Mε αυτές τις τροφές θα αργήσει να φύγει το μαύρισμα

Αν και οι περισσότεροι και οι περισσότερες έχουν ήδη ξεχάσει τις διακοπές και μετρούν μέρες για τα επόμενα τριήμερα, το μαύρισμα της επιδερμίδας και το σημάδι από το μαγιό δεν χρειάζεται να ξεθωριάσουν γρήγορα.

Κάποια τρόφιμα μπορεί να παρατείνουν το μαύρισμα ακόμα και με τα πρωτοβρόχια.

Δείτε ποια βοηθούν:

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες τώρα είναι στην εποχή τους. Περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις καροτενοειδών σε σύγκριση με άλλα λαχανικά. Τα καροτενοειδή εμπλέκονται στη διαδικασία μαυρίσματος του δέρματος.

Καρότα

Το ξέρουν όλοι ότι τα καρότα είναι η βασική τροφή που παρατείνει το μαύρισμα ενώ η βιταμίνη Α προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και τη φωτογήρανση.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο, το καλύτερο λαχανικό, είναι πλούσιο σε πολλά αντιφλεγμονώδη συστατικά και βιταμίνες, οπότε σε συνδυασμό με λαχανικά που περιέχουν καροτενοειδή, προστατεύεται η επιδερμίδα, ενισχύεται το κολλαγόνο και βελτιώνεται η υφή του δέρματος.

Ντομάτα

Πλούσια σε λυκοπένιο η ντομάτα και ο συνδυασμός της με καρότα ή άλλα πορτοκαλί λαχανικά βοηθά την υγεία του δέρματος.

Κολοκύθα

Όπως και τα υπόλοιπα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά η κολοκύθα βοηθά στη διατήρηση του μαυρίσματος, ενώ γίνεται υπέροχη ως γλυκιά ή αλμυρή πίτα ή ακόμα σε χυμό μαζί με πορτοκάλι, καρότο και λίγο μοσχοκάρυδο.

Μάνγκο

Όχι μόνο είναι γεμάτο καροτενοειδή που ενισχύουν το μαύρισμα, αλλά το μάνγκο έχει αντιοξειδωτικά που έχουν αποδειχθεί ότι προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τον καρκίνο του μαστού, τον προστάτη και τη λευχαιμία.

Συμπέρασμα: Εντάξτε στις σαλάτες ή τους χυμούς σας αυτά τα τρόφιμα και παρατείνετε το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από eatthis.com  και tui.co.uk

Διαβάστε επίσης

Σοκ από την ανοδική πορεία των θανάτων στη χώρα λόγω κορωνοϊού – Τα στοιχεία από FT και Eurostat

Νόσος των μουσικών – Πώς θα την αναγνωρίσουμε

Ο κορονοϊός από τον βυθό της θάλασσας -Το εντυπωσιακό «κλικ» Έλληνα φωτογράφου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.