ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σκουμπρί καπνιστό

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακαλεί από την αγορά σκουμπρί καπνιστό και ειδικότερα, φιλέτο ριγανάτο.

Διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων, που αφορούν στους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε δειγματοληψία καπνιστού αλιεύματος με τα παρακάτω στοιχεία: «ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ», σε συσκευασία καθαρού βάρους 150 γρ., αριθμού παρτίδας Lot. No 12042021, με ημερομηνία παραγωγής 14-05-2021 και ημερομηνία λήξης 11-02-2022, που παράγεται και συσκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΕ».

Στο συγκεκριμένο τρόφιμο διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων, που αφορούν στους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

Άμεση ανάκληση

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης

Ηπατικό κώμα: Τι είναι αυτό, που επέφερε τον θάνατο της Φ. Γεννηματά

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τον περιορισμό της πανδημίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.