Γλυκοπατάτα: Οι ιδιαίτερες γεύσεις και τα εντυπωσιακά χρώματα

Πολλοί από εμάς θεωρούν ότι η γλυκοπατάτα είναι το αποκορύφωμα της φθινοπωρινής και χειμερινής σεζόν σε ό,τι αφορά sτα φρέσκα προϊόντα.

Η γλυκοπατάτα είναι… ευέλικτο λαχανικό, προσιτό και διατηρείται καλά για εβδομάδες.
Γνωρίζουμε περισσότερο τις πορτοκαλί, αλλά αυτές δεν είναι οι μόνες γλυκοπατάτες που μπορούμε να βρούμε στα παντοπωλεία και στις λαϊκές αγορές αυτές τις μέρες.

Αν δεν έχετε δοκιμάσει τις γλυκοπατάτες με την εντυπωσιακή μωβ, κίτρινη ή λευκή σάρκα, πρέπει να γνωρίζετε ότι αποτελούν και αυτές μια σειρά από γευστικές λιχουδιές.
Ήρθε η ώρα να εξερευνήσετε και τις άλλες ποικιλίες γλυκοπατάτας εκτός από την πορτοκαλί.

Γλυκοπατάτα: Οι ιδιαίτερες γεύσεις και τα εντυπωσιακά χρώματα Αυτά τα διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και σχήματα που έχει η γλυκοπατάτα δεν έχουν όλα την ίδια γεύση.

Τα χρώματα γλυκοπατάτας είναι φυσικά και δεν είναι αποτέλεσμα βαφών τροφίμων ή καινοτομιών στη γεωργία. Μερικές από τις ποικιλίες υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και είναι πολύ γνωστά σε άλλες χώρες.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα λαχανικά με ρίζα, οι πολύχρωμες γλυκοπατάτες είναι ιδανικές για ψήσιμο και ως συνοδευτικό στα γεύματά σας.

Αγοράστε μία ή δύο από κάθε ποικιλία που μπορείτε να βρείτε, έχοντας κατά νου ότι το χρώμα της φλούδας δεν είναι πάντα ενδεικτικό του χρώματος μέσα.

Κόβουμε τις καθαρισμένες πατάτες (αν και μερικές μικρές τρυφερές πατάτες δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα, μόνο τρίψιμο) σε μπουκιές, τις βρέχουμε με λάδι, τις αλατίζουμε, τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Μπορείτε να συγκρίνετε τις μπουκιές και να βρείτε ποια είναι η αγαπημένη σας.

Πορτοκαλί γλυκοπατάτες

Γλυκοπατάτα: Οι ιδιαίτερες γεύσεις και τα εντυπωσιακά χρώματαΕνώ οι περισσότερες πορτοκαλοπατάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες συνταγές και υφές, οι γλυκοπατάτες από τα άλλα χρώματα δεν είναι πάντα οι καλύτερες επιλογές για συνταγές, που απαιτούν πουρέ ή πουρέ γλυκοπατάτας.

Οι μη πορτοκαλί πατάτες είναι πιο σφιχτές, πιο στεγνές και πιο αμυλώδεις, πράγμα που σημαίνει ότι τείνουν να θρυμματίζονται αντί να γίνονται μεταξένια μαλακές όταν μαγειρεύονται.

Λευκές και μοβ γλυκοπατάτες

Οι λευκές και οι μοβ γλυκοπατάτες φαίνεται να απορροφούν τα υγρα, γεγονός που τις καθιστά δύσκολες στη χρήση τους σε σκευάσματα με σταθερή ποσότητα υγρού στη συνταγή.

Γλυκοπατάτα: Οι ιδιαίτερες γεύσεις και τα εντυπωσιακά χρώματα Ωστόσο, αυτές οι αμυλώδεις γλυκοπατάτες μπορούν να είναι νόστιμες σε σούπες και μαγειρευτά όπου μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την ποσότητα του υγρού εάν η συνταγή αποδειχθεί πολύ πηχτή.

Φροντίστε να αποθηκεύετε φρέσκες γλυκοπατάτες σε δροσερό, σκοτεινό σημείο που έχει καλή κυκλοφορία αέρα, όπως σε ένα καλάθι σε ντουλάπι ή σε πάγκο. Αλλά μην τις βάζετε στο ψυγείο. Ο κρύος αέρας δεν ευνοεί τις γεύσεις και τις υφές τους και δεν παρατείνει τη φρεσκάδα τους, το αντίθετο μάλλον, σύμφωνα με το southernliving.com.

Διαβάστε επίσης

Αργεί η αποδρομή της COVID-19 λόγω της Όμικρον – “Όπλα” τα νέα εμβόλια και οι θεραπείες

Φύτρα: Η διατροφική βόμβα που χαρίζει μακροζωία

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.