Ρυτίδες: Δείτε τον τρόπο που κάποιες τροφές και συντηρητικά μας προσθέτουν χρόνια

Αν δεν θέλετε οι ρυτίδες σας να δείχνουν ότι έχετε μεγαλύτερη ηλικία από τη βιολογική, θα πρέπει να αρχίσετε να λέτε όχι σε κάποιες τροφές.

Αν και οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ρυτίδων του δέρματος, υπάρχουν πολλές που μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση ρυτίδων.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για τη μείωση των ρυτίδων

Η αποφυγή των ακόλουθων τροφών μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη του υγιούς δέρματος καθώς μεγαλώνετε:

Τηγανητά φαγητά

“Τα τρόφιμα τηγανισμένα σε λάδι σε υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να απελευθερώσουν ελεύθερες ρίζες που προκαλούν κυτταρική βλάβη στο δέρμα. Η έκθεση σε αυτές τις ρίζες μπορεί ενδεχομένως να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης”. Αυτό λέει ο Δρ Τρόι Πίτμαν, πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός σε ιδιωτικό ιατρείο στην Ουάσιγκτον, DC.

Αλμυρά φαγητά

“Η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού μπορεί να τραβήξει νερό από το δέρμα, οδηγώντας σε αφυδάτωση. Το αφυδατωμένο δέρμα είναι τότε πιο επιρρεπές σε ρυτίδες”, λέει ο Πίτμαν.

Τρόφιμα με ζάχαρη ή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη

«Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ουσιαστικά μια τιμή που μετρά τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα τρόφιμα αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», εξηγεί ο Pittman. Τα τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και συμβάλουν στην ανάπτυξη φλεγμονής σε όλο το σώμα. Αυτή η φλεγμονή με τη σειρά της μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση και να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ή επιδείνωσης χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Οι υδατάνθρακες, κάποια φρούτα, τα γλυκαντικά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

«Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική φλεγμονή στο σώμα που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία του δέρματος». Αυτό επισημαίνει η Δρ Tanya Nino, διευθύντρια προγράμματος μελανώματος στο νοσοκομείο Providence St. Joseph στο Orange County της Καλιφόρνια.

Υπερεπεξεργασμένα κρέατα

«Τα κρέατα όπως τα χοτ ντογκ, τα λουκάνικα και το μπέικον είναι όλα πλούσια σε νάτριο, κορεσμένα λίπη και θειώδη. Τα θειώδη ένα είδος συντηρητικού που προστίθεται σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα. «Αυτές οι ενώσεις μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα και να αποδυναμώσουν το κολλαγόνο», λέει ο Πίτμαν.

Αλκοόλ

Η Νίνο σημειώνει ότι «η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δέρματός μας. Θα πρέπει να αποφεύγεται προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη γήρανση».

Πηγή: health.usnews.com

Διαβάστε επίσης

Ο άτυπος διοικητής του ΕΟΠΥΥ, ο αγχωμένος Πλεύρης και το χάπι της MSD που πάει πίσω τα εμβόλια

Αλάτι: Ποιο είδος μπορούμε να χρησιμοποιούμε άφοβα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.