Ποπ κορν: Αυτοί είναι οι λόγοι για να το εντάξετε στη διατροφή σας

Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που στα μάτια μας μοιάζει με μια “απαγορευμένη” τροφή, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι μας προσθέτει βάρος. Αλλά ισχύει αυτό; Είναι το ποπ κορν μια “απαγορευμένη” τροφή;

Το έχουμε συνδέσει κυρίως με την έξοδό μας στο σινεμά ή όταν θα καθίσουμε στο σπίτι για να παρακολουθήσουμε μια ταινία. Το έχουμε επίσης συνδέσει με αυτή την υπέροχη μυρωδιά του που μας “σπάει” τη μύτη κάθε φορά. Αλλά το έχουμε συνδέσει και με τις θερμίδες… με πολλές θερμίδες!

Κάνει και καλό;

Αν το φτιάξετε οι ίδιες στο σπίτι και δεν το παρακάνετε με το βούτυρο και το αλάτι, τότε – όπως τονίζουν οι ειδικοί – το ποπ κορν είναι ένα σνακ που κάνει καλό. Για την ακρίβεια, μία μεγάλη συσκευασία ποπ κορν που παίρνετε στο σινεμά έχει περίπου 1.200 θερμίδες. Αν, όμως, το φτιάξετε χωρίς βούτυρο και προσθέσετε λιγότερο αλάτι, τότε έχει σχεδόν 50 θερμίδες η κούπα.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω 4 λόγους για να το εντάξετε στη διατροφή σας!

Βοηθά στην απώλεια βάρους
Θεωρείται ιδανικό διατροφικό σνακ επειδή μας χορταίνει γρηγορότερα και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την κατανάλωσή του.

Βοηθά στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας
Θεωρείται φαγητό ολικής άλεσης και βοηθά στο μεταβολισμό και την καλή λειτουργία του εντέρου.

Ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα
Οι φυτικές ίνες που περιέχει ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα ινσουλίνης.

Μπορεί να γίνει πιο υγιεινό ακόμη και από τα λαχανικά
Σχετική έρευνα έδειξε πως το ποπ κορν είναι γεμάτο με πολυφαινόλες, ενώσεις που δρουν αντιοξειδωτικά. Οι πολυφαινόλες αραιώνονται στα λαχανικά ή φρούτα, τα οποία κατά 90% είναι με νερό, σε αντίθεση με το ποπ κορν που αποτελείται μόλις με 4% νερό. Βέβαια, δεν έχει πολλές άλλες βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες που σημαίνει ότι δεν αντικαθιστάμε τα φρούτα ή λαχανικά με ποπ κορν.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Έρημη πόλη το βράδυ – Αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων – Γεμάτες οι ΜΕΘ

Οι λόγοι, για τους οποίους πρέπει να εντάξετε τη σταφίδα στη διατροφή σας

Πού θα κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.