Ινουλίνη και πράσινο τσάι βοηθούν στη μείωση του βάρους

Εάν προσπαθείτε να αδυνατίσετε εδώ και αρκετό καιρό, ή εαν απλώς προσπαθείτε να χάσετε το βάρος που πήρατε στην καραντίνα, υπάρχει εύκολη και κυρίως υγιεινή λύση.

Ενώ η δίαιτα και η άσκηση βοηθούν στην απώλεια βάρους, το σωστό συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη και ευκολότερη απώλεια αυτών των κιλών.

Κορυφαίοι διαιτολόγοι ”μαρτυρούν” ποιες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και συμπληρώματα διατροφής λειτουργούν πραγματικά, στη μάχη κατά της απώλειας βάρους

Ινουλίνη

Η συμπλήρωση ινουλίνης μπορεί να βοηθήσει όλους όσοι, θέλουν να χάσουν μερικά επιπλέον κιλά, λέει η εγκεκριμένη διαιτολόγος Sarah Williams, MS, RD.

“Η ινουλίνη είναι μια πρεβιοτική ίνα που έχει αποδειχθεί ότι προάγει την απώλεια βάρους και δημιουργεί ευνοϊκές αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου”, λέει η Williams, επικαλούμενη μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Clinical Nutrition.

“Βοηθά επίσης στη ρύθμιση της όρεξης”, προσθέτει η Williams, η οποίος συνιστά να ξεκινήσετε με δύο έως τρία γραμμάρια συμπληρώματος ινουλίνης καθημερινά και να πίνετε άφθονο νερό για να περιορίσετε την κοιλιακή δυσφορία.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι κάτι περισσότερο από μια ευχάριστη προσθήκη στα γεύματα σε υγρή μορφή ως εκχύλισμα, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε το ανεπιθύμητο βάρος.

“Το πράσινο τσάι, ειδικά σε μορφή εκχυλίσματος, είναι ένα από τα πιο καλά μελετημένα και υποστηριζόμενα συστατικά και συμπληρώματα απώλειας βάρους”, λέει η διαιτολόγος, Trista Best, MPH, RD, LD.

“Ο συνδυασμός καφεΐνης και κατεχινών στο πράσινο τσάι είναι οι κύριοι μηχανισμοί που το καθιστούν ιδανικό για απώλεια βάρους. Η καφεΐνη αυξάνει την ταχύτητα του σώματος με την οποία καίει θερμίδες, θερμογένεση. Οι κατεχίνες (EGCG) είναι φυτικές ενώσεις που δρουν ως αντιοξειδωτικά το σώμα που βοηθά στην πρόληψη και τη μείωση των βλαβών των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν φλεγμονή και τελικά σταματούν την απώλεια βάρους».

Βιταμίνη Β-12

Η προσθήκη ορισμένων συμπληρωμάτων Β-12 στη διατροφή σας θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να ξεκινήσετε τον μεταβολισμό σας με υψηλή ταχύτητα και να χάσετε αυτό το ανεπιθύμητο βάρος.

«Εάν αισθάνεστε ότι ο ενεργειακός μεταβολισμός σας χρειάζεται πρόσθετη υποστήριξη, ένα συμπλήρωμα Β-12 είναι μια εύκολη εναλλακτική λύση για δίαιτα», λέει η διατροφολόγος Sydney Spiewak, MS, RDN, CD-N ς στο UMASS Memorial Health.

Λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι το B-12 για την απώλεια βάρους σας; Μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Endocrinology διαπίστωσε ότι, σε μια ομάδα 9.075 ενηλίκων συμμετεχόντων ηλικίας 20 ετών και άνω, οι υψηλότερες συγκεντρώσεις στον ορό Β-12 είχαν αντίστροφη σχέση με την παχυσαρκία.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά κάνουν περισσότερα από το να ενισχύουν την υγεία του εντέρου σας.Μπορεί επίσης να είναι ένα όφελος για τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

«Μια ανασκόπηση του 2020 που εξέτασε δεδομένα από 14 μελέτες διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που έλαβαν προβιοτικό έχασαν περισσότερο βάρος σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο», λέει η Elle Wittneben RD, LDN, ειδικός στην παχυσαρκία και τη διαχείριση βάρους, στο  Greater Boston Urology.

Η Wittneben σημειώνει,  ότι υπάρχουν επιπλέον οφέλη που σχετίζονται με τη λήψη προβιοτικών ενώ κάνετε δίαιτα.

“Ορισμένες δίαιτες μπορεί να είναι περιοριστικές. Ένα προβιοτικό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός ευεργετικού επιπέδου βακτηρίων υγιών στο έντερο, ενώ υπάρχει μια προσαρμογή στα τρόφιμα που καταναλώνετε”, προσθέτει η Wittneben.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε διατροφολόγο για να έχετε την κατάλληλη διατροφή, με βάση τις ανάγκες σας.

Πηγή: eatthis.com

Διαβάστε επίσης 

Ποια δίαιτα να ακολουθήσω; Χαμηλή σε λίπος ή σε υδατάνθρακες

Κάνετε δίαιτα κι έχετε νεύρα; Μάθετε γιατί

Διατροφικά tips για αδυνάτισμα σε υψηλές θερμοκρασίες

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.