Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας: Νέες οδηγίες διατροφής

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας περιγράφει 10 βασικά χαρακτηριστικά ενός μοτίβου υγιεινής διατροφής για την καρδιά.

Σε μια νέα επιστημονική μελέτη τονίζει. τη σημασία του συνολικού διατροφικού προτύπου και υπογραμμίζει. τον σημαντικό ρόλο της διατροφής σε όλα τα στάδια της ζωής.

Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές προτιμήσεις και τις πολιτιστικές παραδόσεις αναφέρεται. στη μελέτη «2021 Dietary Guidance to Improve Cardiovascular Health», που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης, Circulation.

Η νέα μελέτη συνοψίζει τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Και το πως η κακή διατροφή συνδέεται έντονα με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου.

Τονίζει τη σημασία της εξέτασης του συνολικού διατροφικού μοτίβου και όχι των «καλών» ή «κακών» μεμονωμένων τροφίμων ή θρεπτικών συστατικών.

Ένα διατροφικό πρότυπο αναφέρεται στην ισορροπία, την ποικιλία, τις ποσότητες και τον συνδυασμό των τροφών και των ποτών. που καταναλώνονται τακτικά.

Υπογραμμίζει επίσης τον κρίσιμο ρόλο της διατροφικής εκπαίδευσης, την έναρξη της υγιεινής διατροφής από την παιδική ηλικία και η διατήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.

«Μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε από ένα υγιεινό διατροφικό μοτίβο ανεξαρτήτως από το στάδιο της ζωής. Και είναι δυνατό να σχεδιάσουμε ένα που να συνάδει με τις προσωπικές προτιμήσεις, τον τρόπο ζωής και τα πολιτιστικά έθιμα.

Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο, χρονοβόρο, δαπανηρό ή μη ελκυστικό», δήλωσε η  Alice H. Lichtenstein, D.Sc., FAHA, διευθύντρια της ομάδας Cardiovascular Nutrition στο Jean Mayer USDA. (Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινης Διατροφής για τη Γήρανση στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη).

Επειδή το φαγητό καταναλώνεται συχνά σε μέρη εκτός σπιτιού, η μελέτη τονίζει ότι είναι δυνατό να ακολουθήσετε ένα υγιεινό για την καρδιά διατροφικό μοτίβο ανεξαρτήτως από το αν το φαγητό παρασκευάζεται στο σπίτι. Παραγγέλνεται σε εστιατόριο ή διαδικτυακά ή αγοράζεται ως έτοιμο γεύμα.

Νέες οδηγίες διατροφής από την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας

Εξισορροπήστε την πρόσληψη τροφής και θερμίδων με τη σωματική δραστηριότητα για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά για να λαμβάνετε ένα πλήρες φάσμα θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα και όχι από τα συμπληρώματα.

Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως και άλλα τρόφιμα που αποτελούνται κυρίως από δημητριακά ολικής αλέσεως.

Συμπεριλάβετε υγιεινές πηγές άπαχης ή/και πρωτεΐνης υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, όπως φυτικές πρωτεΐνες (ξηρούς καρπούς και όσπρια), ψάρια ή θαλασσινά, γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά. Άπαχα κομμάτια κρέατος και περιορίστε τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα.

Χρησιμοποιήστε φυτικά έλαια όπως ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.

Επιλέξτε ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα αντί για υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ελαχιστοποιήστε την πρόσληψη ποτών και τροφών με πρόσθετα σάκχαρα.

Επιλέξτε ή προετοιμάστε τρόφιμα με λίγο ή καθόλου αλάτι.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ.

Εφαρμόστε αυτές τις οδηγίες ανεξαρτήτως από το πού παρασκευάζεται ή καταναλώνεται το φαγητό.

Πηγή: scitechdaily.com

Διαβάστε επίσης 

Το χάπι της Pfizer μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο σοβαρής COVID-19, λέει η εταιρεία

Ο άτυπος διοικητής του ΕΟΠΥΥ, ο αγχωμένος Πλεύρης και το χάπι της MSD που πάει πίσω τα εμβόλια

Γάμος φιλικός προς το περιβάλλον – Αξέχαστος και βιώσιμος αν ξεχάσετε 7 κλισέ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.