Προσθέστε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας και θα απογειωθεί η υγεία σας

Τρώτε αρκετά προβιοτικές τροφές; Η απώλεια βάρους, η μείωση της σοβαρότητας και της διάρκειας του κρυολογήματος, η βελτίωση του ύπνου και η καταπολέμηση των εντερικών εξάρσεων που προκαλούνται από το άγχος είναι μόνο λίγα από τα οφέλη που παρέχουν στον οργανισμό τα προβιοτικά.

Μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την υγεία των εντέρων μας και ενδεχομένως να αποτρέψουν ασθένειες στο μέλλον, υποστηρίζει, η Jane Clarke, διαιτολόγος και προσθέτει, «Πρόφατη έρευνα έδειξε πως  βοηθώντας στην εξισορρόπηση και την αύξηση των «φιλικών»βακτηρίων στο έντερο μας, τα προβιοτικά, μπορούν να αυξήσουν την ποικιλομορφία του μικροβίου μας – τα βακτήρια και άλλα μικρόβια που ζουν στο σώμα μας και ξεπερνούν τα δικά μας κύτταρα 10 προς ένα. ”

Ένα ισορροπημένο μικρόβιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας. Βοηθά στην πέψη των τροφίμων, προστατεύει από βακτήρια που προκαλούν ασθένειες, παράγει βασικές βιταμίνες και ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, λέει η Clarke.

«Οι ανισορροπίες στο μικρόβιο έχουν συνδεθεί με διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, ρευματοειδή αρθρίτιδα, νόσο του Crohn, παχυσαρκία και κατάθλιψη»σημειώνει. «Άρα, μια πλευρά του λάχανο τουρσί με ψητό αρνί, ένα κουτάλι κιμάκι με αβοκάντο σε τοστ μαγιάς ή ένα μικρό ποτήρι κεφίρ λίγες μέρες την εβδομάδα μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας».

Ενώ η διαδικασία παραγωγής τροφίμων τείνει να καταστρέφει τα βακτήρια από το σχεδιασμό – τόσο το καλό όσο και το κακό – υπάρχουν τρόποι για την προετοιμασία ορισμένων συστατικών, ώστε να διατηρούν τα ζωντανά και ενεργά προβιοτικά τους, από το εργοστάσιο στο ψυγείο και πέραν αυτής.

Προσθέστε αυτές τις προβιοτικές τροφές  στην εβδομαδιαία λίστα αγορών σας για να αποκομίσετε οφέλη για την υγεία

Γιαούρτι

Το γιαούρτι παρασκευάζεται με θέρμανση του γάλακτος και ζύμωση με δύο ζωντανές καλλιέργειες φιλικές προς το έντερο: Lactobacillus και Bifidobacterium. Ωστόσο, δεν περιέχει όλα τα γιαούρτι αυτά τα ισχυρά προβιοτικά – ορισμένες μέθοδοι επεξεργασίας τα σκοτώνουν – γι ‘αυτό επιλέξτε μάρκες με ενεργές ή ζωντανές κουλτούρες ή φτιάξτε το μόνοι σας. Το σπιτικό γιαούρτι είναι η καλύτερη πηγή προβιοτικών, σύμφωνα με μια αυστραλιανή μελέτη

Μίσο

Μίσο σημαίνει «ζυμωμένα φασόλια» στα ιαπωνικά. Αυτό το πικάντικο, πλούσιο καρύκευμα παρασκευάζεται με ζύμωση σόγιας με αλάτι και kji – επίσης γνωστό ως Aspergillus oryzae. Είναι γεμάτο με μέταλλα, κυρίως μαγγάνιο, χαλκό και ψευδάργυρο, καθώς και πολλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Κεφίρ

Το Κεφίρ είναι ένα ποτό που έχει υποστεί ζύμωση, με την προσθήκη σπόρων κεφίρ στο αγελαδινό γάλα, στο κατσικίσιο γάλα ή στο νερό καρύδας. Αυτό το πλούσιο σε προβιοτικά υγρό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης προωθώντας την επικοινωνία μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Auburn.

Τουρσιά

Τα τουρσιά – που ονομάζονται επίσης πίκλες -είναι αγγούρια που έχουν υποστεί ζύμωση σε άλμη με θαλασσινό νερό. Περιέχουν προβιοτικά λόγω φυσικών βακτηρίων γαλακτικού οξέος από τη διαδικασία ζύμωσης.

Δεν έχουν υποστεί ζύμωση όλα τα τουρσιά: αυτά που παρασκευάζονται με ξύδι δεν περιέχουν ευεργετικά στελέχη βακτηρίων.

Πηγή: Netdoctor.com

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.