Φρούτα που καταπολεμούν κρυολόγημα και γρίπη

Οι χαμηλές θερμοκρασίες φέρνουν κρίσεις κρυολογήματος και γρίπης, αλλά ξέρατε ότι τα φρούτα βοηθούν στην καταπολέμηση των μικροβίων στα οποία είμαστε εκτεθειμένοι τον χειμώνα;

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι βιταμίνες που βρίσκονται στα φρούτα διατηρούν τα επίπεδα του ανοσοποιητικού σας υψηλά, τα οποία σας επιτρέπουν να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα και τη γρίπη. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν 3 ή περισσότερες μερίδες φρούτων την ημέρα είχαν 25% λιγότερες ημέρες με αναπνευστικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από εκείνους που έτρωγαν λιγότερη από 1 μερίδα.

Με την αλλαγή του καιρού στο κρύο, το eatfirst.com, παρουσιάζει τα  κορυφαία χειμωνιάτικα φρούτα που θα κρατήσουν τον οργανισμό σας υγιή και παραγωγικό.

Ακτινίδια

Αυτό το ασαφές πράσινο φρούτο είναι γεμάτο μαρμελάδες γεμάτο βιταμίνες C και E, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση αυτών των παθογόνων που προσπαθούν να μας βλάψουν. Περιέχει επίσης τόσο κάλιο όσο μια μπανάνα, αλλά με τις μισές θερμίδες και είναι εξαιρετικό για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το ακτινίδιο έχει επίσης σχεδόν διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από ένα πορτοκάλι, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Μήλα

Μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που λένε για ένα μήλο την ημέρα… Τα μήλα είναι γεμάτα με φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη. Μελέτες έχουν επίσης βρει ότι η κατανάλωση ενός μήλου μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, ειδικά όταν είστε αγχωμένοι.

Τα μήλα είναι επίσης γεμάτα θερμίδες, υδατάνθρακες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα, τα οποία σας κρατούν ενεργημένους και σε εγρήγορση φυσικά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική εναλλακτική σε εκείνο το πρωινό φλιτζάνι καφέ. Επιπλέον, είναι ένα γρήγορο σνακ που μπορείτε να τρώτε ενώ βρίσκεστε στο γραφείο σας ή ενδιάμεσα στις εργασίες σας.

Μπανάνες

Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κούρασης, της κατάθλιψης και του στρες. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε άλλες βιταμίνες και μέταλλα που διατηρούν τα οστά δυνατά. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για να βοηθήσουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Εσπεριδοειδή

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων πλούσια σε βιταμίνη C θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και θα βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης κρυολογήματος και γρίπης. Μην ανησυχείτε για την υπερβολική δόση VIT C – το σώμα δεν μπορεί να το αποθηκεύσει, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να ανανεώνετε τα εφόδιά σας κάθε μέρα και οτιδήποτε δεν χρησιμοποιεί το σώμα σας απλώς ξεπλένεται απευθείας από το σύστημά σας.

Γεμίστε τη διατροφή σας με άφθονα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ ή χρησιμοποιήστε λεμόνια και λάιμ όταν μαγειρεύετε στο σπίτι. Άλλα τρόφιμα πλούσια σε VIT C περιλαμβάνουν φράουλες, ντομάτες και μπρόκολο.

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα δεν είναι απλώς νόστιμα, αλλά έχουν και εκπληκτικά φαρμακευτικά οφέλη. Το μύρτιλο πιρόγκα είναι γεμάτο με βιταμίνες που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία και την πρόληψη του βήχα και του κρυολογήματος! Όχι μόνο αυτά τα σνακ χαμηλών θερμίδων σας κρατούν υγιή έχοντας ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών στα κοινά φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση τους έχει αποδειχτεί ως ένας εξαιρετικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε καλά!

Ανανάς

Οι ανανάδες είναι χαμηλοί σε θερμίδες, αλλά είναι διατροφικά πυκνά φρούτα. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φλαβονοειδή και φαινολικά οξέα, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και ορισμένους καρκίνους.

Είναι επίσης ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες, το οποίο είναι τέλειο για την εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης και για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Καρπούζι

Το καρπούζι όχι μόνο θα σας δώσει αυτά τα επιπλέον υγρά που χρειάζεστε για να βελτιωθείτε, καθώς και θα είναι μια νόστιμη πηγή επιπλέον βιταμινών, αλλά περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη ασθενειών, στη μείωση της αναπνευστικής φλεγμονής και στην πρόληψη των λοιμώξεων. Αυτός είναι και ο λόγος που το καρπούζι έχει το κόκκινο χρώμα του!

Φράουλες

Οι φράουλες είναι νόστιμες και θρεπτικές, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες. Περιέχουν ίνες VIT C που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια υγιή καρδιά καθώς και μαγγάνιο που μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα!

Κόψτε μερικά και προσθέστε τα στα πρωινά σας smoothies, στα δημητριακά ή απλά να τα τσιμπήσετε όλη την ημέρα. Ακολουθεί μια συνταγή: 2 φλιτζάνια φράουλες (περίπου 8 ουγκιές) 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή ανώτερο φυσικό γλυκαντικό 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα. Προαιρετικά: σαντιγί για επικάλυψη. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και τα εκχυλίζουμε μόνο όταν είναι λεία.

Εκτός από τα πολλά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση φρούτων στο γραφείο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων κατά περισσότερο από 10%, ενισχύει τα επίπεδα ενέργειάς τους, καταπολεμά το χαμηλό ηθικό και αυξάνει την ευτυχία. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης 

Αβίαστοι τρόποι για να αρχίσετε να χάνετε βάρος αμέσως

«Mε τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το ψωμί, τα δύο μπιφτέκια, το κοτόπουλο;» – Μάθετε για τα ισοδύναμα τροφίμων

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.