Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου: Το ενθαρρυντικό βίντεο του “ΑγκαλιάΖΩ”

Ένα ενθαρρυντικό βίντεο δημιούργησε ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία κάθε χρόνο τιμάται στις 4 Φεβρουαρίου.

Εθελοντές του Ομίλου, ασθενείς που έδωσαν τη δική τους μάχη, αθλητές και άτομα της επιστημονικής και αθλητικής κοινότητας της χώρας, στέλνουν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη, την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της νόσου, έτσι ώστε να προληφθεί σε αρχικά στάδια και να μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η πρόεδρος του ΑγκαλιάΖΩ Αναστασία Πασακοπούλου (φωτό) εξηγεί ότι ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου στέκεται εδώ και 46 χρόνια στο πλευρό των ασθενών με καρκίνο, ενώ η γενική γραμματέας Φιλία Κωνσταντάτου μιλά για την υποστήριξη των ασθενών και των συγγενών τους μέσω πολλαπλών δράσεων και ενεργειών.

Δείτε το βίντεο του ΑγκαλιάΖΩ

Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, ανακοίνωσε τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής έχει αναπτύξει μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ μια καινοτόμο εφαρμογή προσυμπτωματικού ελέγχου διαδεδομένων ασθενειών, μεταξύ αυτών και μορφών καρκίνου, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν εγκαίρως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να λάβουν στενευμένη θεραπεία.

Επίσης, υλοποιείται σε συνεργασία με το Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγ. Σάββας ένα ευρύ πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας, μέσα από το οποίο εκατοντάδες γυναίκες πραγματοποίησαν προληπτικό έλεγχο και σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν εγκαίρως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Ως Περιφερειάρχης, ως γιατρός και Πρόεδρος του ΙΣΑ, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσω τον αγώνα κατά του καρκίνου. Με σύμμαχο την επιστήμη, είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο και να κάνουμε τον καρκίνο μια κακή ανάμνηση», αναφέρει ο Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε επίσης

Βιταμίνη D3 και Καρκίνος: Τι δείχνουν όλες οι τελευταίες έρευνες

“Cancer Moonshot”: Το πρόγραμμα για τη μείωση των θανάτων από καρκίνο κατά 50%

Η εξαφανισμένη Αγαπηδάκη, ο φουρκισμένος Θεοκλής και ο γκρινιάρης Βαλτάς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.