Ποια είναι τα “υποτιμημένα” λαχανικά του καλοκαιριού;

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να μαγειρεύετε και να τρώτε τα αγαπημένα σας λαχανικά, όμως δεν θα επιθυμούσατε μία ποικιλία γεύσεων στο καλοκαιρινό τραπέζι σας;

Επιπλέον, θα ήταν άκρως αναζωογονητικό να πειραματιστείτε με νέα υλικά στην κουζίνα σας. Εάν ψάχνετε για έμπνευση, σας προτείνουμε ορισμένα υποτιμημένα είδη λαχανικών που θα μπορούσατε να εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα:

Μπάμιες

Υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη από την άσχημη φήμη που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις μπάμιες. Πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Α και C, μπορείτε να τις απολαύσετε διαφορετικά ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος που θα επιλέξετε. Είτε σκέτες είτε σοταρισμένες με άλλα εποχιακά λαχανικά όπως το καλαμπόκι και οι ντομάτες. Επιπλέον, το φυλλικό οξύ που περιέχουν είναι το απαραίτητο συστατικό για τη βέλτιστη εγκυμοσύνη, το οποίο αποτρέπει οποιαδήποτε γενετική ανωμαλία. Μια άλλη εκδοχή θα ήταν να τις ψήσετε με λάδι, αλάτι, πιπέρι και άλλα καρυκεύματα όπως πάπρικα. Μπορείτε να τις φάτε μόνες τους ή να τις προσθέσετε στη σαλάτα σας.

Λάχανο

Άσπρο, κόκκινο, κινέζικο, όλα τα είδη του λάχανου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, έχουν ιδιότητες που μειώνουν τη χοληστερόλη και περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως οι πολυφαινόλες και η γλουταμίνη που προάγουν την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος. Μπορείτε να το κόψετε σε λεπτές λωρίδες και να το προσθέσετε ωμό στη σαλάτα σας. Εάν το μαγειρέψετε οι επιλογές είναι αμέτρητες: μπορείτε να το ψήσετε, να το τηγανίσετε ή να το σοτάρετε. Επίσης, ταιριάζει πολύ ωραία σε σούπες ή βραστό.

Μελιτζάνες

Είναι πλούσιες σε μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο που κάνει το χρώμα τους να αλλάζει όταν εκτίθενται στον αέρα. Είναι, επίσης, πλούσιες σε νάτριο, πρωτεΐνες, βιταμίνη Α και διαιτητικές φυτικές ίνες που τις καθιστούν πολύ υγιεινές τροφές. Οι μελιτζάνες στη σχάρα μπορούν να συνδυαστούν με ντομάτες, κατσικίσιο τυρί και φρέσκο βασιλικό. Σοταρισμένες ή βραστές στον ατμό, προσφέρουν χίλιους δύο τρόπους για να πειραματιστείτε στην κουζίνα. Μην ξεχνάτε, βέβαια, ότι όσο λιγότερο τις μαγειρεύετε τόσο περισσότερο διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους, γι’ αυτό αποφύγετε τα πολλά τηγανίσματα.

Παντζάρια

Τα λαχανικά με το βαθύ κόκκινο χρώμα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, αποτελούν ένα φυσικό καθαρτικό και βοηθούν σε προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες. Τα παντζάρια είναι νόστιμα μαγειρευτά, καθώς έτσι αναδεικνύεται η φυσική τους γλυκύτητα, αλλά είναι επίσης υπέροχα σε ακατέργαστη μορφή, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα, ώστε να χρησιμοποιηθούν στις σαλάτες σας.

Διαβάστε επίσης

Είστε στην παραλία; Ευκαιρία για γυμναστική στην άμμο

Θα ξαναζήσουμε δύσκολες μέρες – Αύξηση θανάτων από επιπλοκές της COVID-19 στην Ελλάδα τον Ιούλιο προβλέπει το ECDC

Για ποιο λόγο τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας από τον καύσωνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.