Η Τσικνοπέμπτη της καραντίνας

Η Τσικνοπέμπτη της καραντίνας θα μείνει στην μνήμη των Ελλήνων. Χωρίς παρέα και εξόδους σε ταβέρνες η φετινή Τσικνοπέμπτη θα είναι σίγουρα μια περισσότερο υγιεινή διατροφικά μέρα, σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες χρονιές.

Ακόμα και πέρυσι προλάβαμε στο τσακ να τη γιορτάσουμε, αφού έπεσε λίγες ημέρες πριν καταγραφεί το πρώτο κρούσματα κορονoiού στην Ελλάδα.

Tο σίγουρο είναι ότι τα delivery ψητοπωλείων θα σώσουν την κατάσταση, αρκεί να κάνετε από νωρίς κράτηση.

Η Τσικνοπέμπτη της καραντίνας θα είναι μία ευκαιρία να αλλάξει λίγο η ρουτίνα μας και σίγουρα αν αυτοσυγκρατηθούμε δε θα βλάψει τη σιλουέτα μας.

Τι να προσέξετε την Τσικνοπέμπτη της καραντίνας

  • Μη μείνετε νηστικοί όλη μέρα περιμένοντας το τσικνισμένο κρέας και τις γαρνιτούρες του.

Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να καταναλώσετε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα και άρα πολύ περισσότερες θερμίδες.

Αν λοιπόν το γεύμα της Τσικνοπέμπτης είναι μετά τις 7-8 το βράδυ, καλό θα είναι το μεσημεριανό γεύμα να είναι μία ελαφριά σαλάτα με λίγο τυρί και χωρίς dressing ή ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί ή ένα γιαούρτι.

Αν πάλι τσικνίσετε το μεσημέρι, επιλέξτε ένα ελαφρύ σνακ για το βράδυ με λίγο γάλα.

  • Μην παραλείψετε να ξεκινήσετε με τη σαλάτα το γεύμα της Τσικνοπέμπτης, γιατί έτσι θα μειώσετε τις συνολικές θερμίδες που θα καταναλώσετε και θα νιώσετε και πλήρης.
  • Τσικνοπέμπτη χωρίς λίπος δεν γίνεται. Άλλωστε μια μέρα είναι αυτή και επιτρέπονται οι διατροφικές παρασπονδίες. Μπορείτε όμως να επιλέξετε πιο υγιεινές επιλογές. Διαλέξτε σουβλάκια κοτόπουλου, μπριζόλες χωρίς λίπος, ψαρονέφρι, γαλοπούλα αντί για αρνίσια παϊδάκια τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε ή να ετοιμάσετε αλλά σε μικρή ποσότητα.
  • Μη γεμίζετε συνεχώς το πιάτο. Ελέγξτε την ποσότητα, βάζοντας μία φορά από όλα στο πιάτο και όχι σε διαφορετικό πιάτο η σαλάτα, σε άλλο οι τηγανητές πατάτες και σε άλλο το κρέας.
  • Μην παραγγείλετε όλο τον κατάλογο, ούτε να ετοιμάσετε πολλά συνοδευτικά, όπως σαγανάκι, κολοκυθάκια τηγανητά, τζατζίκι, κ.λπ. γιατί το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να φορτωθείτε με πολλά λιπαρά και θερμίδες. Υπολογίστε τις ποσότητες ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειάς σας, και όχι με βάση ένα Κυριακάτικο τραπέζι με συγγενείς και φίλους.
  • Αυτοσυγκρατηθείτε με το αλκοόλ και τα αναψυκτικά για να περιορίσετε το “φούσκωμα” και τις περιττές θερμίδες.
  • Το γλυκό της Τσικνοπέμπτης θα πρέπει κι αυτό να είναι με όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες και ζάχαρη. Επιλέξτε π.χ. ένα γλυκό του κουταλιού που έχει την απαιτούμενη γλυκύτητα αλλά καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες.

Κάντε την Τσικνοπέμπτη της καραντίνας μία ξεχωριστή μέρα γιατί το βέβαιο είναι ότι θα τη θυμόμαστε για πολλά πολλά χρόνια.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.