6 βήματα για να βελτιώσετε άμεσα τη διατροφή σας και να χάσετε βάρος

Η διατροφή επηρεάζει την εμφάνιση, την υγεία, την ευεξία και την ευτυχία μας με αμέτρητους τρόπους και αν τη βελτιώσετε, θα δείτε τα αποτελέσματα, τόσο τα βραχυπρόθεσμα, όσο και τα μακροπρόθεσμα.

Η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και ενός προγράμματος άσκησης αυτό που χρειάζονται όλοι.

6 βήματα για να βελτιώσετε άμεσα τη διατροφή σας και να χάσετε βάρος

Εάν λοιπόν, νιώθετε ότι έχετε κολλήσει σε ανθυγιεινές συνήθειες, κάντε αυτά τα 6 βήματα που θα αλλάξουν τη διατροφή σας προς το καλύτερο:

1. Πίνετε περισσότερο νερό

Το νερό είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε άμεσα τη διατροφή σας. Το νερό πρέπει να είναι σχεδόν πάντα το ποτό σας και μειώστε την συχνότητα κατανάλωσης αναψυκτικών.

2. Εξαλείψτε τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Αν τα αφαιρέσετε τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή, θα δείτε σύντομα να αλλάζει το σώμα σας και θα περιορίσετε τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά, ο διαβήτης ακόμα και η άνοια.

3. Μειώστε το αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει κάθε πτυχή της υγείας. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), ανάμεσα στα οποία μπορεί να είναι τραυματισμοί, διαταραχή χρήσης αλκοόλ, καρδιακές και ηπατικές παθήσεις και καρκίνο.

4. Τρώτε περισσότερα λιπαρά ψάρια

Η κατανάλωση περισσότερων λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί, θα αλλάξει άμεσα τη διατροφή σας προς το καλύτερο. Το ψάρι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και, σε αντίθεση με τα λιπαρά προϊόντα κρέατος, δεν είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, σημειώνει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Τα λιπαρά ψάρια είναι επίσης μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι καλά για την καρδιά σας.

5. Μειώστε τη ζάχαρη

Δεν αναφερόμαστε στη ζάχαρη που υπάρχει φυσικά στα φρούτα, αλλά στα πρόσθετα σάκχαρα στα καθημερινά τρόφιμα. Οι κενές θερμίδες από τα προστιθέμενα σάκχαρα στα επιδόρπια, τα ζαχαρούχα ποτά και τα γλυκά μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

6. Δοκιμάστε Διαλείπουσα Νηστεία

Δώστε ώθηση στη διατροφή σας παραλείποντας απλώς ένα γεύμα. Επιλέγοντας σκόπιμα να φάτε μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο (παράθυρο φαγητού), η νηστεία μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την απώλεια βάρους και τη γενική υγεία. Η επιστήμη πίσω από τη διαλείπουσα νηστεία βασίζεται στην αλλαγή του μεταβολισμού του σώματος, λέει το Harvard Health. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου χωρίς φαγητό, τα επίπεδα ινσουλίνης πέφτουν σε σημείο που το σώμα αρχίζει να καίει λίπος για καύσιμο.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Ποια εμβόλια χρειάζονται ιατρική συνταγή

Φαρμακευτική δαπάνη: Έρχονται διορθώσεις με νέο νομοσχέδιο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.