Μήλο: Σύμμαχος ομορφιάς και όχι μόνο

Το μήλο είναι ένα από τα φρούτα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο. Η κατανάλωση μήλων είναι εξαιρετικά ευεργετική όταν πρόκειται για την ενίσχυση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και του σώματος.

Το μήλο είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και διαιτητικών ινών και σας βοηθούν να χάσετε βάρος υποστηρίζοντας την υγιή πέψη και μειώνοντας την όρεξη.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που προέρχονται από την κατανάλωση μήλων:

Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις

Το μήλο είναι πλούσιο σε πηκτίνη και άλλες φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις και προλαμβάνουν επίσης τον διαβήτη.

Καλό για την πέψη

Τα μήλα είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες και περιέχουν φυσικά ένζυμα, τα οποία βοηθούν στην ευκολότερη πέψη και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Επιπλέον, τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα, η οποία απορροφά το νερό και βοηθά στη διατήρηση της απαλότητας των κοπράνων

Σας βοηθά να χάσετε βάρος

Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, (περίπου 60 θερμίδες ανά μήλο), είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα σε νερό και σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οφέλη στο δέρμα

Το μήλο είναι ένα τέλειο αντι-γηραντικό συστατικό. Τα αντιοξειδωτικά και οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτό κρατούν το δέρμα ελαστικό κα νεανικό. Μια μάσκα προσώπου με πράσινο μήλο μπορεί να ενυδατώσει βαθιά το δέρμα και να βοηθήσει στην εξάλειψη της εμφάνισης των ρυτίδων και παράλληλα στη βελτίωση της συνολικής υφής του δέρματος .Λόγω της πυκνής περιεκτικότητας σε βιταμίνες, διατηρείτο δέρμα φρέσκο.
Βοηθά στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών του δέρματος που προκαλούνται από την έλλειψη των απαραίτητων βιταμινών.

Είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία κατά της ακμής. Η τακτική κατανάλωση βοηθά στον έλεγχο και την πρόληψη από την εμφάνιση της ακμής. Διευκολύνει την εξάλειψη των μαύρων κύκλων, αφήνοντας τα μάτια σας ανανεωμένα και αναζωογονημένα.

Οφέλη για τα μαλλιά

Μια πάστα από τα φύλλα και το δέρμα του μήλου κάνει θαύματα για να καθαρίσετε από την πιτυρίδα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πάστα ως σαμπουάν. Ο χυμός μήλου έχει επίσης τα ίδια αποτελέσματα αν κάνετε με αυτόν μασάζ τακτικά πάνω στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη θεραπεία για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των μαλλιών και την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Διαβάστε επίσης

Κατεψυγμένα λαχανικά: Αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι για την απόψυξή τους

Διατροφικές τάσεις για το 2022 – Τα τρόφιμα που θα κερδίσουν τις καρδιές μας και θα δώσουν τη μάχη για τον πλανήτη

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.