Τσάι: Θαυματουργό σε όλες του τις αποχρώσεις

Το τσάι είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα ροφήματα στον πλανήτη. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά, ευεργετικά για τον οργανισμό.

Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, υποστηρίζει την απώλεια βάρους, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, σκοτώνει βακτήρια, βοηθά στην μακροζωία. Σας προστατεύει από τη γήρανση του εγκεφάλου και μειώνει το ρίσκο για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Οφέλη τσαγιού

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες μια συστηματική και ικανοποιητική κατανάλωση κατεχινών του τσαγιού, βοηθά στην αύξηση των ενεργειακών δαπανών, στην «καύση» των αποθηκευμένων λιπών, στη μεταβολή της κατανομής του λίπους (κατανομή/ σύσταση στο σώμα) και στη μείωση του λιπώδους ιστού που βρίσκεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Επιπρόσθετα, αποτελεί το ιδανικό υποκατάστατο θερμιδογόνων ροφημάτων, καθώς αν δεν εμπλουτιστεί με ζάχαρη και γάλα, έχει μηδενική θερμιδική αξία.

Πράσινο τσάι

Παρόλο λοιπόν που μαύρο και πράσινο τσάι, έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό αντιοξειδωτικών ουσιών που καλούνται πολυφαινόλες, αυτές οι πολυφαινόλες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη σύσταση, μιας και το πράσινο τσάι εμπεριέχει πολύ περισσότερες κατεχίνες σε σχέση με το μαύρο τσάι.

Αυτή η διαφορά, όχι ως προς το ποσό των αντιοξειδωτικών, αλλά ως προς το είδος αυτών, δίνει στο πράσινο τσάι ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του μαύρου.

Μαύρο τσάι

Επίσης το μαύρο έχει πολύ περισσότερη καφεΐνη, κάτι το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί μειονέκτημα, ιδίως για άτομα που θέλουν να αποφεύγουν την καφεΐνη, όπως οι έγκυες και άτομα με υψηλή πίεση.

Κόκκινο τσάι

Προέρχεται από το φυτό Rooibos και έχει μια ιδιαίτερα γλυκιά γεύση. Μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τον καφέ, αφού τονώνει το νευρικό σύστημα χωρίς να περιέχει καφεΐνη, ενώ σύμφωνα με έρευνες μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση αλλεργιών και πεπτικών προβλημάτων.

Λευκό τσάι

Σπάνια θα δεις το συγκεκριμένο τσάι στα ράφια του σούπερ μάρκετ, καθώς όχι μόνο η τιμή του είναι τσιμπημένη, αλλά συλλέγεται μόνο μερικές μέρες τον χρόνο κατά την αρχή της άνοιξης. Πρόκειται για ένα τσάι με ιδιαίτερη γεύση, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνοντας τη διαδικασία του οξειδωτικού στρες και κατ’ επέκταση της γήρανσης, έχει αντικαρκινική και αντιβακτηριακή δράση, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και προστατεύει την υγεία της καρδιάς.

Πηγή: you-him-me.com

Διαβάστε επίσης 

Εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες και λογαριασμοί με fake news για τον κορονοϊό

Απαντήσεις σε 10 ερωτήσεις που ντρέπονται να κάνουν οι άνδρες

Οδηγός για τα συμπληρώματα διατροφής – Ποια μειώνουν την πείνα

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.