υπερβολική ποσότητα του υλικού μπορεί να σας αφήσει πρησμένους και φουσκωμένους. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε εύκολα να φτιάξετε πιο υγιεινές εκδοχές σούπας στο σπίτι χρησιμοποιώντας λαχανικά που έχουν απομείνει στο ψυγείο. Μπορεί να είναι ζεστή (σούπα λαχανικών) ή μπορεί να είναι κρύα και δροσιστική (σούπα αγγουριού ή γκασπάτσο καρπούζι)—η επιλογή είναι δική σας.

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δοκιμάστε να επιλέξετε φρέσκα φρούτα από το τοπικό μανάβικο ή το σούπερ μάρκετ. Αν υπάρχει μια τοπική αγορά παραγωγών κοντά, ακόμα καλύτερα! Ορισμένες μικρές φάρμες προσφέρουν μοναδικές ποικιλίες φρούτων που δεν είναι διαθέσιμες άλλες εποχές του χρόνου.

Φρέσκα βότανα

Τα φρέσκα βότανα όπως ο βασιλικός, η ρίγανη, ο μαϊντανός και το δεντρολίβανο προσθέτουν τεράστια γεύση και στα ψητά λαχανικά, τα ζυμαρικά και τα ψωμάκια, αλλά αυτά τα συστατικά μπορεί να είναι ακριβά στο μπακάλικο. Επειδή είναι προδιαλεγμένα και συσκευασμένα, σπάνια διατηρούνται για περισσότερο από μια εβδομάδα στο ψυγείο. Εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε τα δικά σας βότανα σε ζαρντινιέρες στον κήπο του σπιτιού σας.

Τούτου λεχθέντος, εάν δεν έχετε τον χρόνο, υπομονή και χώρο να καλλιεργήσετε το δικό σας, παγώστε όσα βότανα αγοράζετε ανακατευοντας τα σε πάστα και βάζοντας τα σε παγοθήκες ή πλαστικές σακούλες στην κατάψυξη, ώστε να τα έχετε όλο τον χρόνο. .

Τουρσιά

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Τα τουρσιά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση και να κάνει τα νεφρά και το συκώτι να λειτουργούν σκληρότερα.

Αν και η κατανάλωση τουρσιών με μέτρο είναι καλή, σκεφτείτε να περιορίσετε την κατανάλωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εάν θέλετε αυτή την έντονη, γεύση, δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας χρησιμοποιώντας ό,τι λαχανικά έχετε στη διάθεσή σας.

Φρούτα και λαχανικά σε φέτες

Γνωρίζουμε ότι είναι δελεαστικά, αλλά είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτά τα πλαστικά δοχεία με φρούτα και λαχανικά κομμένα σε φέτες. Αν και εξοικονομούν λίγο χρόνο προετοιμασίας, συνήθως είναι διπλάσια ή τριπλάσια από την τιμή του μη επεξεργασμένου συστατικού. Επιπλέον, αφού τεμαχιστουν πολλά τρόφιμα αρχίζουν να υποβαθμίζονται σε ποιότητα και γεύση.

Διαβάστε επίσης 

Τροφές που ρίχνουν αλλά και ανεβάζουν το ουρικό οξύ

Διατροφικά συμπληρώματα: Κάνουν τελικά καλό ή κακό; Οι τελευταίες συστάσεις

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.