ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ρολό κοτόπουλου και κιμάς γνωστής εταιρείας

Ανακαλούνται από την αγορά ρολό κοτόπουλου γεμιστό κατεψυγμένο και βόειος κιμάς κατεψυγμένος με εντολή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς ανιχνεύτηκε παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Ανακαλούνται ρολό κοτόπουλου και κιμάς

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψίες παρασκευασμάτων κρέατος τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.» με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ με τα παρακάτω στοιχεία:

Α) «ρολό κοτόπουλου γεμιστό κατεψυγμένο, ελληνικής επεξεργασίας», με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 6.7.23», βάρους 2 kg περίπου.

Β) «βόειος κιμάς κατεψυγμένος, προέλευσης Βελγίου, ελληνικής επεξεργασίας», με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 16.08.23», βάρους 1 kg περίπου.

Στο ρολό κοτόπουλου και τον κιμά βρέθηκε σαλμονέλλα

Το ρολό κοτόπουλου και ο κιμάς ανακαλούνται διότι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε, από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα, να μην τα καταναλώσουν.

 

Διαβάστε επίσης

3 απλοί τρόποι για να γλυκαθείτε χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά

Σε αυτό το τηλέφωνο θα μάθετε τα πάντα για τα εμβόλια έναντι της COVID-19 στην εγκυμοσύνη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.