Γιαούρτι και αρτηριακή πίεση: Πώς συνδέονται

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία τους θέτει σε κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι η κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα,  το γιαούρτι έχει πολλά οφέλη στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της δημόσιας υγείας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ανάπτυξη υπέρτασης θέτει τους ανθρώπους σε κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και απειλητικά για τη ζωή καρδιακά συμβάντα, όπως έμφραγμα κι εγκεφαλικό.

Γιαούρτι και αρτηριακή πίεση: Πώς συνδέονται

Μια νέα επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση γιαουρτιού σε καθημερινή βάση βοηθά τους ασθενείς να ελέγξουν την αρτηριακή πίεση και να την θέσουν υπό έλεγχο. Η μελέτη εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο του Maine στην Αμερική και δημοσιεύτηκε στο International Dairy Journal, ρίχνοντας φως στη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γιαουρτιού και της αρτηριακής πίεσης.

Η Dr. Alexandra Wade, δήλωσε ότι η έρευνα δίνει νέες ενδείξεις που συνδέουν το γιαούρτι με θετικό αποτέλεσμα στην αρτηριακή πίεση υπερτασικών ανθρώπων.

Όπως δήλωσε, τα γαλακτοκομικά, ιδιαίτερα το γιαούρτι, ενδεχομένως μπορούν να μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Αυτό, γιατί τα γαλακτοκομικά περιέχουν μικροθρεπτικά όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία εμπλέκονται στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Ωστόσο προειδοποίησε ότι μόνο το γιαούρτι με λίγα λιπαρά δρα προστατευτικά στην πίεση. «Το πλήρες γιαούρτι, όπως το πλήρες γάλα, περιέχει πολλά κορεσμένα λίπη, τα οποία είναι επιζήμια για την καρδιαγγειακή υγεία», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης 

Πόσα κουταλάκια ζάχαρης έχει ένα μπολ με δημητριακά;

Αντίστροφη μέτρηση για την οργάνωση του σπιτιού: Ο απόλυτος οδηγός για τις γιορτές

Δύο δωρεάν self test για όλους τις γιορτές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.