Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Αποκωδικοποιήστε τι υπάρχει μέσα σε ένα κουτί με σοκολατάκια

Ένα κουτί με σοκολατάκια που θα προσφέρετε ή θα σας προσφέρουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν χρειάζεται να είναι μυστήριο.

Οι απανταχού λάτρεις της σοκολάτας και οι παραλήπτες του κλασικού κουτιού με σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου διαβάστε τον οδηγό του realsimple.com, ώστε να μπορείτε να βρείτε εύκολα τα αγαπημένα σας σοκολατάκια και να παραλείψετε αυτά που δεν αντέχετε.

Το κουτί με τα σοκολατάκια

Πρώτα, να θυμάστε ότι οι τετράγωνες και οι ορθογώνιες σοκολάτες συνήθως έχουν τραγανά ή μαστιχωτά περεχόμενα στο κέντρο τους.

Γέμιση όπως η καραμέλα κρυώνει σε μεγάλες πλάκες, μετά κόβονται σε ορθή γωνία και βυθίζονται σε σοκολάτα.

Οι κυκλικές και οβάλ λιχουδιές περιέχουν σχεδόν πάντα απαλές γεμίσεις, όπως γκανάζ ή κρέμα. Οι καραμέλες ξηρών καρπών έχουν διακριτές ανώμαλες επιφάνειες. Και ένα γυαλιστερό περιτύλιγμα σηματοδοτεί ένα υγρό κέντρο.

1. Τετράγωνα και παραλληλόγραμμα σοκολατάκια

Οι τετράγωνες ή ορθογώνιες σοκολάτες είναι σχεδόν πάντα γεμάτες με καραμέλα.

Όταν φτιάχνονται οι καραμέλες, είναι ζεστές και ρευστές.

Απλώνονται σε μεγάλες πλάκες για να κρυώσουν και κόβονται σε τετράγωνα κομμάτια πριν τα βουτήξουν στη σοκολάτα για να μην πάει χαμένο τίποτα.

2. Κυκλικά και οβάλ σοκολατάκια

Οι στρογγυλεμένες σοκολάτες γεμίζονται με ganache ή κρέμα. Σκεφτείτε τρούφες γάλακτος ή μαύρης σοκολάτας, κρέμα βανίλιας και κρέμα βατόμουρου. Κατά την παραγωγή, τα μαλακά κέντρα διοχετεύονται σε κυκλικούς κύκλους και στη συνέχεια περιχύνονται με σοκολάτα.

3. Σοκολατάκια με ανώμαλες επιφάνειες

Αν η επιφάνεια δεν είναι λεία, μάλλον πρόκειται για σοκολατάκι με ξηρούς καρπούς. Βασικά είναι ξηροί καρποί (όπως φιστίκια, αμύγδαλα ή κάσιους) καλύπτονται με μια επικάλυψη σοκολάτας. Μερικές φορές έχουν χάρτινη βάση, όπως τα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο.

4. Σοκολατάκια με περιτύλιγμα

Εάν το περιτύλιγμα είναι αλουμινόχαρτο, η σοκολάτα πιθανότατα έχει ένα υγρό κέντρο, όπως λικέρ κεράσι και το περιτύλιγμα προστατεύει από διαρροές.

 

Διαβάστε επίσης

Πώς να επιλέξετε λουλούδια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ανάλογα με την προσωπικότητα

Δοκιμάστε τραμπολίνο, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να αδυνατίσετε

Η παχυσαρκία και οι συνέπειές της: Nέα μελέτη αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.