Απογειώστε τη λίμπιντο με αυτές τις 7 τροφές

Ξέρετε τι ήταν κοινό μεταξύ του Καζανόβα και της Κλεοπάτρας; Xρησιμοποιούσαν φυσικά αφροδισιακά για να αυξήσουν τη λίμπιντο τους και να απογειώσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες.

Από αμνημονεύτων χρόνων μια ποικιλία τροφίμων έχει συσχετιστεί με αύξηση της γονιμότητας και της σεξουαλικής όρεξης.

Το πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά, είναι ακόμα ένα μεγάλο ερώτημα, αλλά υπάρχουν κάποιες φυσικές ουσίες που πιστεύεται ότι αυξάνουν την επιθυμία και τη λίμπιντο.

Ο σεξολόγος, δρ Mahendra Vatsa, λέει: «Δεν είναι γνωστό πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά τα λεγόμενα αφροδισιακά στην αύξηση της λίμπιντο, αλλά σίγουρα μπορούν να διεγείρουν ένα άτομο».

Δες, λοιπόν, ποιες τροφές ενισχύουν τον οργανισμό σου και πατούν τα σωστά «κουμπιά» ξυπνώντας την επιθυμία, γιατί, όπως πολύ σοφά λέει και ο λαός, ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Σοκολάτα

Η «τροφή των θεών», όπως την αποκαλούσαν οι Αζτέκοι, περιέχει συστατικά που απελευθερώνουν σεροτονίνη στον εγκέφαλο- μια ορμόνη που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης και χαλάρωσης, σαν και αυτά που βιώνουμε στον έρωτα.

Όταν μάλιστα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο θεωρείται ακόμα πιο αποτελεσματική. Γι’ αυτό προτιμήστε μια σοκολάτα υγείας με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει τη διεγερτική ουσία φαινυλαιθυλαμίνη, που συμβάλει στην εκδήλωση της ερωτικής επιθυμίας.

Η σοκολάτα δεν ανεβάζει μόνο τη διάθεση, αλλά αποτελεί και πλούσια πηγή μαγνησίου (ιδιαίτερα ωφέλιμο για το μυϊκό και το νευρικό σύστημα), ενώ περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες ακόμα και από το κόκκινο κρασί. Απολαύστε τη, λοιπόν, χωρίς ενοχές!

Αμύγδαλα

Περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα, που είναι τα δομικά συστατικά στην παραγωγή ορμονών αλλά και ψευδάργυρο, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την παραγωγή της τεστοστερόνης. Στα συν, συμπληρώστε ότι περιέχει και βιταμίνη Ε, που κάποιοι την αποκαλούν και “βιταμίνη του έρωτα” λόγω του ότι θεωρείται διεγερτική. Δεδομένου ότι έχουν υψηλή διατροφική αξία, διασφαλίζουν και τη γενικότερη υγεία του ατόμου, συνεπώς και τη σεξουαλική του υγεία. Δεν είναι, λοιπόν, διόλου τυχαίο το ότι από παλιά θεωρούνταν σύμβολο ευεξίας και γονιμότητας.

Για να απολαύσετε τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο έπακρο, προτιμήστε τα σκέτα για να συνοδεύσετε το ποτό σας ή σε μορφή όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένη.

Φράουλες και βατόμουρα

Θεωρούνται το αφροδισιακό δίδυμο του σεξ μιας και είναι πολύ σημαντικές πηγές βιταμίνης C, βιταμίνη με μεγάλη σημασία για τις ορμόνες και τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου. Έχουν επίσης υψηλό ποσοστό ψευδάργυρου στους σπόρους τους, που, όπως είπαμε και παραπάνω, θεωρείται φυσικό αφροδισιακό. Βρετανοί διατροφολόγοι μάλιστα τα θεωρούν αποτελεσματικότερα από τα μύδια στο κομμάτι αυτό.

Ως γνωστόν, οι φράουλες ταιριάζουν υπέροχα με ένα ποτήρι σαμπάνια ενώ ο συγκεκριμένος συνδυασμός, εκτός από γευστικός είναι και από τους πιο υγιεινούς σύμφωνα με το περιοδικό “British Journal of nutrition”. Η σαμπάνια προσφέρει στον οργανισμό ό,τι και το κόκκινο κρασί, ενώ οι φράουλες είναι επίσης σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών. Ωστόσο, μπορείς επίσης να τις βυθίσεις και σε λιωμένη σοκολάτα…

Κρασί

Το να πίνεις κρασί από μόνο του είναι μια ερωτική και σαγηνευτική διαδικασία. Η κατανάλωσή του βοηθά στη μείωση των αναστολών και κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται χαλαροί. Τα κρασιά λιμένα που προέρχονται από την Πορτογαλία θεωρούνται τα πιο ισχυρά αφροδισιακά.

Όχι μόνο στους άνδρες, αλλά είναι γνωστό ότι το κρασί αυξάνει τη λίμπιντο και στις γυναίκες. Σύμφωνα με τον  Dr. Ο Sheth  “μπορεί να είναι γνωστό ως αφροδισιακό επειδή μπορεί να μειώσει την αντίσταση από την πλευρά μιας γυναίκας ή να την αποβάλει”. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν πίνετε υπερβολικό αλκοόλ καθώς λόγω των ηρεμιστικών ιδιοτήτων θα σας κάνει να νυστάξετε.

Μπανάνες και σύκα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο βοηθάει στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Είναι επίσης πολύ καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχουν ακόμα βρομαλεΐνη, ένα ένζυμο απαραίτητο για τη σεξουαλική υγεία των ανδρών.

Oι φυτικές ίνες, ωστόσο, βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του καρδιοαγγειακού συστήματος και συνεπώς την καλύτερη υγεία του οργανισμού. Τα σύκα αυξάνουν τη λίμπιντο και βελτιώνουν τη σεξουαλική αντοχή επειδή είναι πλούσια σε αμινοξέα και με υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας του εγκεφάλου, που αυξάνει την αίσθηση της ευχαρίστησης.

Τα σύκα, εκτός από σκέτα, τρώγονται πολύ ευχάριστα και σε πράσινες σαλάτες με φρουτώδη ντρέσινγκ και λίγους επιπλέον σπόρους από κουκουνάρι.

Αβοκάντο

Οι Αζτέκοι αποκαλούσαν το αβοκάντο δέντρο των… όρχεων. Κάτι θα ήξεραν. Περιέχουν και υψηλή ποσότητα φολικού οξέος, το οποίο βοηθά στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, δίνοντας έτσι περισσότερη ενέργεια, βιταμίνης B6 και Καλίου.

Ελαιόλαδο

Το φυτικό λίπος του ελαιολάδου, που συνήθως αποκαλείται καλό λίπος, βοηθά στην παραγωγή της τεστοστερόνης. Κι αν νομίζετε ότι η τεστοστερόνη είναι αποκλειστικά «ανδρική ορμόνη», κάνετε λάθος.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι είναι συνδεδεμένη με την σεξουαλική ορμή και των δύο φύλων. Μόλις δύο κουταλιές της σούπας σε καθημερινή βάση ρυθμίζουν το υγιές λίπος που μας είναι απαραίτητο.


Πηγή: wellandgood.com

Διαβάστε επίσης 

Τα μαλλιά του Ζαούτη, τα σαρδάμ της Γκάγκα και η αγωνία για τον υπερεμβολιασμό

Λίπος στο συκώτι: Μειώστε το τρώγοντας

Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους σχεδόν παντού σε αυτή την πόλη – Το πιο αυστηρό μέτρο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.